Tyske våpen var til liten hjelp

Read Time:4 Minute, 59 Second

Den 95 000 innbygger store byen Lysychansk er nå erobret av den russiske hæren, fremrykningen av Putins væpnede styrker mot vest viser de massive problemene til de ukrainske troppene – våpnene fra Vesten er tilsynelatende til liten hjelp.

Tsjetsjenske enheter av de russiske invasjonstroppene feirer erobringen av Lysychansk med høye rop. Som kartet (under) viser, fullfører Putins enheter med denne erobringen en massiv territoriell gevinst i Donbass-regionen – og de ukrainske hærenhetene vil måtte omgruppere seg betydelig lenger vest.

Den daglange kampen om byen med 95 000 innbyggere ble knapt hørt om i visse mainstream-medier: Også i denne kampen kunne de ukrainske forsvarerne knapt motsette seg den russiske ilden – som “Washington Post” rapporterte, traff 50 000 russiske granater hver dag posisjoner til den ukrainske hæren, mens forsvarerne kan bare svare med 5000-6000 runder.

Det er nå klart at Russland ikke går tom for ammunisjon.

De tunge våpnene som bare tilføres sporadisk fra vestlige nasjoner – 18 selvgående haubitser fra Tyskland, fire flere rakettkastere fra USA, 20 artilleristykker fra Frankrike, etc. – vil sannsynligvis ikke være avgjørende for krigens gang: det russiske Forsvarsdepartementet bringer ytterligere våpen til Donbass-fronten hver dag, pluss enorme mengder ammunisjon.

Ingen tror lenger at “Moskva kan gå tom for ammunisjon”, slik det tyske “Bild” og andre tabloidmedier sirkulerte i begynnelsen av invasjonen.

Militære eksperter anser allerede regjeringen i Kiev for å ha engasjert seg i Russlands krigføring som en betydningsfull feil – med kamper våpen mot våpen og stridsvogn mot stridsvogn, må det snart oppstå en militær krise i Ukraina.

Så langt har mer enn 22 % av Ukrainas landområde blitt okkupert av den russiske hæren – Lysychansk var en annen nøkkelby for det planlagte vestlige fremstøtet.

Erste City ønsker å skru av varmtvannet for 1,8 millioner innbyggere

Etter anbefaling fra den tyske føderale regjeringen om å kjøpe nødstrømgeneratorer kommer nå neste advarsel om den kommende gasskrisen: Den første større byen i Europa planlegger å redusere varmtvann for 1,8 millioner innbyggere.

Kalddusj for 1,8 millioner hamburgere: Miljøsenator Jens Kerstan (De Grønne) utelukker ikke en begrensning av varmtvann til private husholdninger ved en gassberedskap i hansabyen, melder den tyske dagsavisen «Die Welt». Kerstan sier: “I en akutt gassmangel kunne varmt vann bare gjøres tilgjengelig på bestemte tider av døgnet i en nødssituasjon.”

En byomfattende reduksjon av maksimal romtemperatur i fjernvarmenettet er også mulig. Bare av tekniske årsaker vil det ikke være mulig overalt i Hamburg å skille mellom kommersielle og private kunder i tilfelle gassmangel, sa han til «Welt».

Dersom Vladimir Putin ikke lenger lar sitt statseide selskap Gazprom åpne rørledningene 21. juli, må Østerrike nøye seg med denne minigassreserven. For det første fordi Østerrikes hovedforsyningsvei via Ukraina ble kuttet for uker siden av regjeringen i Kiev, og for det andre fordi omdirigeringen av gassvolumene brukt i Østerrike via Nord Stream-rørledningen da ikke lenger ville fungere.

Med 9,5 terawattimer kunne Østerrikes industri og strømprodusenter klare seg i rundt to måneder om sommeren og knapt 25 dager om vinteren. En redning gjennom flytende gassleveranser er neppe mulig på grunn av den velkjente mangelen på tilgang til sjøen og den ikke-eksisterende losseinfrastrukturen, og de italienske terminalene er nesten fullbooket.

Drama i krigen for Ukraina: Østerriksk lege (47) drept

Hundrevis av vennene hennes fra hennes medisinske enhet og mange av de sårede hun reddet tok nå farvel med Natalia Frauscher (47) ved den åpne kista: Den østerrikske kirurgen ble drept i Ukraina – to fremmedlegionærer fra Østerrike døde også.

I løpet av natten rammet bataljonens evakueringsbuss en ubelyst militærtransporter parkert på veien, og østerrikeren fikk alvorlige hodeskader i sammenstøtet. De kirurgiske kollegene hennes kjempet fortsatt for livet til «Austriyka», som hun også ble kalt i bataljonen, i en nødoperasjon, men skadene var for alvorlige.

Tjeneste i den ukrainske hæren siden 2014

Kirurgen var i Ukraina i 2014, da fiendtlighetene brøt ut i Donbass. Den ukrainskfødte, som giftet seg med en østerriker, var tilbake i tjeneste med den ukrainske hæren umiddelbart etter den russiske invasjonen i februar i år.

Ifølge ukrainske nyhetsplattformer etterlater Natalia Rauscher en datter (25) som oppholdt seg i Østerrike da krigen brøt ut.

Hennes oppdrag i Ukraina reddet livet til hundrevis av sårede soldater, som mange av vennene hennes understreket i begravelsesgudstjenesten.

Zelenskyjs regjering har arrestert 171 av sine egne soldater

I kriger er det ikke uvanlig at militærpoliti og overordnede tar grep mot soldater som ikke forblir i posisjon og ikke adlyder ordre. For regjeringen i Kiev, som er så ekstremt forpliktet til å opptre som en pro-vestlig og absolutt demokratisk partnerstat for andre EU-nasjoner, er ikke bølger av arrestasjoner i egne rekker uproblematiske.

De sosiale medieteamene i Kreml burde også vite dette, etter å ha lært mye i løpet av krigens fire måneder: På uoffisielle og offisielle Telegram-kanaler sprer Moskva hvordan den ukrainske hærledelsen tilsynelatende forholder seg til sine egne soldater.

Stadig under massivt press på grunn av overlegent russisk artilleri: soldater fra den ukrainske hæren.

Så langt har ikke Kyiv benektet denne meldingen, som offisielt ble lagt ut av Forsvarsdepartementet i Den russiske føderasjonen: «Regimet i Kiev har tilsynelatende funnet ‘skyldige’ for de militære nederlagene til den ukrainske hæren i Donbass-regionen. Det ble satt i gang undersøkelser mot befalene og 171 soldater fra 42. bataljon av 57. mekaniserte infanteribrigade. De burde ha forsvart Gorskoye. Soldatene ble arrestert og ført til en leir i Kramatorsk.»

Det som derimot er slående er at den ukrainske sidens sosiale medier-team viser færre og færre videoer av ødeleggelsen av russiske stridsvogner på nettet, i stedet viser fine bilder av soldater med hunder eller katter og ekstremt høye tapstall for de invaderende troppene, som heller ikke er kontrollert av uavhengige kilder og kan neppe kalles for sannhet.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Erkebiskop Carlo Maria Viganò om pandemi, Ukraina og ny verdensorden
Next post Hvordan det angelsaksisk-støttede “Three Seas Initiative” har som mål å senke EU
%d bloggers like this: