For å teste dem i en ekte krig: Ukraina ønsker å få de mest moderne NATO-våpnene

Read Time:1 Minute, 40 Second

Ukraina blir stadig mer kreativ når det gjelder å tigge våpen fra Vesten. Forsvarsminister Oleksiy Reznikov tilbyr nå landet sitt NATO for å teste de mest avanserte våpnene i en faktisk krig.

“Ukraina er en testplass,” sa Zelenskyjs minister. Mange våpen kunne testes der for første gang på en ekte slagmark, mot en ekte fiende. Og det også mot en godt bevæpnet fiende som Russland. – De har også moderne utstyr for elektronisk krigføring, luftvern og guidede missiler, sa Resnikov.

Invitasjon til våpenprodusenter

I kampen mot Putins tropper er Ukraina allerede avhengig av moderne vestlige våpen som «High Mobility Artillery Rocket Systems» (HIMARS), artilleri og luftvernmissiler. Slik samler de informasjon om hvordan disse våpensystemene fungerer i faktisk kamp. Og kunnskapen man får sender man videre til statene som donerte våpnene.

«Vi vil være interessert i å teste moderne systemer. Vi inviterer derfor våpenprodusenter til å sende systemene sine, sa Reznikov. Han er overbevist om at Ukrainas allierte, fremfor alt USA, Frankrike, Tyskland og Polen, kan dra nytte av dette.

Tidstestet middel

Tanken er ikke ny: Nazi-Tyskland brukte den spanske borgerkrigen på 1930-tallet for å teste tanksene og flyene de hadde utviklet. Blitzkrieg-taktikk ble også prøvd der ute for første gang. Senere brukte USA krigene i Irak og Afghanistan til å teste ny teknologi og taktikk. Mens Russland brukte krigen i Syria som en «prøveseng» for våpnene sine.

Mange våpen havner på internett

Våpenhandlere på Darknet ville nok også vært fornøyde. Siden begynnelsen av krigen i Ukraina har USA og andre NATO-land sendt toppmoderne tunge våpen til Kiev. Mange av våpensystemene havner imidlertid ikke på fronten – men på Internett. Det mørke nettet blir en nettgrossist for krigsutstyr. Og kundene er også lokalisert i Europa.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Canadiere støtter nederlandske bønder i storskalakampanjer over hele landet
Next post Elitens “Hunger Games”
%d bloggers like this: