India omgår USAs embargo på Cuba

Read Time:5 Minute, 32 Second

For tiden har Cuba forbindelser med de tre mest kjente og internasjonalt anerkjente nasjonene som en del av BRICS blant multipolare prosjekter: Russland, Kina og India. Der ligger en del av motivasjonen for Cuba og Indias felles innsats for å fortsette å utvide sine bilaterale relasjoner ved å bygge på arven og fremtiden til en ny alliansefri bevegelse for å maksimere deres strategiske autonomi ved å ikke være altfor avhengig av en bestemt partner.

Forholdet mellom Cuba og India er satt til å vokse i det neste tiåret ettersom den globale overgangen til multipolaritet akselererer, noe som er tydelig når disse landene i sør styrker sine bilaterale forbindelser. Den 27. juni fant et møte sted mellom Ricardo Cabrisas Ruiz, Cubas visestatsminister, og Saurabh Kumar, Indias viseutenriksminister, som en del av India-Cubas utenrikskontor-konsultasjoner i Havana, Cuba. Der ble det sluttført en avtale om en kredittlinje verdt 100 millioner euro for å utvide de økonomiske forbindelsene mellom Cuba og India. Cabrisas Ruiz fremhevet rollen som India kan spille i utviklingen av prioriterte sektorer i Cubas nasjonale økonomiske og sosiale utviklingsplan frem til 2030. Forholdet mellom disse nasjonene er historisk forankret i delt kamp, gjensidig fordelaktig og utgjør grunnlaget for Sør-Sør-samarbeid.

Cuba har vært en tradisjonell alliert av Russland, men det betyr ikke at andre nasjoner ikke er velkommen til å gjøre forretninger med Cuba. Hvis de gjør det, risikerer de selvfølgelig å tiltrekke seg USAs vrede ved å gjøre forretninger eller etablere bilaterale forbindelser med øya. India har likevel etablert, sammen med den cubanske regjeringen, alternativer for kjøp og salg av varer, som på grunn av det nåværende anspente globale miljøet og forstyrrelser i forsyningskjeder, forverrer øyas allerede sårbare økonomiske og handelsmessige situasjon. Så den asiatiske giganten har valgt å utvide denne kredittgrensen på 100 millioner euro til Cuba, hvis hovedmål er å hjelpe Cuba å unngå matmangel på kort sikt, slik at India kan eksportere korn og andre matvarer til Cuba.

Koblingen mellom Cuba og India har utviklet seg i sektorer av stor betydning for det karibiske landet som fornybar energi, medisin og bioteknologi, naturmedisin, sport og matindustri. Siden 2015 har Cuba vært medlem av International Solar Alliance , en mellomstatlig organisasjon som består av mer enn 120 land, drevet av India. Innenfor ISA-rammeverket utvidet India tidlig i 2020 en kredittgrense på 75 millioner dollar til regjeringen på øya for å finansiere byggingen av solcelleparker på Cuba. Statseide NTPC Ltd, Indias største integrerte kraftprodusent, ble valgt som en foretrukket partner for å hjelpe til med å implementere det cubanske solenergiprosjektet i 2021.

Det tidligere National Thermal Power Company of India og Cubas statseide Unión Eléctrica de Cuba vil samarbeide for å realisere den cubanske solkapasiteten. Fellesprosjektene i Cubas Mariel Special Economic Development Zone vil tjene India som en inngangsport ikke bare til Latin-Amerika, men også til Karibia. Dette er den typen handel innenfor det globale sør som kan omfavnes og formes til å være gjensidig fordelaktig. Cuba tjener på å ha flere indiske investeringer i næringsmiddelindustrien, energisektoren blant annet, og på sin side drar India godt av å etablere seg som en sentral pilar i Cubas industrialisering og utvikling, noe som setter det i en særstilling til å motta flere kontrakter og fungerer også som en inngangsport til den karibiske regionen, Mellom-Amerika eller Sør-Amerika som sådan.

India var blant de første nasjonene som anerkjente den cubanske kommunistregjeringen i 1959, men til tross for all denne historiske arven, har bilaterale forbindelser på handelsnivå blitt begrenset av USAs embargo mot Cuba. Den amerikanske folkemordembargoen manifesterer seg ikke bare i form av amerikanske sanksjoner mot et land, men USA forbyr også eller forsøker i det minste å stoppe det økonomiske engasjementet til sine nåværende og potensielle partnere og allierte med Cuba. Men etter hvert som den globale overgangen til multipolaritet akselererer, vil disse USA-pålagte handelsbegrensningene være en saga blott, ettersom forholdet mellom Cuba og India de siste 10 årene har utviklet seg i et akselerert tempo, og formet den gjensidige interessen for å utvide handelen ytterligere og handel de neste 10 årene.

For tiden har Cuba forbindelser med de tre mest kjente og internasjonalt anerkjente nasjonene som en del av BRICS blant multipolare prosjekter: Russland, Kina og India. Der ligger en del av motivasjonen for Cuba og Indias felles innsats for å fortsette å utvide sine bilaterale relasjoner ved å bygge på arven og fremtiden til en ny alliansefri bevegelse for å maksimere deres strategiske autonomi ved å ikke være altfor avhengig av en bestemt partner . Som Andrew Korybko bemerket i sin artikkel med tittelen ” Vurdere betydningen av nøytralitet i den nye kalde krigen “: “India så en mulighet til i fellesskap å sette sammen en ny ikke-alliert bevegelse (” Neo-NAM“) med Russland for å skape en tredje innflytelsespol i den stadig mer bipolare verdensordenen, hovedsakelig formet av global konkurranse mellom de amerikanske og kinesiske supermaktene …”

Den indiske lærde Sanjaya Baru mener at den globale systemiske overgangen til multipolaritet for tiden utspiller seg som en mellomliggende bimultipolar fase. Bimultipolaritetsbegrepet hans refererer til observasjonen av at USA og Kina er supermaktene som utøver mest innflytelse over det internasjonale systemet, etterfulgt av resten av landene i de åtte store, stormaktene i det globale sør, som Russland og India, blant annet. Dette skaper igjen et slags sunt konkurransemarked på Cuba for nasjonene i det globale sør og deres åtte store, som effektivt omgår Monroe-doktrinen og embargoen som Cuba har lidd av siden 1960 og som ble strammet ytterligere inn i 1992.

Cuba og India har aldri vært i en så komfortabel posisjon til å handle med hverandre som de er nå, noe som gjør det lettere å betrakte India som en motvekt for å forhindre et scenario med en mulig uforholdsmessig avhengighet av enten Kina eller Russland. Denne konkurransen er sunn siden den garanterer at de multipolare maktene optimerer tilbudene sine ved å presentere gode avtaler til Cuba, og dermed ha en bedre sjanse til å bli valgt ut av den cubanske regjeringen for et partnerskap som fører til transaksjoner eller utveksling av varer eller tjenester i øynasjonen. . India, takket være sin uavhengige utenrikspolitikk, garanterer dets nøytralitetsprinsipp og dets solidaritet stabilitet i handelen for sine partnere, og gir alltid toppprioritet til sine bilaterale forbindelser uavhengig av trusler og straff fra Vesten ledet av USA.

Av Miguel Santos García, oversatt av Politikeren til Norsk for det norske folket.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Kinesiske og russiske krigsskip patruljerer utenfor Japan
Next post Ny studie kobler angivelig COVID-vaksiner til 25 % økning i hjertestans for både menn og kvinner
%d bloggers like this: