Bakterier og sopp isolert på masker – Ny studie finner patogene mikrober

Read Time:1 Minute, 51 Second

Kolonier av bakterier og sopp samler seg på ansiktsmasker. En japansk studie har nå isolert bakteriene og soppene. Noen av dem kan også forårsake infeksjoner hos mennesker.

“Covid-19-pandemien har fått folk til å bruke ansiktsmasker hver dag i offentligheten,” begynner sammendraget av den nye studien, publisert i Nature. Det er viktig å korrigere en viktig detalj om denne setningen: Det var politikk som «advarte» folk om å bruke ansiktsmasker, ikke Covid-19. Så mye for det.

Maske full av bakterier

Studien viser uansett tydelig at de «mildere midlene», ettersom politikere gjerne selger masken, på ingen måte er uten bivirkninger. Den japanske studien «Bakterie- og soppisolering fra ansiktsmasker under COVID-19-pandemien» , som ble publisert mandag, forsøkte å «kvantifisere og identifisere bakteriene og soppene som fester seg til maskene»

109 frivillige ble spurt om deres maskebruk og livsstil. Resultatene: «Antallet bakteriekolonier var større på siden av ansiktet enn på utsiden; antall soppkolonier var lavere på siden av ansiktet enn på utsiden. Med lengre bruk av masken økte antallet soppkolonier betydelig, men ikke antallet bakteriekolonier.»

Selv om de fleste mikrober som er funnet ikke er sykdomsfremkallende for mennesker, ble det også funnet mikrober som er patogene for mennesker. For eksempel Bacillus cereus, resistente bakterier som kan forårsake kvalme, diaré og oppkast hos mennesker. Staphylococcus saprophyticus ble også funnet. Bakterien kan gi urinveisinfeksjoner, spesielt hos kvinner, men også hos menn. Muggsopp (Aspergillus) og filamentøs sopp (Microsporum) er også identifisert. Filamentøse sopp utløser dermatologiske soppsykdommer.

Dette var imidlertid på ingen måte alle bakteriene og soppene som forskerteamet klarte å finne. Her er et utdrag fra studien. Alle disse mikrobene kunne oppdages:

Tre forskjellige masketyper ble undersøkt, hvorav den ene er relativt nær FFP2-masken som var obligatorisk i Østerrike (unikt i verden!).

Forskernes anbefaling er ganske beskjeden. Det foreslås at “immunkompromitterte individer bør unngå gjentatt bruk av masker for å unngå mikrobielle infeksjoner,” konkluderer de.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post WHO presser pandemikontrakten videre mot globalt helsediktatur
Next post Tysk politiker sier at Ukraina ikke bør være medlem av EU, NATO: rapport
%d bloggers like this: