Toppekspert håner: Europas nåværende energipolitikk er så absurd

Read Time:1 Minute, 58 Second

Med gasskrisen glir også Europas energipolitikk inn i en stadig dypere krise, med bisarre konsekvenser. Dette skaper underholdning rundt om i verden. Den internasjonalt anerkjente energieksperten Anas Alhajji ramser opp noen av de absurde konsekvensene av politikk i klimaets tjeneste.

Østerrike vil sette Mellach kullkraftverk i drift igjen – på grunn av risikoen for at russiske gassforsyninger ikke blir levert. Østerrike er ikke alene om dette. Tyskland og Frankrike har også kommet med lignende uttalelser om mulig restart av kullkraftverk. Dette er spesielt absurd for et kontinent som faktisk ønsket å være et forbilde når det kom til klimamål.

Europa trenger nå mer kull, den flytende gassen skal til Kina

Den verdenskjente energieksperten Anas Alhajji rister på hodet. «Den eneste måten for europeere å spare naturgass om sommeren og lagre den for vinteren, er å bruke mer kull!» bemerker han. For rådgiveren for en rekke regjeringer og tidligere sjeføkonom i investeringsfondet NGP Energy Capital Management, er det en av flere ironier i den europeiske situasjonen.

En annen ironi: “Hvis europeere ikke kjøper LPG nå, vil Kina kjøpe det!” Det er faktisk det som skjer akkurat nå. Qatar, som ble så heftig kurtisert av europeerne, selger nå sin flytende gass – ikke til Europa, men til Folkerepublikken Kina. Årsaken: Qatar aksepterer kun kontrakter som er gyldige i minst 20 år. Men EU vil ikke det fordi de vil bytte helt til alternative energier innen den tid. Resultat: Europa får ingenting.

Den raske utbyggingen av vindkraft hjelper ikke akkurat nå

Dette viser også at Europa først og fremst skader seg selv uten å begrense det globale forbruket av flytende gass de neste årene.

Men hva med alternative energier? Her ser eksperten Anas Alhajji en annen ironi: «Tenk på de varme dagene! De er varme fordi det ikke er vind!” Med andre ord: Her ser det dårlig ut, selv om utbyggingen av vindkraft skjer i turbohastighet.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Israel-studie: Covid øker ikke risikoen for hjertesykdom
Next post Media som krigstrommeslagere
%d bloggers like this: