Streikebølge ryster Italia: Drosjesjåfører sprer protest

Read Time:1 Minute, 18 Second

Statsminister Mario Draghis liberaliseringsplaner driver Italias drosjesjåfører til barrikadene. Nå truer situasjonen med å eskalere. Politiet må nå stenge parlamentet. Hundrevis av demonstranter samles også foran Draghis kontor, som bilder viser.

Italia står for øyeblikket overfor en to dager lang drosjesjåførstreik. De protesterer mot Draghi-regjeringens liberaliseringsplaner, som de mener vil favorisere transporttjenesteleverandøren Uber og andre plattformer. Onsdag demonstrerer drosjesjåfører fra hele landet i Roma sentrum, nær parlamentet.

Slagord mot Mario Draghi

Politiet sperret av området rundt Palazzo Chigi, regjeringssetet, mens hundrevis av drosjesjåfører ropte slagord mot statsminister Mario Draghi og kjøreappen Uber.

Opptak viser den massive folkemengden av demonstranter på Via del Corso blant fakler og fyrverkeri etter at fem taxisjåførers fagforeningsrepresentanter tilbrakte natten lenket til rekkverket utenfor Palazzo Chigi.

Tirsdag protesterte også taxisjåfører i Napoli:

Drosjesjåfører over hele Italia gikk i uanmeldt streik etter at e-poster og chatter fra turmeldingstjenesten Uber fra 2013 til 2017 som var blitt offentlig ga dypere innsikt i selskapets aggressive forretningspraksis på den tiden. Uber skal ha drevet intensiv lobbyvirksomhet i Italia for å oppfordre regjeringen til å presse på med liberaliseringen av taxivirksomheten. Det brøt ut protester onsdag foran regjeringssetet i Roma.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Brudd på sanksjoner: Zelenskyj saksøker Canada
Next post Canadas regjering følger eksempel på nederlandsk klimapolitikk som utløser opprør fra bønder i Europa
%d bloggers like this: