Situasjonen eskalerer i Nederland

Read Time:2 Minute, 18 Second

Et land i unntakstilstand: Nederland forsøkte å slå ned protesten med stridsvogner, tåregass og batonger. Bøndene svarer med blokader, høyballer og møkk. Det er ingen ende i sikte. Utallige opptak sirkulerer nå på internett.

Bondedemonstrasjonene i Nederland fortsetter med uforminsket styrke. Siden mandag har fokuset vært på supermarkeder og havner. Noen tyske bønder deltar også i stevnene ved grenseovergangene. Hundrevis av bønder blokkerte atkomstveiene til store supermarkedslagre med høyballer mandag. Mer enn 20 distribusjonssentre i de store supermarkedskjedene ble berørt.

En nederlandsk bonde gjødsler gatene med gjødselsprederen sin. Skiltet lyder: ‘Til dritten dreper oss’.
Hyllene i supermarkedene er nå tomme.

«National Rural Program» driver bønder til barrikadene. De kan ikke lenger få russisk gjødsel og må betale høye priser. Men nå blir de også bedt om å redusere – eller legge ned – nitrogeninnholdet i landbruket drastisk. Programmet tillater kun visse mengder nitrogenutslipp per område.

Skipsførerne er solidariske med bøndene og blokkerer havnen.

Regjeringen følger EU-kommissær Frans Timmermans, som ønsker at ti prosent av jorda skal settes av over hele Europa – alt i nitrogenreduksjonens tjeneste. Bøndene trues med ekspropriasjon: de skal gi fra seg gården sin frivillig og få kompensasjon for det, men samtidig love å aldri begynne å drive jordbruk igjen. Hvis du nekter, vil staten rett og slett stjele gården din.

Mange videoer på nett men ingen medier dekker opprøret.

Bilder og videoer av deltakere og øyenvitner til sammenstøtene er samlet på Instagram, Facebook og Tiktok under hashtags som #boerenprotest.

Demonstranter dumper gjødsel på regjeringskontorer, og oversvømmer gatene.

Politiet bruker nå tåregass.

Også bøndene sine barn, små bønder protesterer.

Brutal Politivold fra den internasjonale hæren til World Economic Forum

Nederlandske bønder har allerede sperret grensen til Tyskland med flytende gjødsel.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Situasjonen eskalerer i Nederland

Leave a Reply

Previous post 20 prosent færre fødsler i Ungarn
Next post Høyvaksinerte New Zealand innrømmer å tape kampen
%d bloggers like this: