Ny studie kobler angivelig COVID-vaksiner til 25 % økning i hjertestans for både menn og kvinner

Read Time:2 Minute, 14 Second

Studie basert på data fra nødetater. COVID-infeksjon i seg selv er ikke knyttet til signifikant økning i kardiovaskulære komplikasjoner.

En ny studie av israelske forskere og publisert i Nature har avslørt en økning på over 25 prosent i kardiovaskulære nødanrop i den unge voksne befolkningen, etter utrullingen av COVID-vaksiner, blant både menn og kvinner. Ingen lignende økning ble funnet på grunn av COVID-infeksjon alene.

Israelske helsemyndigheter og US Centers of Disease Control (CDC) har erkjent en sammenheng mellom COVID-vaksiner og spesifikke kardiovaskulære komplikasjoner. Risikoen for myokarditt etter å ha fått en ny vaksinedose er nå beregnet til å være mellom 1 av 3000 til 1 av 6000 hos menn i alderen 16 til 24 år

Nyere artikler i vitenskapelige tidsskrifter har imidlertid forsøkt å antyde at kardiovaskulære komplikasjoner etter COVID-infeksjon er mer vanlig enn de etter vaksinasjon. Denne påstanden blir motsagt av funnene fra en nylig studie utført av israelske forskere, ved bruk av data fra Israel National Emergency Medical Services (EMS) relatert til “hjertestans og akutt koronarsyndrom EMS-anrop i den 16–39 år gamle befolkningen” mellom 2019 og 2021. Dette gjorde dem i stand til å sammenligne baseline (pre-COVID-epidemi) med COVID-epidemi uten vaksiner, med COVID-epidemi etter utbredt vaksinebruk.

En økning på over 25 % ble oppdaget i begge anropstyper i løpet av januar–mai 2021, sammenlignet med årene 2019–2020. Det vil si, “økte vaksinasjonsfrekvenser … er assosiert med økt antall CA [hjertestans] og ACS [akutt koronarsyndrom].” Derimot oppdaget forsøket ikke en statistisk signifikant sammenheng mellom COVID-19-infeksjonsratene og antall ukentlige anrop til CA og ACS.

Mens farene ved myokarditt for unge menn har fått bred oppmerksomhet, fant denne studien en større økning i CA- og ACS-hendelser blant kvinner som var knyttet til covid-vaksinasjon.

Myokarditt er kjent for å være en “hovedårsak til plutselige, uventede dødsfall hos voksne under 40 år og er vurdert til å være ansvarlig for 12–20% av disse dødsfallene,” bemerker studiens forfattere. De legger til at funnene deres har blitt speilet av forskere i Tyskland og Skottland.

De advarer om at gitt disse funnene, ” er det viktig å øke bevisstheten blant pasienter og klinikere med hensyn til relaterte symptomer (f.eks. ubehag i brystet og kortpustethet) etter vaksinasjon eller COVID-19-infeksjon for å sikre at potensiell skade minimeres.”

https://www.nature.com/articles/s41598-022-10928-z

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post India omgår USAs embargo på Cuba
Next post “Great Reset”: Forestående matmangel er ingen tilfeldighet
%d bloggers like this: