EU krevde aktiv inntreden i krig mot Russland for Georgias kandidatstatus, hevder partiformann

Read Time:3 Minute, 4 Second

Georgias president Irakli Gharibashvili advarte i midten av juni om at han ville «løfte gardinen og fortelle alt». Anledningen var at han følte seg urettferdig behandlet og fornærmet av EU. Vestlige diplomater avviser den georgiske regjeringens påstand som falsk.

EU ville ha krevd at Georgia åpner en ny front mot Russland som en betingelse for at landet skal få status som kandidat. En opprørende anklage. Men dette står det svart på hvitt i en reportasje i den tyske referanseavisen FAZ.

Under tittelen “Hvorfor EU behandler Georgia annerledes”, sa FAZ-rapporten at landet og dets folk ble fornærmet fordi Georgia fortsatt ikke ble gitt kandidatstatus, men bare en liste med krav.

Irakli Kobachidze. (Reproduksjon av bilder på internett)

Som et resultat ønsker Garibashvili å “fortelle hemmeligheter” til folket sitt, selv om det fortsatt er uklart i detalj hvilke hemmeligheter disse skal være.

… Men den første reaksjonen til styrelederen for det regjerende partiet «Georgian Dream», Irakli Kobachidze, gjør allerede fremstøt klart: Georgia hadde ikke fått kandidatstatus «fordi, i motsetning til Ukraina og til og med Moldova, var de ikke forberedt på å ofre» det som var nødvendig for dette, sa Kobachidze. Han gjentok dermed det politikere og regjeringspartiets medier har fortalt georgiere i flere uker: at Vesten krevde åpning av en ny front mot Russland i Georgia som prisen for EU-kandidatstatus. Men regjeringen gjør alt de kan for å hindre at krigen i Ukraina sprer seg til Georgia.

FAZ, 17.06.2022

FOLK VIL HA FRED

Folk i Georgia er ikke annerledes enn noe annet sted i verden. De ønsker å leve i fred og ro, gjøre forretninger og ikke leve i konstant frykt for krig. Tilbake i 2008, i det som nå er kjent som den «russisk-georgiske krigen», ble landet manøvrert inn i en meningsløs konflikt med Russland, som ble avgjort i løpet av få dager og kostet altfor mange menneskeliv.

Vestlige diplomater avviser den georgiske regjeringens påstand. Den amerikanske ambassadøren reiste anklagen om å spre russisk desinformasjon.

De egentlige årsakene til at Georgia ikke får kandidatstatus er å finne i EU-kommisjonens anbefalinger til landet, sier de. For det første oppfordrer disse anbefalingene til å overvinne politisk polarisering gjennom tverrpolitisk samarbeid «i ånden til 19. april-avtalen. Imens Ukraina ser ut til å få fripass inn i EU til tross for alle sin korrupsjon og at de tross alt er langt verre stilt.

Vestlige arvemedier hevder at de fleste georgiere ønsker å bli med i EU. Ingen vet med sikkerhet om dette er sant. Mange innlegg på Twitter vitner om det motsatte.

Det er å forvente at bålet fortsatt vil være tent i Georgia, som har en lang grense mot Russland, og vi vil høre mye mer fra dette landet i ukene og månedene som kommer.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Flere og flere land frigjør seg fra USA-NATO-EU-sanksjoner
Next post Kinesiske forskere utvikler kunstig intelligens som måler nivåer på myndighetenes lojalitet
%d bloggers like this: