Nå også i Spania: Bønder sperrer motorveien i Andalusia

Read Time:2 Minute, 8 Second

Protesterer nå bøndene over hele Europa mot inflasjon, energikrisen og EU? Etter Nederland er det nå også veisperring i Spania. Andalusiske bønder protesterer mot de høye prisene på drivstoff og basismat.

Skjer det over hele Europa nå? Nå er det også demonstrasjoner i Andalusia i Spania mot skatter og høye energipriser. En video publisert på Twitter viser dusinvis av bønder iført gule vester som blokkerer en motorveiinngang. Som vanlig er det ingen vanlige medier som dekker opprøret foruten en liten notis her eller der.

Traktorene deres er godt synlige i bakgrunnen. En annen video viser demonstranter som marsjerer på A4-kjørebanen nær Jaén. Protestene følger de nederlandske bondeprotestene – som myndighetene for tiden prøver å stoppe.

Bakgrunn: Fremfor alt er ferske produkter som brød, grønnsaker, frukt og melk i ferd med å bli knappe i Nederland og også i andre deler av Europa. Næringsmiddelhandelens Sentralforening kaller blokadene «totalt uakseptable» – for bøndene handler det imidlertid om intet mindre enn bar overlevelse.

nå begynner maten å ta slutt

Ingen bønder, ingen mat! 30 000 gjør motstand på et bondeopprør i Nederland. Mange gårder skal stenges på grunn av EU-forskrifter og Brussels “Green Deals”. Protestene har allerede fått effekt: De første hyllene i supermarkedene forblir tomme.

Regjeringen følger EU-kommissær Frans Timmermans, som ønsker at ti prosent av jorda skal settes av over hele Europa – alt i nitrogenreduksjonens tjeneste. Bøndene trues med ekspropriasjon: de skal gi fra seg gården sin frivillig og få kompensasjon for det, men samtidig love å aldri begynne å drive jordbruk igjen.

Eksplosivt: Det nederlandske bondeopprøret holdes lite i media. En skandale med tanke på de utrolige scenene som finner sted i Nederland. Det gjøres forsøk på å slå ned protesten med stridsvogner, tåregass og batonger. Bøndene svarer med blokader, høyballer og møkk. Det er ingen ende i sikte. Utallige opptak sirkulerer nå på internett.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Nå også i Spania: Bønder sperrer motorveien i Andalusia

Leave a Reply

Previous post 76 leger sender brev til britiske helsemyndigheter om hvorfor Covid-vaksinasjon ikke bør settes hos spedbarn
Next post Globalt flertall ser friheten tapt til Covid
%d bloggers like this: