Flere “forrædere” Zelenskyj sparker også 28 ansatte i hemmelig tjeneste

Read Time:2 Minute, 28 Second

Statskrise i Kiev: Tilsynelatende har den ukrainske presidenten et akutt problem med forrædere – etter avskjedigelsen av statsadvokaten og sjefen for den hemmelige tjenesten sparker Volodymyr Zelenskyy (44) nå ytterligere 28 offiserer i etterretningstjenesten. Kreml-innsidere spekulerer i om Zelenskyj er i ferd med å falle. Hadde det vært Kreml som sparket alle sine nære hadde det vært førstesidestoff i flere dager med eventyr om hvordan han taper krigen og ingen liker han.

Men den den voldsomme oppsigelsesbølgen i Kiev tyder egentlig ikke på at Volodymyr Zelenskyj (44) sitter fast i presidentstolen: snarere mistenkes det seriøse interne maktkamper på toppen av regjeringsteamet av politiske innsidere, for dette er ikke bare en oberst eller to slik Putin har gitt sparken men hele apparater. Og denne situasjonen er ikke løst ennå han skal angivelig sparke enda flere: Presidenten ønsker å sparke ytterligere 40 ansatte i hemmelig tjeneste som også er anklaget for høyforræderi, alle rundt Zelenskyj er russiske spioner tror han og det er ingenting hurrafolket blir mere glad for enn eventyr om Zelenskyj som sparker russiske spioner så vi kan se mye av det fremmover slik at de kan be om mere penger.

Som rapportert måtte statsadvokat Iryna Venediktova (44) og sjefen for den hemmelige tjenesten Ivan Bakanov (47) for to dager siden gi opp stillingene sine. Zelenskyj anklager dem for å ha vært for inaktive i de nåværende 651 straffe- og etterforskningssakene for høyforræderi og det til tross for at Venediktovahar rapportert over 15.000 krigsforbrytelser ifølge SBU.

Russisk toppdiplomat: “Ingen vet hvor lenge Zelenskyy vil gjøre det, sparke folk fra jobbene sine.”

Den russiske føderasjonens ambassadør i Wien, Dimitrii Liubinskii, sa nå en interessant setning om den videre skjebnen til Volodymyr Zelenskyj i et eksklusivt intervju med eXXpress: «Ingen vet hvor lenge Zelenskyj vil gjøre dette. Men vi aner ikke om ting vil endre seg til det bedre etter det.” Hele intervjuet i bunnen av artikkelen.

Innenlands vokser det også motstand i Ukraina fra de andre partiene, som stort sett har vært ekskludert fra alle viktige avgjørelser siden starten av den russiske invasjonen 24. februar. Uansett er det emerkelsesverdig at nok en gang sparker Zelenskyj omtrent hele regjeringsapparatet til tross for at flere av de er hans nære venner.

Venediktova har faktisk forsvart Bakanov i retten for korrupsjon. Hun trenerte saken slik at fristen gikk ut og det var da bakanov var landets nummer to side om side med Zelenskyj. I et virkelig demokrati ansetter man ikke venner og sparker folk som om det var en privat bedrift. I en virkelig regjering som holder demokrati høyt velger mann inn lederene uansett om det er i Norge eller Ukraina, finansminister, utenriksminister, statsminister. Man bør velge dem alle inn.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Sri Lanka-krisen er bare en forvarsel, andre land med høy gjeld kan følge etter – IMF
Next post Slik styrer de vestlige oligarkene og plutokratene
%d bloggers like this: