Russland forbereder seg på å bringe sine militære krigsspill til Latin-Amerika for første gang – Iran og Kina blir med

Read Time:8 Minute, 41 Second

I et strategisk grep som søker å preposisjonere fremaddisponerte militære eiendeler i Latin-Amerika og Karibia, gjør VRIC-nasjonene seg klare til å gi en høylytt uttalelse om at regionen er klar til å omfavne den multipolare styrken.

Iran, Russland og Kina forbereder seg på å gjennomføre en serie store krigsøvelser i Latin-Amerika i en maktdemonstrasjon ment å signalisere hvordan disse militære landene kan nå USA.

I midten av august vil Venezuela være vertskap for «Sniper Frontier»-konkurransen med deltagelse av Russland, Iran og Kinas militære, samt minst 10 andre nasjoner.

Venezuela, under ledelse av den anti-amerikanske sosialistiske presidenten Nicolás Maduro, skal etter planen være vertskap for krigslekene i midten av august, ifølge en rapport fra Center for a Secure Free Society.

Snikskyttergrensekonkurranse. (Reproduksjon av bilder på internett)

I et strategisk grep som søker å preposisjonere fremaddisponerte militære eiendeler i Latin-Amerika og Karibia, gjør VRIC-nasjonene seg klare til å gi en høylytt uttalelse om at regionen er klar til å omfavne den multipolare styrken.

Dette ble nylig fremhevet i Vladimir Putins tale i St. Petersburg 17. juni på International Economic Forum:

“For et og et halvt år siden, da jeg talte på Davos-forumet, understreket jeg nok en gang at æraen med den unipolare verdensorden er over. til tross for alle forsøkene på å redde den, for å bevare den på alle mulige måter. Da de vant den kalde krigen, erklærte USA seg som Guds representanter på jorden, mennesker uten ansvar – bare interesser. De har tilsynelatende ikke lagt merke til at nye kraftsentre har oppstått og blir høyere og høyere.”

Dette ble gjentatt 22. juni, da president Xi Jinping i Folkerepublikken Kina fulgte etter på det 14. BRICS (Brasil, Russland, India, Kina) Business Forum som ble holdt i Beijing, og appellerte til medlemmene om å forene seg mot en stadig mer unipolar verden.

Dager senere, 27. juni, sendte Argentina og Iran inn søknader om å bli med i BRICS-gruppen, noe som er et tegn på at VRIC utvider seg og at den “bolivariske orkanen” kommer.

Nicolás Maduro ble ikke invitert til det 9. toppmøtet i Amerika 6.-10. juni, holdt i Los Angeles Convention Center; Imidlertid sørget hans regionale allierte for at en melding ble sendt.

Det ser ut til at det ble gjort en samlet innsats av visse latinamerikanske ledere for å delegitimere det OAS-ledede toppmøtet og støtte det Kina-støttede CELAC. Bevist av at Alberto Fernandez inviterte president Joe Biden til neste CELAC-møte og Maduro gratulerte Fernandez fra Teheran.

Over Atlanterhavet var Maduro på en to-ukers, seks-lands Eurasia og Midtøsten-turné, som startet med sin tur til Istanbul 7. juni.

De Russiske krigsspillene. (Reproduksjon av bilder på internett)

For å styrke de økonomiske båndene i olje- og gass-, gull-, gruve- og reiselivssektorene med Tyrkia, utvidet Maduro dette samarbeidet til Algerie, Kuwait, Qatar og Aserbajdsjan, og kulminerte med en 20-årig strategisk avtale inngått med Den islamske republikken Iran.

Den strategiske avtalen mellom Iran og Venezuela gjenspeiler lignende strategiske avtaler som den islamske republikken har signert med Kina og Russland de siste årene.

Etter at Maduro kom tilbake til Venezuela 18. juni, returnerte Conviasa-regjeringsflyet YV3533 til Iran, hvor presidentflyet YV2984 fløy til St. Petersburg i Russland.

Bevegelsen av flere Conviasa-fly, noen leid fra det iranske flyselskapet Mahan Air, skapte mistanke da et Boeing 747-lastefly fra det nye venezuelanske flyselskapet Emtrasur Cargo havnet på Ezeiza internasjonale lufthavn i Buenos Aires.

Lasteflyet ble deretter satt på bakken 8. juni, mens andre Conviasa/Mahan-fly fortsatte å fly mellom Mexico, Nicaragua, Cuba, Chile, Bolivia og Peru.

I Peru ble det vedtatt en ny lov i midten av juni som åpner for opprettelse av væpnede, autoforsvarsgrupper, noe som skaper bekymring for fremtidige “colectivos” som ligner de i Venezuela og Cuba.

Mens han var i Bolivia, i midten av mai, tok den tidligere venezuelanske fengselsministeren og nåværende lovgiver, Iris Varela, en tur til det koka-dyrkende hjertet, Chapare, for møter med Evo Morales, og ble deretter nektet innreise til Argentina 12. mai fordi hun var på en forbudt ITAR-liste vedtatt i 2019.

I Ecuador, selv om unntakstilstanden ble opphevet da president Guillermo Lasso inngikk samtaler med Confederation of Indigenous Nationalities (CONAIE), etter mer enn to uker med voldelige protester i 11 provinser over hele landet – kunne han nå utløst en riksrettssak. av sine politiske motstandere.

Protestene ble ledsaget av mer enn 20 veisperringer som forårsaket Ecuadors mat- og drivstoffmangel, noe som fikk det politiske partiet knyttet til tidligere president Rafael Correa til å foreslå å fjerne Lasso fra presidentskapet.

Alarmklokkene ringte i hele regionen 8. juni etter at Uruguay nektet luftrommet til et venezuelansk lastefly som ble oppdaget å ha medlemmer av Qods Force, eliteenheten til Irans revolusjonære vakter, om bord.

Gholamreza Ghasemi, en kjent våpenhandler for IRGC og leder av Qeshm Fars Air, piloterte Boeing 747-300M som returnerte til Buenos Aires sammen med fire andre iranske statsborgere og 14 venezuelanere.

Russiske krigsspill. (Reproduksjon av bilder på internett)

Flyet, som angivelig fraktet «autodeler» til Volkswagen, den tyske bilprodusenten, ble satt på bakken på Ezeiza internasjonale lufthavn mens flybesetningen ble værende på Hotel Plaza Canning, utenfor Buenos Aires.

Dager senere, den 15. juni, beslagla argentinske myndigheter deres dokumenter, personelleffekter og elektronikk og oppdaget bilder av stridsvogner, missiler og andre pro-IRGC-utstyr på en av de mobile enhetene.

Den argentinske regjeringen prøvde å minimere hendelsen, og gjentok falske påstander som at Ghasemi var et homonym og ikke et IRGC-medlem. Men ble raskt avkreftet av FBI og den israelske ambassaden i Buenos Aires, som bekreftet Ghasemis sanne identitet.

Ghasemi foretok også minst tretten turer fra Iran til Venezuela det siste halvannet året, selv før Maduro-regimets avtale med Mahan Air begynte. Imidlertid er identiteten til de andre iranerne på flyet fortsatt et mysterium, og minst én av dem, Mohammad Khosraviragh, en irakisk statsborger, bruker det som ser ut til å være et alias eller falsk identitet som iraner.

Andre steder i Argentina hentet myndighetene i Entre Rios-provinsen en annen iransk statsborger langs grensen til Uruguay. Denne personen hadde et falskt venezuelansk pass og hadde en tidligere historie med å presentere falske dokumenter for argentinsk migrasjon.

I mellomtiden, 8. juni, sendte Iran den andre Aframax-oljetankeren, «Yoraco», til Venezuela, bygget av det lenge sanksjonerte, IRGC-tilknyttede SADRA-verftet. Nicolás Maduro og Ebrahim Raisi ga bemerkninger via en videolink under overleveringsseremonien i den iranske havnebyen Bushehr. Venezuela har angivelig to ekstra tankskip på bestilling fra Iran.

En uke senere, den 15. juni, ankom et Conviasa-fly YV3535 Santiago Mariño Caribbean International Airport på Margarita Island, Venezuela, med rapporterte 70 iranske “turoperatører” og “influencers” dager etter at Maduro signerte en strategisk avtale med Iran, og Argentinske myndigheter bekreftet at Venezuelas Emtrasur Cargo YV3531 fortsatt eies av Mahan Air.

Russiske krigsspill. (Reproduksjon av bilder på internett)

Midt i Ukraina-krigen fornyet Daniel Ortega fra Nicaragua dekret 10-2022, som ga russiske tropper, fly og skip tillatelse til å patruljere det sentralamerikanske landets grenser og gjennomføre felles militære treningsøvelser.

Nicaraguas nasjonalforsamling godkjente tiltaket som, bortsett fra Russland, tillater syv latinamerikanske land og USA å delta i en «utveksling av erfaringer, treningsøvelser og humanitære operasjoner».

Andre steder i Mellom-Amerika har Conti, den Russland-justerte cybergruppen, herjet i Costa Rica. I mai erklærte Costa Rica en nasjonal nødsituasjon etter gjentatte cyberangrep lammet infrastruktur og systemer fra folkehelse til sosial sikkerhet.

Den russiske hackergruppen ba også om borgeruroligheter, som kan komme til Costa Rica på grunn av skyhøye gasspriser, en pandemitrøtt turistindustri og kunngjøringen om lønnsøkninger for kabinettet. Lenger sør hevder Conti også å ha hacket Perus nasjonale etterretningsdirektorat.

Russlands etterretningsoperasjoner strekker seg til spionasje da det ble oppdaget at en påstått agent fra Russlands militære etterretningstjeneste brukte en falsk identitet som brasiliansk statsborger for å prøve å få en praksisplass ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

Det ser ut til at den russiske agenten, Sergey Vladimirovich Cherkasov, hadde dyrket dekningen som brasiliansk statsborger i årevis og kanskje ikke jobbet alene.

I februar 2020 ble en meksikansk vitenskapsmann arrestert for å ha spionert på en FBI-informant i Miami for Russland. Denne siste uken erklærte spionen, Hector Cabrera Fuentes, seg skyldig i en føderal domstol og ble dømt til mer enn fire års fengsel.

Den kinesiske utenriksministeren Wang Yi var i forrige måned opptatt med å fremme Belt and Road Initiative (BRI)-avtaler i Latin-Amerika med samtaler til Uruguay, Nicaragua og Ecuador.

Førstnevnte, Uruguay, sluttet seg til Asian Infrastructure Investment Bank og BRICS New Development Bank, og ga momentum for fortsatt samarbeid. Ecuador er også klar til å signere samarbeidsavtaler med Kina under BRI.

Til tross for tilbakeslag fra lokale Mapuche-samfunn, er BRI også i full gang i Argentina. Fremskritt med to demninger som bygges ved den 236 mil lange Santa Cruz-elven i Patagonia har fortsatt midt i protester, søksmål og rettskjennelser om å sette byggingen på pause.

Kina mottok også gode nyheter i Peru, der urbefolkningen opphevet en protest ved Las Bambas kobbergruver som førte til stans i driften.

Men BRI er ikke den eneste in-roads Kina har i regionen. Kinas president Xi Jinping har invitert Argentina til å delta i tre BRICS-arrangementer, inkludert et sammenkomst mellom politiske partier, sosiale organisasjoner og tenketanker; et toppmøte med utenriksministre fra Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika, og den argentinske ministeren som gjest 20. mai; og et toppmøte for fem-pluss én-lederne som er planlagt til 24. juni.

I Peru står Kina overfor problemer med urbefolkningen i Apurímac-regionen i landets sør. Den 20. april kunngjorde det kinesiske gruveselskapet MMG at det ville stanse aktivitetene ved Las Bambas kobbergruve på grunn av sikkerhetsproblemer som stammet fra en gruppe på 130 personer som hadde telt på eiendommen siden 14. april.

Og mens Russland forsøker å vende forvisningen fra det vestlige finanssystemet til sin fordel, har Kina signert en avtale med en Sveits-basert bank om å etablere en reserve av yuan-valuta sammen med Indonesia, Malaysia, Hong Kong, Singapore og Chile for å motvirke dette. den amerikanske dollaren.

Dette innlegget er speilvendt og har blitt publisert først her 

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Berlin etterlyser en demonstrasjon – og så mange som mulig bør komme
Next post Utrolig: EU-tjenestemenn unner seg nå 8,5 % mer lønn!
%d bloggers like this: