Et stort flertall av europeere sier: Slutt med sanksjoner mot Russland!

Read Time:2 Minute, 28 Second

Etter den russiske invasjonen støttet mange mennesker i Europa straffetiltakene, og nå innser mange hva denne holdningen kan bety: eksploderende energipriser, ekstremt dyr mat og mangel på viktig mat. Og nå tar et flertall et oppgjør med sanksjonene mot Russland.

Allerede før invasjonen av Ukraina 24. februar feilberegnet vesten Kreml: mens president Putin antok at Vesten var dypt splittet og vesten antok at russland var splittet viste det hele seg å være slik at russland stod sterkt og samlet imens vesten ble splittet.

Les under for forklaring. Stadig flere tviler på sanksjonene

I løpet av få dager innførte vestlige stater harde sanksjoner mot Russland, i håp om å lamme landets økonomi og tvinge Putin til å trekke seg. Men mer enn fire måneder og titusenvis av ofre på begge sider senere, blir det stadig tydeligere hvor motstandsdyktig den russiske økonomien og den nasjonale valutaen, rubelen faktisk er og Europa og vesten stor igjen med tomme lommer.

Sanksjoner ble rettet mot deres egen befolkning

I stedet er det imidlertid gasskriser, ekstreme energikostnader og frykt for strømbrudd i de landene som har innført harde sanksjoner mot russerne. Mange eksperter advarer allerede om sosial uro – og dette ser nå ut til å ha nådd innbyggerne i Europa. Matmangel og drivstoffrasjonering er nå utbredt i Europa og Politikeren advarte om dette for over ett år siden som så mange andre. På den tiden når man skrev om en krig i Europa ble man systematisk latterliggjort som konspirasjonsteoretiker. At man da rapporterte om at vesten ville bli hardt rammet av en krig så man på som tull og tøys istedenfor et varsel som det faktisk var. Nå er vi her.

En “Statista”-studie bestilt av Europaparlamentet kom til en vidtrekkende konklusjon: i tilfelle økende energipriser er 58 prosent av alle innbyggere i Europa ikke lenger villige til å støtte sanksjonene og “forsvare verdiene til EU”, som det står i spørsmålet.

Med mat på vei oppover til ekstreme priser, er så mange som 59 prosent «ikke i det hele tatt klare» eller «ikke veldig klare» til å «ofre» noe mere for Ukraina eller pp vegne av ukraina. Og dette til tross for at mange eksperter antar at den store inflasjonsbølgen ennå ikke har nådd toppen.

Eksploderende drivstoffpriser er en særlig belastning for små og mellomstore bedrifter som er avhengig av bil

40 prosent av innbyggerne i Europa er allerede berørt i sin levestandard av Ukraina-krigen og sanksjonene. Spesielt dramatisk: Ytterligere 47 prosent antar at de må begrense seg i hverdagen i fremtiden. Og bare elleve prosent ser ingen påvirkning på hverdagen.

Stor migrasjonskrise truet av matmangel

Med både Ukraina og Russland blant verdens største eksportører av hvete og andre kornprodukter, truer konflikten matsikkerheten rundt om i verden, spesielt i utviklingsland. En total humanitær katastrofe truer – den italienske forsvarsministeren advarte om tidenes største migrasjonskrise.

I lys av de mange truslene er det ikke overraskende at et stort flertall av europeere allerede ber om en slutt på sanksjonene mot Russland.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Det britiske parlamentsmedlemmet John Penrose ønsker å gjøre sannhetsvurdering på sosiale medier obligatorisk
Next post Lech Walesa ønsker å «redusere» Russlands befolkning med 94 millioner
%d bloggers like this: