Vaksineavtaler: Samtaler mellom EU-sjef og Pfizer-sjef forblir hemmelige

Read Time:1 Minute, 45 Second

Det vil ikke øke tilliten til EU : I Brussel vil tekstmeldinger mellom Ursula von der Leyen og Pfizer-sjef Albert Bourla fra toppen av korona-pandemien rett og slett ikke publiseres. De sier at de ikke har noe med bestillingen på to milliarder vaksinedoser å gjøre uansett.

Allerede i 2021 rapporterte «New York Times» om tekstmeldinger og telefonsamtaler mellom Von der Leyen og Bourla. Det virker usannsynlig at presidenten for EU-kommisjonen og vaksineprodusenten kun snakket om været midt i korona-pandemien. og så rapporten fra året før antydet allerede at “personlig diplomati” ville ha spilt en stor rolle i tildelingen av vaksinasjonsordrene.

Men Brussel er stille om innholdet i samtalene og nyhetene. Onsdag ble det bare kort sagt at disse ikke var relevante for vaksineavtalen. Åpenhet i denne saken er nok ikke EUs styrke i det hele tatt – fordi offentligheten ikke vet noe om hele volumet av denne avtalen.

Brussel har visepresidenten for verdier, Vera Jourova, samordnet: “Kommisjonen kan bekrefte at søket til topptjenestemenn etter relevante meldinger ikke ga resultater.”

SMS og andre korte meldinger vil i og for seg ikke være egnet i det hele tatt for å diskutere slike viktige bekymringer for EU, fortsetter verdivokteren å rapportere.

Det er bare dumt at Bourla fortalte den amerikanske avisen i 2021 at han hadde utviklet en “dyp tillit” til Von der Leyen og hadde “dype diskusjoner” om Covid-vaksinering og vaksiner. De utvekslet til og med detaljer om virusmutasjoner.

Spørsmålet som gjenstår, som EU-borgere må stille seg selv på dette tidspunktet: Hvis denne nyheten visstnok ikke var viktig tross alt, hvorfor holdes den hemmelig? Dette etterlater – nok en gang – en ubehagelig ettersmak.

Pfizers salg doblet seg til 81,3 milliarder dollar i 2021. Dette skyldtes hovedsakelig salg av koronavaksiner til EU-land og avtaler med Ursula von der Leyen.

Erklæringen fra EU-kommisjonen

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Som en klar trussel mot Vesten, publiserer Roskosmos koordinater for vestlige regjeringshovedkvarterer
Next post Fremveksten av den multipolare verdensorden: BRICS+ mot G7 inkludert NATO
%d bloggers like this: