Det britiske parlamentsmedlemmet John Penrose ønsker å gjøre sannhetsvurdering på sosiale medier obligatorisk

Read Time:2 Minute, 39 Second

Hver gang du tror at Corona-tiltakene, sanksjonene mot Russland, energipolitikken til EU, Tyskland og Østerrike ikke kan bli mer absurd, så kommer noen og viser at det kan bli enda galere og enda dummere. Det britiske parlamentsmedlemmet John Penrose foreslår en dystopisk idé om å gi innbyggerne en sannhetsvurdering på sosiale medier.

Den konservative parlamentsmedlemmet John Penrose har foreslått en endring av Storbritannias kontroversielle lov om internettsensur, kalt “Online Safety Bill”, som har en tendens til å bli mer orwellsk med hver nye endring som foreslås.

Som i en dystopisk roman har Penrose, MP for Weston-super-Mare, foreslått at regjeringen tvinger nettplattformer til å bruke sine tidligere uttalelser for å vurdere hvor sannferdig en person er.

De foreslåtte endringene kan sees her .

” Hensikten med denne delen er å redusere risikoen for at brukere av regulerte tjenester vil bli skadet av desinformasjon eller feilinformasjon, ” heter det i forslaget, med en skrivefeil som viser omsorgen i å utarbeide lover som beskytter innbyggernes friheter.

Forslaget sier at enhver bruker som produserer nettinnhold, inkludert ” kommentarer og vurderinger” , og mottar et visst antall nettvisninger, som skal fastsettes av UK Communications Regulatory Authority, bør få innholdet indeksert og sannhetsscoret.

Uttalelsene til den berørte personen bør da ” vises på en slik måte at enhver bruker lett kan få et velbegrunnet bilde av den sannsynlige faktiske nøyaktigheten av innholdet så snart han kommer over det .”

De siste årene er hastigheten som ideen om å takle ” feilinformasjon ” har blitt brukt som et verktøy for å sensurere og undertrykke opposisjon, og ideen om regulatorer som undertrykker innbyggernes tale har blitt normalisert.

Storbritannia foreslår også ny lovgivning som vil tvinge sosiale medieselskaper til å slå ned på desinformasjon fra utenlandske fiender som Russland.

I sin kunngjøring sa minister for digitale anliggender Nadine Dorries at den pågående russiske invasjonen av Ukraina har vist hvordan Russland bruker sosiale medier for å spre løgner. Men utelater fullstendig at “Ukraina vinner propagandakrigen” og sprer mye mere løgner enn Russland, det er bare slik man vinner en propagandakrig.

” Vi kan ikke la fremmede stater eller deres marionetter bruke internett til å drive fiendtlig online krigføring uhindret ,” sa hun. ” Det er grunnen til at vi trapper opp våre nye sikkerhetstiltak for nettsikkerhet for å sikre at sosiale medieselskaper identifiserer og utrydder statlig sponset desinformasjon.” Sa hun.

Artig nok har slike lover vært ønsket i mange år og kanskje de trengte nettopp en krig for å innføre de totalitære lovene på internett for å få kontroll over befolkningen.

Loven, som forventes vedtatt i denne lovgiveren, vil endre nettsikkerhetsloven og nasjonal sikkerhetsloven.

Det ville forplikte medieregulator Ofcom til å lage etiske retningslinjer for å sikre at sosiale medieplattformer overholder og ilegge bøter for manglende overholdelse.

Som det allerede er rapportert her flere ganger, har sosiale medier som Twitter nylig trappet opp tempoet og sletter stadig mer radikalt kontoene til brukere som motsier forretningsinteressene til den digitale industrien.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Etter protester står Bill Gates supermarkeds distribusjonssenter i flammer
Next post Et stort flertall av europeere sier: Slutt med sanksjoner mot Russland!
%d bloggers like this: