Kinesiske og russiske krigsskip patruljerer utenfor Japan

Read Time:3 Minute, 18 Second

Marineøvelsene fokuserte tilsynelatende på øyene Miyako og Okinawa, som er hjemsted for 50 000 amerikanske tropper, og på en korridor som er omtrent 110 kilometer bred mellom Yonaguni-øya og Taiwan.

En konvoi av russiske og kinesiske krigsskip har reist rundt i Japan. Verdensmaktenes skip demonstrerte militær enhet da den vestlige verden og dens allierte – som inkluderer Japan – slo seg sammen mot de to landene. Begge sider spenner musklene i dette teateret også.

Selv om ingen felles marineøvelser offisielt er planlagt på dette tidspunktet, har den russiske stillehavsflåten og den kinesiske folkefrigjøringshæren tilsynelatende utført et felles oppdrag rundt japansk farvann.

Rapporter om koordinerte militærøvelser er ikke offisielt bekreftet av verken Russland eller Kina, selv om Japan fortsetter å rapportere regelmessig om skipsbevegelser. Marineøvelsene fokuserte tilsynelatende på øyene Miyako og Okinawa, som er hjemsted for 50 000 amerikanske tropper, og på en korridor som er omtrent 110 kilometer bred mellom Yonaguni-øya og Taiwan.

De to landene har de siste årene økt sitt militære samarbeid og har også i økende grad gjennomført felles marineøvelser i Stillehavsregionen.

Både Beijing og Moskva har territorielle tvister med Japan, så disse manøvrene blir definitivt sett på med bekymring i Tokyo. Likevel har de to landene ennå ikke inngått en offisiell militærallianse.

De økende bevegelsene av russiske og kinesiske krigsskip nær Japan denne uken er en del av en pågående militær demonstrasjon mot Tokyo, ifølge den japanske forsvarsministeren Nobou Kishi.

People’s Liberation Army Navy og den russiske stillehavsflåten har angivelig sendt to separate overflatedistribusjonsgrupper rundt de japanske hjemmeøyene siden midten av juni. “Det faktum at rundt 10 russiske og kinesiske skip har seilt rundt Japan på samme rute på kort tid, er en indikasjon på den militære tilstedeværelsen til begge land rundt Japan,” sa Kishi.

Syv russiske krigsskip seilte nær Hokkaido mot Izu-øyene 15. juni Fem av skipene seilte mot Øst-Kinahavet i farvannet mellom Okinawa og Miyakojima 21. juni.

Gruppen seilte gjennom Tsushima-stredet mot Japanhavet, og gikk nesten rundt den japanske skjærgården, sa han. Den 12. juni seilte fire kinesiske skip gjennom Tsushima-stredet mot Japanhavet, to av dem gjennom Tsugaru-stredet og de to andre gjennom La Pérouse-stredet inn i Stillehavet.

Tre av disse skipene opererte nær Izu-øyene, i likhet med de russiske skipene, og beveget seg rundt i den japanske skjærgården.

Russiske skip involvert inkluderer:

RFS Admiral Panteleyev (548), destroyer (Wikipedia).
RFS Sovershennyy (333), korvett (Wikipedia)
RFS Gromkiy (335), fregatt (Wikipedia)
RFS Hero of the Russian Federation Aldar Tsydenzhapov (339), Corvette (Wikipedia)
RFS Marshal Krylov (331), rekognoseringsskip
(RFS Grecognition ) (337), Corvette (Wikipedia)
Tankskip Pechenga

I tillegg har de kinesiske skipene:

CNS Lhasa (102)
CNS Chengdu (120)
CNS Dongpinghu (902)
CNS Taiyuan (131)
CNS Zhoushan (529)
CNS Anyang (599)
CNS Zibo (156)
CNS Xi’an (153)
CNS Xiaogan

“Forsvarsdepartementet vil fortsette å nøye overvåke utviklingen til de russiske og kinesiske marinene i farvannet rundt Japan og gjøre alle mulige anstrengelser for å utføre varslings- og overvåkingsoperasjoner i havet og luftrommet rundt Japan,” sa Kishi. Dette er fordi Tokyo ser på disse som primært kontradiktoriske marinemanøvrer og derfor har til hensikt å stole på avskrekking.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Hvordan det angelsaksisk-støttede “Three Seas Initiative” har som mål å senke EU
Next post India omgår USAs embargo på Cuba
%d bloggers like this: