Globalt flertall ser friheten tapt til Covid

Read Time:2 Minute, 7 Second

2022 Global Democracy Survey gir et lite hint om hva verdensbefolkningen mener om Covid-regimet. Et stort flertall ser sine friheter tapt. Det mest misfornøyde landet i verden med sin egen Covid-politikk er ett land i Europa: Østerrike.

En meningsmåling fra Democracy Perception Index 2022 avslører meningen til verdens befolkning. Respondentene ble også spurt om holdninger til utsagnet «Min regjering har gjort for mye for å begrense folks friheter under koronakrisen.» Et stort flertall er enig i denne uttalelsen.

Mistet for mye frihet

Bare tre land var uenige i denne vurderingen: Taiwan, Sverige og Kina. Østerrike er derimot det landet i Vest- og Sentral-Europa hvor befolkningen føler seg mest begrenset. Det passer: Østerrike har for tiden de strengeste Covid-restriksjonene i Europa og har også innført engangsbegrensninger som obligatorisk vaksinasjon, lockdown for uvaksinerte og 2G.

Innenfor EU ser rumenere seg mest begrenset av Covid-politikken. Der opphevet imidlertid regjeringen umiddelbart «3G på arbeidsplassen»-forordningen etter voldelige protester, og den ble aldri innført. I Østerrike ble det presset gjennom i flere måneder, den rumenske regjeringen argumenterte for sin tilbaketrekning med sannsynlig grunnlovsstridighet. I Østerrike, derimot, har forfatningsdomstolen til og med nylig avvist vaksinasjonsplikten.

Demokratiindeksen, som er finansiert av mainstream, snur også litt i år. Så langt, i løpet av Covid-årene, har folk bare noen gang spurt om den respektive nasjonale regjeringen hadde gjort nok eller for lite for å bekjempe Covid. Med årets spørsmål spiller et helt annet perspektiv inn.

Men det ble også spurt om tilfredshet igjen. Mens befolkningen i Kina, Vietnam og Pakistan er svært fornøyd med myndighetenes svar, er misnøyen i Europa enorm.

Og i hvilket land er det størst misnøye med Covid-regimet? Østerrike! Det skal imidlertid bemerkes at det her ikke stilles spørsmål om man er skuffet fordi restriksjonene er for slappe eller for strenge.

Siden 2022 har imidlertid tilfredsheten igjen økt globalt med Covid-politikken. Undersøkelsen avklarer ikke om dette skyldes lettelser i restriksjonene.

Fare ulikhet, korrupsjon og selskaper

Og hva ser verdensbefolkningen på som den “største trusselen” mot demokratiet? Først og fremst «økonomisk ulikhet», tett fulgt av «korrupsjon» og «globale selskaper».

Mer enn 52 000 mennesker fra 53 land ble undersøkt for demokratiindeksen. Perioden var april og begynnelsen av mai 2022. Undersøkelsesdeltakerne skulle svare på 32 spørsmål.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Globalt flertall ser friheten tapt til Covid

  1. Kina er tydeligvis mest fornøyd, da færrest folk her klager på restriksjonene. En artig observasjon. Kanskje det blir bedre resultater av id kontroll og overvåking.

Leave a Reply

Previous post Nå også i Spania: Bønder sperrer motorveien i Andalusia
Next post Den forhåndsprogrammerte katastrofen
%d bloggers like this: