Dramatisk økonomisk krise: Sinte borgere stormer Sri Lankas presidentpalass

Read Time:1 Minute, 23 Second

Mat, drivstoff og medisiner er ikke lenger rimelige: Titusenvis av demonstranter på Sri Lanka har stormet president Gotabaya Rajapaksas eiendom. “Presidenten er tatt i sikkerhet,” sa forsvarstjenestemenn.

Den private kanalen Sirasa TV viste hvordan folkemengden tok seg inn i det tidligere hardt bevoktede presidentpalasset i hovedstaden Colombo. Demonstrantene, som hadde samlet seg i tusenvis ved Rajapaksas kompleks, krever hans avgang. Bakgrunnen er den massive økonomiske krisen landet sitter fast i. Regjeringen er ikke lenger i stand til å finansiere viktig import som mat, drivstoff og medisiner.

Turismenedgang etter korona-pandemien

Masseprotester mot regjeringen eskalerte i mai. Det var døde og hundrevis såret. Regjeringen til Mahnda Rajapaksa trakk seg deretter. Broren til den avtroppende regjeringssjefen, president Gotabaya Rajapaksa, ble sittende.

En viktig utløser av den verste økonomiske krisen siden det sørasiatiske landet ble uavhengig i 1948 var nedgangen i internasjonal turisme som følge av koronapandemien. Regjeringen ble også anklaget for dårlig ledelse.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post 2 dagers kraftig Lifestream av “The Informed Dozens” 9. og 10. juli
Next post Europas bondeopprør har akkurat begynt – flere land slutter seg til
%d bloggers like this: