Brudd på sanksjoner: Zelenskyj saksøker Canada

Read Time:4 Minute, 34 Second

Ukraina liker ikke redningen av gassforsyningen vår. Volodymyr Zelenskyj kritiserer skarpt beslutningen om å levere gassturbinen fra Canada til Russland, som er nødvendig for driften av Nord Stream 1. Fordi vi heller burde fryse «solidariteten», nå saksøker Kyiv til og med Canada for brudd på sanksjoner.

Association for the Rights of Ukrainians Abroad tar grep mot unntakstillatelsen for levering av Siemens-turbinen til Nord Stream 1-rørledningen som betjenes i Canada. Verdenskongressen i Ukraina sa at de hadde sendt inn en søknad om vurdering i Canadas føderale domstol, og krevde “en konklusjon om at beslutningen om å gi Siemens en lisens var urimelig og uberettiget og at lisensen blir tilbakekalt.”

Du kan også kjøpe gass i Ukraina

Unntaket fra sanksjonsregimet mot Russland er «fullstendig uakseptabelt». Det finnes reelle alternativer for å dekke Tysklands gassbehov, inkludert kjøp gjennom den ukrainske rørledningen. Canadas forsvarsdepartement svarte ikke umiddelbart på en Reuters-forespørsel om kommentar.

Men det er slik å forstå at Ukraina ønsker at Europa og EU skal kjøpe russisk gass som går i transitt igjennom Ukraina istedenfor direkte slik at Ukraina får transittbetaling fra Russland og selv sikrer seg gass til vinteren fra Russland.

Til tross for EU-sanksjoner: 23 milliarder euro budsjettoverskudd for Putin

Vesten ønsket faktisk å bringe Russland i kne økonomisk med tøffe sanksjoner – men tilsynelatende skyter de seg bare i kneet igjen og igjen. Russlands økonomi blomstrer. Fremfor alt er det handel med gass og olje som gjør at statskassen ringer.

Ifølge offisielle tall oppnådde Russland et budsjettoverskudd på over 20 milliarder euro i første halvdel av 2022, til tross for krigen og sanksjonene. Samlet sett, takket være økte inntekter, er plusset 1.374 billioner rubler (omtrent 23 milliarder euro), sa finansdepartementet tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Bakgrunnen er den økte oljeprisen, som Russland nyter godt av. Inntektene fra olje- og gassektoren var godt over plan. I første halvår tjente Russland mer enn 100 milliarder euro på salg av olje og gass. Det er 66 prosent av de planlagte inntektene fra salg av fossile råvarer for hele 2022.

Så langt har vestlige sanksjoner hovedsakelig gjort det vanskelig å importere vestlige varer til Russland. Straffetiltakene anses imidlertid ikke som spesielt effektive for eksport av russiske råvarer – først og fremst olje og gass. De høye prisene på råvaremarkedene gjorde at Russland kunne tjene høyere på det, til tross for lavere eksportvolum.

Fallende BNP var prognosen

Russlands sentralbank ser tegn til stabilisering av økonomien etter nedgangen som følge av vestlige sanksjoner. Krisen forårsaket av krigen i Ukraina utvikler seg mindre dårlig enn opprinnelig fryktet, sa Kirill Tremazov, direktør for pengepolitikk i den russiske sentralbanken, tirsdag. Eksperten talte i forkant av et møte 22. juli hvor banken forventes å kutte styringsrenten ytterligere fra 9,5 prosent for å støtte økonomien med billigere kreditt dermed blir renten lavere enn den var før krigen imens renten i vesten går motsatt vei.

En rådgiver for Russlands president Vladimir Putin hadde i mai spådd at landets bruttonasjonalprodukt kunne krympe med maksimalt fem prosent i 2022. Noen uker tidligere hadde det russiske økonomidepartementet spådd en nedgang på over tolv prosent.

Sanksjoner ble rettet mot deres egen befolkning

Mens Russland er glad for et budsjettoverskudd, er det gassberedskap, høye energikostnader og frykt for strømbrudd i de landene som har innført tøffe sanksjoner mot russerne. Mange eksperter advarer allerede mot sosial uro – og dette ser nå ut til å ha nådd Europas innbyggere. Matmangel og drivstoffrasjonering er nå utbredt i Europa.

Hemmelige operasjoner utført av amerikanske tropper i Ukraina

Engasjementet til de amerikanske væpnede styrkene i Ukraina vil trolig bli mer intensivt enn tidligere innrømmet: Amerikanske spesialstyrker støtter regjeringen i Kiev på daglig basis – angivelig også med kampoppdrag og rekognoseringsoperasjoner.

“Mens ukrainerne prøver å transportere de nylig innhentede våpnene og unnslippe de russiske troppene som kanskje prøver å angripe konvoier, prøver vi å hjelpe til med å koordinere transporten av alle disse forskjellige forsendelsene,” sa Christine Wormuth, USAs utenriksminister. Forsvarsdepartementet, om den nåværende utplasseringen av amerikanske tropper i Ukraina. Wormuth innrømmet også at ikke bare eskorten var en ordre, men at det også var ordre om å støtte den ukrainske hæren i logistikk.

Men det er på ingen måte hele sannheten, ifølge militæreksperter: Tungt bevæpnede CIA-skvadroner har blitt observert gjentatte ganger i den ukrainske hovedstaden Kiev. Og “Times” har allerede rapportert om den daglige utvekslingen av data mellom amerikanske agenter og den ukrainske staben: Dette er den eneste måten å forklare de hyppige treffene fra ukrainske raketter på russisk ammunisjon og forsyningslager nær fronten de siste dagene.

Bruk av «militære rådgivere» er svært eksplosivt

Selv om USAs president Joe Biden nylig uttalte at ingen amerikanske soldater kjemper på ukrainsk jord, er det kanskje ikke helt sant: Så sent som i januar i år publiserte de amerikanske væpnede styrkene bilder av fellesøvelser av amerikanske spesialstyrker og ukrainske. Kommandogrupper – og at denne forbindelsen ble avsluttet umiddelbart etter starten av den russiske invasjonen 24. februar kan man selvfølgelig tvile på.

Krigføring med «militære rådgivere» har en tiår lang tradisjon i USA, suksessene var ganske beskjedne: CIA-spesialister og spesialstyrkeeksperter ble utplassert i Nicaragua, Vietnam, El Salvador og også i Afghanistan. Resultatene er kjent.

Så langt har USAs president Joe Biden avvist enhver utplassering av amerikanske tropper i Ukraina

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Narkotika, halliker, prostituerte og pedofili? Hunter Bidens iCloud lekker fra helvete
Next post Streikebølge ryster Italia: Drosjesjåfører sprer protest
%d bloggers like this: