Blokader foran rådhus: bønder ønsker å sende Nederland inn i “lockdown”.

Read Time:1 Minute, 45 Second

«Ingen bønder – ingen mat» – denne vekkermeldingen fra bondeopprøret i Nederland ruller fra by til by med traktorer og lastebiler. Spesielt i mange grønne rådhus har folk glemt at dagligvarer ikke kommer fra supermarkedet.

Bildene minner om trucker-protestene i Canada. Og bevegelsen er allerede minst like stor. Bondeopprøret i Nederland når nå bykjernene. Blokader av offentlige bygninger og rådhus står på agendaen – Nederland er truet med «lockdown».

Hyllene forblir tomme

Bildene fra Nijmegen er karakteristiske for bøndenes protest. Ved kommunevalget i år stemte flest velgere på Grønne Venstre (GroenLinks). Et parti fullt av radikale klimabeskyttere. Disse støtter EUs kamp mot nitrogen. For at nederlandsk landbruk skal bli mer miljøvennlig, bør bøndene blant annet redusere husdyrholdet. For mange av dem ville det være slutten – og forsyningssikkerheten i supermarkedene ville være borte med dem.

I mange supermarkeder er hyllene allerede tomme

Her kan man se hvor bøndene protesterer systematisk for å sette landet i “lockdown”.

At bøndene nå ruller opp med traktorene sine, ikke minst i venstrebyene, er et sterkt signal. Det er ment å være en “vekker” for å minne folk på at maten ikke bare kommer fra supermarkedet. Kunnskap som nylig gikk tapt, spesielt i venstre-grønne ideologier.

Protester spredte seg

Det bobler ikke bare i Nederland, men over hele Europas gårder – det store bondeopprøret ser ut til å ha begynt. I Nederland er det EUs Green Deal-politikk, i Spania er det inflasjon og i Polen er det mas om billig korn fra Ukraina. Nå engasjerer også tyske bønder seg og er et eksempel med traktorene sine – noe bildene på Twitter på imponerende vis beviser.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Russiske sanksjoner bare tenkt ut med den ene halvdelen av hjernen
Next post Heftig: USA selger oljereserve til Kina – via Hunter Bidens selskap!
%d bloggers like this: