Tyskland ber Polen om hjelp med gass – men Polen sier nei

Read Time:1 Minute, 42 Second

Polen ønsker ikke å hjelpe Tyskland med gassflaskehalser. Det har nå høytstående politikere i Polen gjort klart. Til det er forholdet til Tyskland for belastet, også av historiske årsaker. Polen har gjort seg stort sett uavhengig av russisk gass de siste årene.

CSU-parlamentsmedlem Markus Ferber sa på Deutschlandfunk onsdag at Tyskland nå trenger EU-solidaritet. Man må vurdere «om østeuropeere, som allerede har fulle lagerfasiliteter, noen ganger kan levere til Vesten». Politikere i den polske regjeringen hadde imidlertid tidligere uttrykt sin misbilligelse.

Polen har de siste årene gjort seg stort sett uavhengig av Russland når det gjelder gassforsyning. Lagringsstatusen for høsten er høyere enn i Tyskland.

Polen samler inn milliarder i krav for tap i andre verdenskrig

For å hjelpe Tyskland med mangelen på gass, måtte noen få milepæler først nås i forhold til Berlin, sa generalsekretæren for det nasjonalkonservative regjeringspartiet PiS, Krzysztof Sobolewski, på polsk TV. En slik milepæl kan være “spørsmålet om krigserstatning”.

Ifølge den PiS-ledede regjeringen har den utarbeidet en pakke med milliarder i krav på grunn av tapene Polen led under andre verdenskrig. Berlin ser erstatningsspørsmålet som avgjort med de internasjonale traktatene om tysk enhet.

Skarp kritikk av Tyskland på grunn av Nord Stream 1 og 2

Som en annen milepæl så Sobolewski på en unnskyldning fra Tyskland for alltid å presentere Nord Stream 1 og 2 Østersjørørledningene som et rent økonomisk prosjekt. Polen og andre østlige EU-land har fra starten advart om at gassrørledningene kan tjene som politisk løftestang for Moskva.

“Vi er alltid åpne og klare til å hjelpe – dette ser man best i situasjonen i Ukraina”, sa partigeneralsekretæren. “Først og fremst ønsker vi å dele med de som har vist sin solidaritet med Polen i andre saker”, sa viseutenriksminister Szymon Szynkowski vel Sek.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Brente broer
Next post Sanksjoner har utløst et kappløp om russisk olje – til Kievs harme
%d bloggers like this: