Havnearbeiderstreik i Tyskland: den mest voldelige protesten på flere tiår

Read Time:1 Minute, 27 Second

Etter syv mislykkede runder ba fagforeningen om en protest. Det som fulgte var den lengste streiken på mer enn fire tiår. Fem demonstranter og fem politifolk ble skadet. Havnene i Hamburg, Bremerhaven og Bremen var blant de berørte.

De tyske nordsjøhavnene har ikke opplevd slike arbeidskonflikter av havnearbeidere på flere tiår. I to dager lammet tusenvis av arbeidere på alle viktige havneplasser i stor grad håndteringen av gods. På et møte fredag ettermiddag i Hamburg var det sammenstøt med politiet. Fem demonstranter og fem politifolk ble skadet, og to ble arrestert.

I tillegg til den største tyske havnen, Hamburg, rammet arbeidskonflikten også Bremerhaven, Bremen, Emden, Wilhelmshaven og Brake. Streiken i havnene kom på feil tidspunkt for havnelogistikkerne. På grunn av koronaviruset er det allerede mye forvirring i den globale trafikken av container- og lasteskip. Varselstreiken kaster nå prosessene i kaikantene enda mer ut av takt. Dette forverrer den spente situasjonen ytterligere med skipstopp på Nordsjøen.

Fagforbundet hadde tatt til orde for varslingsstreiken for å øke presset på arbeidsgiverne igjen etter sju mislykkede runder. Etter en innledende varslingsstreik i et sent skift og en 24-timers varslingsstreik i juni, utgjør det streikerelaterte arbeidstapet i sjøhavnene rundt 80 timer. Slik har det ikke vært på godt over fire tiår.

Et forlik inngått for arbeidsretten i Hamburg gir nå ytterligere forhandlinger og fredsplikt frem til august.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Kinesiske banker frykter for 646 milliarder dollar, sprekker eiendomsboblen?
Next post Ralph Schöllhammer: “Vi opplever et globalt opprør mot elitene!”
%d bloggers like this: