Korrupsjon: EU etterforsket 22 ukrainske oligarker – og overførte 7,8 milliarder euro

Read Time:3 Minute, 23 Second

Mellom 2014 og 2021 overførte Brussel 7,8 milliarder euro, tre ganger det østerrikske hærbudsjettet, til Kiev. Pengene strømmet inn til tross for at EU-myndighetene advarte om stor korrupsjon i Ukraina – og også etterforsket 22 ukrainske oligarker.

Kan Ukraina bevege seg nærmere EU når det gjelder økonomisk politikk? For ikke så lenge siden ga EUs revisjonsrett et klart nei. I rapporten tilgjengelig for nettavisen eXXpress kom revisorene til en klar dom 23. september 2021: «Ukraina har lidd av korrupsjon i mange år, spesielt storstilt korrupsjon. EU har støttet flere reformer for å styrke rettsstaten og kampen mot korrupsjon i Ukraina.»

EU-støtte kom også i form av økonomisk bistand: mer enn 7,8 milliarder euro i skattepenger fra EU-borgere strømmet til Kiev mellom 2014 og 2021.

Figur 1 – Det ukrainske systemet legger til rette for korrupsjon i stor skala Manipulerer opinionen ettersom de eier de viktigste mediekanalene. moratorier , redde selskaper fra konkurs og fra fullbyrdelse av rettskjennelser , direkte subsidier , statsstøttegarantier etc. Utøve kontroll over staten ved å kreve at deres kandidater fyller nøkkelposisjoner, Utnevnelse og Sterkt påvirke rettsvesenet , påtalemyndigheten og rettshåndhevende organer ved å legge til rette for utnevnelse av enkeltpersoner i bytte mot lojalitet og andre fordeler Å eie satellittselskaper (UUS 1878 Imon statseide selskaper)

12 oligarker forsvant fra EUs sanksjonsliste

Denne enorme summen ble overført selv om EU-ledelsen sannsynligvis visste hvor korrupte makthaverne i Ukraina er. Sitat fra Revisjonsrettens rapport: «Regjeringens fangst av blokker av mektige politiske og forretningsmessige eliter, som har en pyramideformet struktur og er etablert i offentlige institusjoner og næringsliv, har blitt identifisert som en særegenhet ved korrupsjon i Ukraina.»

Og det blir enda verre: milliardene strømmet ut av Brussel til tross for pågående undersøkelser av ikke mindre enn 22 ukrainske oligarker. De ble spesifikt mistenkt for å ha underslått statlige midler. Som siterer domstolens rapport: «I 2014 innførte rådet sanksjonsregimet for underslag for å fryse eiendelene til 22 personer anklaget for å ha underslått statsmidler i Ukraina. I 2020 forble bare ti av de opprinnelig navngitte på sanksjonslisten da rådet fjernet de andre fra listen etter en avgjørelse fra EU-domstolen. EEAS hadde ikke samlet inn tilstrekkelig robust informasjon.»

04 Ukraina har en lang historie med korrupsjon og står overfor både smålig og storstilt korrupsjon. Småkorrupsjon er utbredt og aksepteres av store deler av befolkningen som nærmest uunngåelig. Innbyggere rettferdiggjør ofte sitt engasjement i slik småkorrupsjon ved å si at embetsmenn og oligarker på høyt nivå er involvert i bestikkelser i mye større skala. Eksperter anslår at enorme summer – i størrelsesorden titalls milliarder dollar – går tapt årlig i Ukraina på grunn av korrupsjon.
I 2014 innførte rådet sanksjonsregimet for underslag for å fryse eiendelene til 22 personer anklaget for å ha underslått statsmidler i Ukraina . I 2020 forble bare 10 av de opprinnelig navngitte på sanksjonslisten, da rådet fjernet de andre etter en avgjørelse fra EU-domstolen. EEAS hadde ikke samlet inn tilstrekkelig robust informasjon.

Til tross for kunnskap om korrupsjon ble Ukraina en kandidat for EU-medlemskap

Så EU-ledelsen visste om den massive korrupsjonen i Ukraina, de visste også om minst 22 ukrainske oligarker som underslår statlige midler – og likevel sendte 7,8 milliarder euro av europeiske skattepenger til Kiev.

Og: Til tross for denne kunnskapen om utrolig korrupsjonskriminalitet og til tross for alle påstandene som kan leses i den gjeldende EU-revisjonsrettens rapport, ga EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og EU-parlamentet Ukraina status som EU-kandidat.

strukturelle reformer har vist. Storstilt korrupsjon på grunn av utilstrekkelig rettsstat og utbredt oligarkisk innflytelse strider mot EUs verdier og utgjør en betydelig hindring for Ukrainas utvikling . Storskala eller korrupsjon på høyt nivå hemmer konkurranse og vekst i landet, skader den demokratiske prosessen og danner grunnlaget for utbredt småkorrupsjon.

https://www.eca.europa.eu/en/Pages/DocItem.aspx?did=59383

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Korrupsjon: EU etterforsket 22 ukrainske oligarker – og overførte 7,8 milliarder euro

Leave a Reply

Previous post Demokratiser mediene
Next post Narkotika, halliker, prostituerte og pedofili? Hunter Bidens iCloud lekker fra helvete
%d bloggers like this: