Macrons supervåpen havner hos Putin, ikke hos Zelenskyj

Read Time:2 Minute, 57 Second

Frankrike donerte to 155 mm Caesar-haubitser til Ukraina for å kjempe mot Russland. Men nå er de to supervåpnene i russernes besittelse. De skal ha blitt solgt av svært korrupte medlemmer av det ukrainske militæret.

Den russiske våpenprodusenten Uralvagonzavod har grunn til å feire: I produksjonsanlegget er to topp moderne artilleristykker i ferd med å demonteres, analyseres og kan snart replikeres. De to missilene var egentlig ment for Ukraina. Den franske presidenten ønsket å hjelpe Ukraina med å slå tilbake den russiske invasjonen. Men så havnet de toppmoderne våpnene i russiske hender gjennom en mellommann – tilsynelatende gjennom korrupte ukrainske militære tjenestemenn.

Mens Ukraina appellerer til vestlige myndigheter om å ta raske beslutninger om utplassering av tunge våpen, ser det ut til at deler av den ukrainske hæren gjør en skitten og korrupt avtale ut av det.

Det tredje marineartilleriregimentet og 155 mm haubits kanon deltar i den årlige militærparaden i Paris. LUDOVIC MARIN/AFP via Getty Images

Fransk advokat prøver sarkasme: “Takk, Macron, vi betaler”

«Takk Macron, vi betaler», kommenterte den franske advokaten Régis de Castelnau sarkastisk på sin offisielle Twitter-konto. En Caesar-haubits koster mer enn 3,5 millioner euro.

Noen dager senere svarte det russiske selskapet Uralvagonzavod den franske advokaten gjennom sin offisielle Telegram-profil: «Hei, Mr. Regis. Vennligst overbring vår takk til president Macron for å donere SPG-ene. Selvfølgelig er ikke dette materialet topp. Ikke som vår Msta-S! Men det vil fortsatt være nyttig. Send flere – vi henter de.” Msta-S er selvgående haubitser utviklet i Russland.

Russerne skal ha betalt kun 118.000 euro per stykk!

Sebastian Levi, korrespondent og analytiker for BulgarianMilitary.com, avviser at Macrons Caesar selvgående haubitser ble tatt til fange av russerne, som først antatt. Snarere skal de ha blitt solgt på det svarte markedet, gjennom en mellommann, av ukrainerne selv til russerne. Donbass-innsidere sier det også. Oppkjøpet skal ha kommet svært billig for russerne. Det er snakk om bare 118.000 euro per stykk.

Det franske supervåpenet ble også brukt i Irak i kampen mot IS. FADEL SENNA/AFP via Getty Images

Bevis på massiv korrupsjon i Ukrainas militære ledelse

Dette er nok en indikasjon på massiv korrupsjon i Ukraina, inkludert i militæret. Ifølge BulgarianMilitary.com er dette ikke første gang det ukrainske militæret har engasjert seg i ulovlig våpenhandel for profitt. Det skal ha vært en annen sak i begynnelsen av juni der panservernanlegg ble solgt via det mørke nettet.

Interpol sies å være klar over ulovlig våpensalg fra ukrainere til russere. Angivelig vet ikke engang de amerikanske hemmelige tjenestene nøyaktig hva som skjer med våpnene.

“Skam på de involverte ukrainske myndighetene”

De to haubitsene bør ha stor verdi for Russland. Antagelig blir de analysert i detalj og deretter kopiert. Ved en langvarig krig ville de kunne brukes mot Ukraina.

BulgarianMilitary.com snakker om en “skam for de involverte ukrainske myndighetene: For det første ble en fransk artilleribataljon fratatt våpnene sine for å sende dem til Ukraina, og Marokko vil måtte vente enda lenger på sine Caesar selvgående haubitser”. Det kan føre til menneskelige tap i Afrika. Våpnene de kjøpte mangler der. “For at et slikt salg skal gjennomføres, er det nødvendig med sterk korrupsjon, spesielt i den militære ledelsen og lavere offisersrekker i den ukrainske hæren.”

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Macrons supervåpen havner hos Putin, ikke hos Zelenskyj

Leave a Reply

Previous post Den forhåndsprogrammerte katastrofen
Next post Nederlandsk politi skyter skarp ammunisjon mot fredelige demonstranter, betalte provokatører avslørt
%d bloggers like this: