Flere og flere land frigjør seg fra USA-NATO-EU-sanksjoner

Read Time:2 Minute, 25 Second

Mens folk i Europa blir forberedt på å fryse og sulte som følge av koronatiltakene og sanksjonene, frigjør de aller fleste stater seg fra konsekvensene av sanksjonene. Dette skjer på den ene siden gjennom bilaterale avtaler og på den andre siden gjennom utvidelse av eksisterende allianser som BRICS – landene.

Teheran og Moskva søker en interbankavtale for å øke økonomien deres og omgå vestlige sanksjoner. Sjefen for Den islamske republikkens sentralbank, Ali Salehabadi, har kunngjort at Iran håper å raskt implementere avtalene om banksamarbeid som ble signert mellom Iran og Russland 7.-8. juli i Moskva.

” Handlere, forretningsmenn og økonomer vil snart se resultatene av disse avtalene, ” sa Salehabadi og la til at MOUene vil “styrke de utviklende økonomiske og energimessige båndene mellom Iran og Russland. “

Den iranske bankmannen påpekte imidlertid at det fortsatt er noen uløste problemer knyttet til banksfæren mellom Teheran og Moskva.

Dette var særlig knyttet til en plan som i fremtiden kunne koble sammen de to landenes kortbetalingssystemer, ved å bruke et system som ligner på SWIFT-systemet, den dominerende formen for bankoverføringer.

Under handels- og energisamtaler som ble holdt i Teheran 25. mai mellom russiske og iranske tjenestemenn, diskuterte begge sider muligheten for å koble sammen sine nasjonale alternative kortbetalingssystemer ettersom store kortnettverk som Visa og Mastercard blokkerte begge landene på grunn av vestlige sanksjoner.

Salehabadi sa at dette prosjektet pågår.

Bevegelsen for å implementere samarbeidsavtaler mellom bankene kommer midt i et politisk skifte fra Irans president Ebrahim Raisi i planleggingen for suksessen til Irans økonomi.

Det nye økonomiske veikartet som Teheran har utarbeidet er ment å forutse vekst og suksess uavhengig av resultatet av forhandlingene for å gjenopplive opphevelsen av sanksjoner fra Wien.

Det nye veikartet kommer midt i økt samarbeid mellom Teheran og Moskva for å øke handelsbåndene og finne måter å omgå sanksjoner påført av USA og andre vestlige stater.

8. juli ble den første forsendelsen av varer fra Russland til India via North-South International Transport Corridor (INSTC) fullført i samarbeid med det iranske rederiet Islamic Republic of Iran Shipping Line Group (IRISL).

Ifølge iranske tjenestemenn vil transport av last fra Russland til India via INSTC øke Irans transittinntekter, lette kampen mot virkningene av amerikanske sanksjoner og øke økonomien.

Den nylig igangsatte skipskorridoren, som ikke er berørt av sanksjonene, har også potensial til å gjøre Iran til et viktig transportknutepunkt.

Russland og Iran fører en målrettet, gjennomtenkt politikk. EU og de vestlige statene snubler på sin side målløst rundt. Eller som Østerrikes nåværende forbundskansler likte å si det: ” Alkohol eller psykotrope stoffer “. Sannsynligvis begge deler.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Lech Walesa ønsker å «redusere» Russlands befolkning med 94 millioner
Next post EU krevde aktiv inntreden i krig mot Russland for Georgias kandidatstatus, hevder partiformann
%d bloggers like this: