Sri Lankas nye president kaller populærbevegelsen fascister

Read Time:3 Minute, 34 Second

Sri Lankas nye president er en del av WEF og har intensivert anti-populær retorikk. Han varsler at han vil knuse protestene. Er Sri Lankas revolusjon allerede på vei mot slutten?

Med innsettelsen av den nye presidenten opplevde folkebevegelsen på Sri Lanka sitt første store tilbakeslag. Med Ranil Wickremesinghe ble det torsdag sverget inn en ny president, som kommer fra den politiske eliten, er en WEF-kadett og nå ønsker å ta autoritære grep mot befolkningen. Vi har hørt og sett det før, blant annet med Canada friskt i minne.

Ranil er tilbake

Wickremesinghe var landets statsminister fra 2015 til oktober 2018. I august 2018 skrev han en artikkel med tittelen “Dette er hvordan jeg vil gjøre landet mitt rikt innen 2025” for World Economic Forum. Wickremesinghe kom til makten i 2015 som leder av en “nasjonal enhets”-regjering. Nå, etter det folkelige opprøret, klarte han å gjenvinne makten.

I hvilken grad de hemmelige tjenestene hadde en finger med i styrten kan man i det minste spørre ut fra dette resultatet. For eksempel berømmet den tyske «Spiegel» opprøret. Der ble det sagt at dette var «en ekstraordinær historie», folket hadde seiret mot den mektige regjeringen. Alle som kjenner posisjonen til “speilet” kan ta dette som en tilsvarende indikasjon.

Teser om etterretningspåvirkning utenfra bør alltid behandles med varsomhet.

Så det er ingen grunn til å tvile på at massene ikke ville ha reist seg på grunn av den økonomisk katastrofale situasjonen i landet. Hemmelige tjenester spiller mer en rolle ved innvielsen og etter et vellykket kupp. Men historien på Sri Lanka er på ingen måte over. Snarere var oppsettet av Ranil bare slutten på et av de første kapitlene.

Ny uro uunngåelig

Ifølge britiske «Guardian» er man forberedt på ny uro. Den nye presidenten og tidligere statsministeren er allerede ansvarlig for dette. Fordi han ser ut til å tenke veldig lite på protesterende masser. Ranil kalte protestene som førte til at forgjengeren ble fjernet “ulovlige” og fordømte dem.

Etter å ha blitt valgt av parlamentsmedlemmer for å etterfølge Gotabaya Rajapaksa, gjorde Ranil Wickremesinghe det klart at han ikke ville tolerere de som han mente ville oppfordre til vold . “Hvis du prøver å styrte regjeringen og okkupere kontorene til presidenten og statsministeren, er det ikke demokratisk, det er i strid med loven,” truet han folket i sine første timer som president.

Han ville ikke tolerere de som etter hans mening oppfordrer til vold: «Vi vil handle mot dem strengt i henhold til loven. Vi vil ikke tillate et mindretall av demonstranter å undertrykke ambisjonene til det tause flertallet som roper etter en endring i det politiske systemet.”

WEF-artikkel oppdatert

Den nye presidentens WEF-artikkel vakte en del oppsikt i ukene opprøret pågikk. Så forsvant den midlertidig fra WEF-hjemmesiden i noen dager, men den er tilbake nå. Men med et tillegg: «Ranil Wickremesinghe er fungerende president på Sri Lanka. Han tok over etter at hans forgjenger, Gotabaya Rajapaksa, forlot landet under protester over landets økonomiske krise.

Så det er nok indikasjoner på at den nye presidenten er mer en president for USA/IMF/WEF enn en president for folket på Sri Lanka. At han også omtaler demonstrantene som fascister passer inn i bildet og minner nesten om vestlige strategier mot den utenomparlamentariske Corona-opposisjonen.

På den andre siden virker de første handlingene til den nye presidenten fascistiske. Timer etter innvielsen ble det utstedt en rettskjennelse som forbød alle å samles innen 50 meter fra en statue på Galle Face i Colombo, hvor demonstranter har holdt leir i flere måneder.

Men folket på Sri Lanka har lært de siste ukene å trosse ordre. Umiddelbart samlet folk seg på trappene til presidentens kontor og ropte “Deal Ranil”, som betyr noe sånt som “Ranil bankraner”. Det er en referanse til en svindel med bankobligasjoner der den nye presidenten var involvert.

I mellomtiden snakker presidenten i parlamentet om en “ny nasjonal enhet”, men det er ennå ikke bestemt om han vil lykkes.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post BBC Panorama – SAS Exposed Dokumentar
Next post Canadiere støtter nederlandske bønder i storskalakampanjer over hele landet
%d bloggers like this: