Brente broer

Read Time:8 Minute, 48 Second

Siden begynnelsen av krigen i Ukraina har Vesten eskalert en konflikt med Russland som var useriøs. Stadig flere absurde sanksjoner innføres, kommunikasjonskanalene stenges og alle økonomiske bånd kuttes. Samtidig har språket til politikere og media blitt radikalisert, og avslører at de lenge har sett på seg selv som et krigsparti. Dette faktum gjenspeiles også i leveringen av våpen til Ukraina. Uten nødvendighet er europeisk utenrikspolitikk avhengig av total opptrapping i stedet for diplomati og forhandlinger.

Krig er den største av alle forbrytelser fordi den inkluderer alle andre forbrytelser. Den bringer uendelig lidelse til menneskene som er berørt av den, bringer død, sult, traumatisering, ødeleggelse, plyndring, utvisning. Av denne grunn bør enhver politiker som er genuint interessert i folkets velferd, være opptatt av å forhindre krig eller få slutt på den så raskt som mulig. Det motsatte ser ut til å være tilfellet i Ukraina. Mens Vesten fordømmer Russlands handlinger i Ukraina som en alvorlig forbrytelse, gjør de alt de kan for å forlenge krigen og øke lidelsen. Ved å gjøre det ødelegger de systematisk ethvert forhold til Russland og gjør enhver dialog umulig.

Egentlig kan man tro at konflikten ikke er vår sak. Det er en sak mellom Ukraina og Russland. Hvorfor, kan man spørre seg, må vi engasjere oss i denne konflikten ensidig, ta parti og støtte dette partiet med alle midler, selv med fare for vår egen død? Alt dette er garnert med moraliserende retorikk, som forherliger den ene siden til det moralsk råtne ondskapens rike og den andre til en heroisk engel. Men det er selvsagt bare overfladisk en sak mellom Russland og Ukraina. Sannheten er at det USA-ledede Vesten presset Ukraina inn i denne konflikten med Russland for å svekke det store landet i øst i en proxy-krig.

Det var ikke for ingenting at Kreml-talsmann Dmitrij Peskov erklærte at Russland aldri igjen kunne stole på Vesten. Fordi Vesten har gamblet bort all tillit. De har aldri fulgt sine egne regler når de fungerte til deres ulempe, men har alltid krevd lydighet fra andre, fra potensielle fiender. For å hevde sine egne interesser har Vesten brukt alle midler, erstattet regjeringer som de ikke liker, satt i gang kriger og destabilisert hele regioner for å skaffe råvarer eller sikre innflytelsessfærer. Det er nettopp dette de har gjort i Ukraina senest siden 2014, som de nå utnytter mot Russland.

Så det er ikke rart at den russiske regjeringen, for å si det enkelt, er lei. De vender seg bort fra vesten, som isolerer seg gjennom sine egne sanksjoner. For bortsett fra noen få stater i Den europeiske union (EU), USA og Canada, er det knapt noe annet land som prøver å svekke Russland.

Tvert imot utvider Russland systematisk forholdet til India, Kina og mange land i Sør-Amerika og Afrika.

Mens vestlige land sliter med Russland, er det i ferd med å etablere en “ny verdensorden” . De vil stort sett klare seg uten Vesten og har potensial til å hjelpe tidligere fattige land ut av fattigdom. Nye maktsentre dukker opp mens USA er i tilbakegang. Vesten har satt seg selv på sidelinjen.

Det inkluderer Tyskland. Fra begynnelsen løftet de ansvarlige politikerne her i landet den moralske pekefingeren og støttet ensidig Ukraina samtidig som de fordømte og fornærmet Russland. Som et resultat av denne politikken har russere blitt diskriminert i Tyskland, angrepet både seg selv og deres butikker eller selskaper. Mange offentlige personer som ikke umiddelbart tok avstand fra Vladimir Putin og krigen, ble fjernet fra jobbene sine, og russiske kulturverdier ble foraktet eller forbudt overalt. Slik diskriminering er svært problematisk med tanke på tysk historie. Alt dette blir tatt til etterretning i Moskva, og det setter Tyskland i et svært dårlig lys for Kreml.

Tross alt, hva synes du om et Tyskland som ikke bare bagatelliserer nynazismen i Ukraina, men som også aktivt støtter den med våpenleveranser? Hva med et Tyskland som, ikke engang 80 år etter sin utslettelseskrig mot Russland, igjen er fiendtlig innstilt til dette landet?

Traumet fra den tyske kampanjen mot Russland tynger fortsatt folket i dette landet tungt. 27 millioner russere mistet livet på den tiden, et ufattelig antall. Nesten hver russisk familie har ofre som blir tråkket på av tyske regjeringspolitikere. Fordi de bruker konflikten til å sprenge enhver diplomatisk bro og presse Ukraina inn i en evig krig mot Russland. De snakker om fred og forbereder seg på krig. Målet deres er ikke en tidlig fred, men Russlands totale nederlag. Forholdet mellom Russland og Tyskland kan allerede være uopprettelig skadet .

Aldri mer krig, aldri mer fascisme, dette var lærdommen vi trodde vi hadde tatt fra perioden 1933-1945. I dag støtter tyske regjeringspolitikere begge i Ukraina, og retter seg igjen direkte mot Russland.

Men i stedet for å la seg utnytte for amerikanske interesser, bør Tyskland gå tilbake til sin nøytrale rolle som mekler, som de har spilt ganske bra en stund. Ikke Russlands nederlag, men en tidlig slutt på konflikten bør være hovedmålet. For hver dag krigen varer dør folk, levebrød ødelegges, boligområder ødelegges. For å få slutt på dette nytter det ikke å oversvømme Ukraina med våpen. Fordi disse bare forlenger elendigheten. I stedet bør Tyskland huske ordene til sin tidligere kansler Helmut Schmitt, som sa: «Det er bedre å forhandle i 100 timer forgjeves enn å skyte i et minutt».

Egeninteresse

Bare av ren egeninteresse ville dette være det mest fornuftige en tysk regjering burde gjøre i denne sammenhengen. For jo mer Vesten tar avstand fra Russland, jo verre er det for de selv. Den økonomiske nedgangen har allerede startet. Energisikkerheten er allerede i fare , og gassreservene er ikke tilstrekkelige til å overleve vinteren. I tillegg er Russland og Hviterussland de største leverandørene av gjødselkomponenter. Og også for produksjon av gjødselgass er nødvendig.

Men ikke bare av økonomiske, men også av politiske årsaker, bør tysk politikk stole på diplomati i stedet for eskalering. For hvis Russland, Kina og India kodifiserer den nye verdensordenen med et utvidet BRICS-format, så vil de statene som nå posisjonerer seg ensidig mot Russland ikke lenger spille en (stor) rolle i den. USAs tilbakegang er uunngåelig, og Tyskland, men også hele EU, bør vurdere om de vil stupe ned i avgrunnen med de eller om de europeiske statene vil bestemme sin egen skjebne. Spesielt USAs tilbakegang gir muligheten til å frigjøre seg fra avhengigheter og finne en selvbestemt rolle i verdensanliggender.

I stedet økes avhengighetene av flytende gassleveranser, samtidig som gassen fra Russland, som uansett har vært betalt frem til 2030 og alltid har vært en pålitelig leverandør, avvises.

Nedgangen har allerede begynt

Ettersom Vesten beveger seg lenger og lenger bort fra virkeligheten, er Russland i ferd med å skape en ny virkelighet. Det sa Putin 17. juni 2022 på Saint Petersburg Economic Forum . Vesten klamrer seg til fortidens skygger og klamrer seg fortsatt til den feilaktige troen på at deres dominans er permanent. Men, som Putin påpekte, ingenting varer evig.

Russland har lenge utvidet sine forbindelser med Kina og har inngått en økonomisk og militær allianse med det. India, Sør-Afrika, Brasil og mange afrikanske land intensiverer også samarbeidet med Russland og viser i økende grad den kalde skulderen til Vesten, som bare har utnyttet dem i flere tiår eller århundrer. En polysentrisk verdensorden vokser frem der Russland, Kina og India har en betydelig innflytelse.

I en verden som i økende grad domineres av disse tre statene, og hvor Vesten ikke lenger spiller noen stor rolle, er det også en risiko for at de etter hvert smaker sin egen medisin. Da vil det være det ressurssvake Vesten som er økonomisk og politisk avhengig av andre i stedet for å holde afrikanske eller asiatiske stater avhengige av seg selv. EU blir da den internasjonale lavlønnssektoren der fattigdom og sult er utbredt. Muligens kan Russlands eller Kinas hemninger for å sette uvelkomne regjeringer i EU eller Amerika eller gå til krig mot hele regioner for å sikre innflytelsessfærer også falle. Det ville i hvert fall vært den vestlige tilnærmingen. Vi får bare håpe at disse landene ikke kopierer Vestens radikale egoisme, men er interessert i fredelig sameksistens. Det er imidlertid ingen garantier for dette.

Avbrytelsen av alle diplomatiske forbindelser og fiendtlighetene mot Russland gjør fattigdom, sult, isolasjon og krig midt i Europa mer sannsynlig igjen.

I tillegg bærer sistnevnte alltid risikoen for en kjernefysisk opptrapping, som vil resultere i et ufattelig antall dødsfall, spesielt i det tettbefolkede Europa, og vil gjøre kontinentet ubeboelig foreløpig. Den risikoen er allerede på en all-time high, og analytikere sier at det er en reell mulighet. Dette kan umulig være i vestlig politikks interesse.

Denne situasjonen ville ikke vært nødvendig. For konflikten i Ukraina kunne vært deeskalert med svært enkle midler slik at den ikke trengte å oppstå i utgangspunktet. Allerede i desember 2021 hadde Russland bedt om sikkerhetsgarantier som ville vært enkle å oppfylle. Tyske regjeringspolitikere burde ha avvist Ukrainas medlemskap i NATO fra første stund. De kunne ha stoppet militære og hemmelige tjenester i Ukraina. Selv etter oppstart av spesialoperasjonen ville det fortsatt vært mulig å få slutt på konflikten raskt. Forhandlingene mellom Ukraina og Russland, som Tyskland burde ha støttet, ble holdt relativt tidlig. I stedet ble de sabotert.

Nå ser det ut til at toget har forlatt stasjonen. Russland har mistet all tro på Vesten og vinduet for diplomati er i ferd med å stenge, om det ikke er helt lukket allerede. Om forholdet til Russland fortsatt kan reddes er vanskelig å si. Men det betyr ikke at du for all del ikke bør prøve. Fordi krig, økonomisk nedgang og politisk isolasjon ikke kan være målet. Det ville bare skade Europas befolkning unødvendig. Og, som Putin påpekte på St. Petersburg Economic Forum, kan dette også føre til maktforskyvninger innenfor elitene i disse landene. I egen interesse bør de derfor finne tilbake til virkeligheten så raskt som mulig og redde det som fortsatt kan reddes. Da kan også Tyskland og EU spille en rolle i de kommende omveltningene. Det kan til og med være potensial for en mer fredelig og rettferdig verden.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post En ny demokratisk-suverenistisk bevegelse dannes i Italia
Next post Tyskland ber Polen om hjelp med gass – men Polen sier nei
%d bloggers like this: