Kiev er frustrert: Canada leverer nå gassturbinen til Russland – til tross for sanksjoner

Read Time:2 Minute, 1 Second

Canadas Justin Trudeau-regjering har ignorert Zelenskyjs oppfordring: landet leverer en turbin til Nord Stream-gassrørledningen. Kansler Olaf Scholz hadde tidligere bedt om det. Nå kan det snart strømme mer gass til Tyskland igjen. For Kiev er dette et brudd i demningen som letter sanksjonene.

Den kanadiske regjeringen har til hensikt å levere en turbin til Nord Stream-gassrørledningen. Selv om dette sannsynligvis vil bryte med sanksjoner mot Russland, er det i samsvar med Tyskland, som blir stadig mer bekymret for den reduserte gassforsyningen. Den russiske regjeringen forsikret umiddelbart at gassforsyningen ville økes igjen så snart en Nord Stream 1-turbin reparert i Canada ble returnert til Russland.

Ukraina har forsøkt å hindre Canada i å ta den avgjørelsen

Skulle det skje, vil folk i Tyskland puste lettet ut. Landet kunne dermed bli skånet for en kald vinter. I mellomtiden er frustrasjonen i Kiev stor. Der anser de avgjørelsen som «urimelig og farlig for sanksjonsregimet».

Før Canada tok denne avgjørelsen på forespørsel fra Tyskland, hadde Ukraina tidligere forsøkt å forhindre det. Kiev forklarte til den Canadiske regjeringen at den russiske føderasjonen allerede har nok teknisk pumpekapasitet.

Kiev: Russland har laget en unnskyldning for å oppheve sanksjonene

Ifølge et to-siders brev fra Ukrainas energiminister Herman Halushchenko er Russland teknisk sett svært i stand til å gjenopprette strømmen umiddelbart og gratis. Moskva har kontrahert og betalt for transittkapasitet gjennom Ukraina – og bruker den foreløpig ikke.

Moskva selv skaper med andre ord en presedens for gradvis opphevelse av sanksjoner. – Vi anser det som ekstremt viktig å handle sammen for å bevare muligheten til å motsette seg Gazproms monopolistiske oppførsel og utpressing, krevde den ukrainske ministeren.

Moskva er uenig med Kiev

Kreml avviser påstandene: Ingen har funnet på noen reparasjoner, sa regjeringens talsmann Dmitrij Peskov. Det statseide russiske gassselskapet Gazprom kuttet gassforsyningen via North Stream 1-rørledningen med 40 prosent i midten av juni. Ifølge russerne var dette nødvendig fordi “reparasjonsarbeid fra Siemens ikke ble utført i tide”.

Kreml-talsmann Dmitri_Peskov forsikrer: Russland vil levere gass Getty

Den russiske føderasjonen sa senere at problemer med å reparere turbiner for Nord Stream i Canada kan føre til fullstendig stillstand i prosjektet og en “katastrofe for Tyskland”.

Som et resultat ba Tyskland offisielt Canada i juli om å godkjenne opphevelsen av sanksjonene og levere turbinen. Tysklands kansler Olaf Scholz (SPD) sa at de ikke lenger ønsket å gi Russland en unnskyldning for ikke å levere mer gass.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Ser vi de siste dagene av den anti-russiske koalisjonen?
Next post Salget av Alaska: Russlands tabbe for 150 år siden
%d bloggers like this: