En ny demokratisk-suverenistisk bevegelse dannes i Italia

Read Time:3 Minute, 29 Second

Skjult av media og mainstream har et nytt og ambisiøst parti blitt stiftet i Italia. «Ancora Italia» ønsker en demokratisk snuoperasjon og et suverent Italia uten EU og uten NATO.

Italia er kjent for at nye politiske aktører kan trenge gjennom republikkens spaker. Femstjernebevegelsen er det aktuelle eksemplet. Men de fem stjernene brakte ikke det store bruddet med systemet sammen, i stedet støtter de nå Mario Draghi, en tidligere Goldman Sachs-bankmann og ECB-sjef.

En Youtuber mot Draghi

Draghi og med hele den politiske eliten klamrer seg til makten, men Italia er grepet av en massiv sosial krise, organiserer nye politiske aktører seg. For eksempel partiet “Ancora Italia”, som dukket opp i fjor “nedenfra”, som ” L’Indipendente ” skriver. Den andre nasjonale kongressen til det nye partiet fant sted i Napoli sist helg. Tusenvis av besøkende stimlet inn i Napolis Palapartenope-teater til en øredøvende mediestillhet.

“Ancora Italia” ønsker å stille ved neste valg, prinsippene for bevegelsen er klare: full nasjonal suverenitet for Italia, og dermed forlate EU og NATO og realiseringen av en økonomi som ikke “ydmyker prinsippet om selvbestemmelse av folk”. Det konkrete partiprogrammet ble også finjustert på kongressen.

“Ancora Italia” ønsker å stille ved neste valg, prinsippene for bevegelsen er klare: full nasjonal suverenitet for Italia, og dermed forlate EU og NATO og realiseringen av en økonomi som ikke “ydmyker prinsippet om selvbestemmelse av folk”. Det konkrete partiprogrammet ble også finjustert på kongressen.

Talerne på kongressen kom fra høyre og venstre. For eksempel talte MEP Francesca Donato, som kunne flytte inn i EU-parlamentet i 2019 via Matteo Salvinis liste. Men Marco Rizzo, generalsekretær i det italienske kommunistpartiet, var også blant talerne. Francesco Toscano og Mario Gallo, henholdsvis president og nasjonalsekretær i Ancora Italia, åpnet diskusjonen om det politiske programmet og retningslinjene for neste valg.

Kritikk av media og Russland-kontroversen

Toscana er en journalist og suksessfull YouTuber som har 209 000 abonnenter på sin kanal “Visione TV”. Han kalte gjestene på kongressen som Donato og Rizzo “den beste frie og modige intelligentsiaen i landet”. Disse ville stille seg “til tjeneste for et enhetlig prosjekt”. I begynnelsen av juni sluttet også tidligere femstjerners senator Bianca Laura Granato seg til Ancora Italia.

Toscana rettet skarpe ord til media. Han ropte til journalister under kongressen: “La systemets tjenere, klovnene i tjeneste for et apparat som har en tendens til å undertrykke dissens, få vite at vi ikke vil trekke oss en tomme”.

Noen timer senere rapporterte den pro-regjeringsvennlige avisen Open at Francesco Toscano “over tid har vunnet støtte fra forskjellige personligheter forfulgt av verden av desinformasjon og den italienske konspirasjonen.” “Ancora Italia” var på den andre nasjonalkongressen også “formalisert ” deres støtte til Vladimir Putins Russland.

For et suverent og demokratisk Italia

Toscanas ord om Ukraina-konflikten ble møtt med en applaus av de 3000 gjestene. Hva var det han egentlig sa? «Jeg anerkjenner grunnen til Russland, som grep inn i Donbass for å avslutte et folkemord, som ukrenkelig. Vi er på siden av dem som kjemper mot nazistene, forvandlet fra menn uten sans for hån til kantianske filosofer .

Toscana sa til L’Indipendente: “Vi i Ancora Italia ønsker å gå tilbake til en solid, deltakende politikk, med territorielle seksjoner som bor, hvor folk kan diskutere og utdanne seg selv, og som derfor er seriøse mellomledd, uunnværlig for demokrati.”

“Ancora” ser på seg selv som en demokratisk-suverenistisk bevegelse. Toscana: «Det nåværende systemet har som mål å hindre individer i å utøve en slags demokratisk motmakt til finanssystemets tekniske vold gjennom selvorganisering, som fører til fremmedgjøring fra det offentlige liv».

Det blir sett på som en oppgave å organisere “den voksende dissensen” i Italia og ” å skape et perspektiv for radikal endring, forfulgt med demokratiske og deltakende metoder og med respekt for grunnloven, gjentatte ganger forrådt av Draghi og hans ministre”. lese i kongressrapporten til “Ancora”.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post WHO gjenopptar forhandlingene om global ‘pandemiavtale
Next post Brente broer
%d bloggers like this: