Det løgnaktige verdensbildet

Read Time:5 Minute, 31 Second

De etablerte mediene gir oss et absurd bilde av virkeligheten.

De har løyet om hver eneste krig , og de har åpent innrømmet å løye om denne krigen. Alle som sier det åpent regnes imidlertid som en Kreml-agent. Det ordinære verdensbildet er åpenbart tull. Hvis våre medier og utdanningssystem fortalte oss sannheten om verden, og hvis våre “demokratiske” systemer faktisk fungerte, ville samfunnet vårt være designet for å tjene interessene til de mange i stedet for en liten elite.

Du kan se tullet i det vanlige verdensbildet bare ved å se på fruktene. Vi dreper vår biosfære for å tjene et økonomisk system som skaper stadig større ulikhet mens kriger raser, kjernefysisk brinkmanship (kunsten eller praksisen med å presse en farlig situasjon eller konfrontasjon til grensen for sikkerhet, spesielt for å fremtvinge et ønsket resultat) truer med å utslette oss alle, og korrupsjon styrer jorden.

Verden er slik den er fordi måten flertallet av mennesker i de mest innflytelsesrike nasjonene tenker, handler og stemmer kontinuerlig blir manipulert av de mektige for de mektige. Det vanlige verdensbildet er bare et stort sammensurium av løgner og manipulasjon for maktens skyld.

Husk da alle som advarte om at dette var akkurat det som skjedde ble kalt en Putin-apologet 
https://t.co/Ni6nj0f54S — Paul Gottinger (@PaulGottinger) 
15. juni 2022

Det dårlige med den fullstendig forutsigbare innrømmelsen fra Biden-tjenestemenn om at sanksjonene skader vanlige russere langt mer enn Kreml, er at det amerikanske imperiet er OK med det. Det amerikanske imperiet bruker sanksjoner ikke for å straffe ledere, men for å skape uro i håp om å utløse et kupp eller borgerkrig.

I et intervju fra 2019 innrømmet daværende utenriksminister Mike Pompeo praktisk talt at det amerikanske imperiet bruker sanksjoner for å gjøre dette: ikke for å påvirke regjeringens oppførsel, men for å tvinge befolkningen til å styrte deres regjering. Utenriksdepartementets dokumenter fra 1960 viser at den amerikanske regjeringen diskuterte nøyaktig samme strategi angående økonomisk krigføring mot Cuba. Dette er en langvarig praksis.

Vestlig liberalt demokrati betyr at selskaper og bankfolk skylder på regjeringen, regjeringen skylder på velgerne, og velgerne bærer alle konsekvensene av selskapene, bankfolkene og regjeringen, uten noen gang å vite om noen av de viktige avgjørelsene de tar.

Vanlige borgere gis fullt ansvar for sine sosiale og økonomiske problemer og deres rettigheter til privatliv uthules. De mektige blir aldri holdt ansvarlige for sine uhyre destruktive beslutninger og er beskyttet av en mur av statshemmeligheter.

Ansvarlighet og åpenhet bør være direkte relatert til makt: Jo mer makt en person har, jo flere konsekvenser må de møte for sine handlinger og jo mindre privatliv har de. Men i vårt samfunn er det bokstavelig talt det motsatte. Det er en total reversering.

Akkurat som vestlige plutokrater og politikere vil ha all makt og intet ansvar, vil også deres talerør i mainstream media det samme. Å påpeke feilene deres er trakassering, å kritisere dem på sosiale medier er nettmobbing.

Selv om disse menneskene er mye foraktet, tror de at de gjør en fantastisk jobb . De isolerer seg i trange, selvopprettholdende ekkokamre, så en borger som tvitrer harde sannheter til dem, blir oppfattet som en uventet angriper.

65 prosent av journalistene sier at nyhetsorganisasjoner gjør en veldig eller rimelig god jobb med å rapportere nyhetene nøyaktig. 
35 prosent av amerikanerne er enige, mens 43 prosent sier journalister gjør en dårlig jobb med det. 
https://t.co/giX4QQlTfH pic.twitter.com/tky7MG5kRF — Pew Research Center (@pewresearch) 
14. juni 2022

Denne klassen engasjerer seg i en konstant propagandaoperasjon for å skape støtte for status quo, og uten dem ville verden vært veldig annerledes. Deres stemmer er størrelsesordener sterkere enn andre borgeres, og likevel ønsker de ikke å ta ansvar for den rollen.

Hvis jeg hadde Thanos-hansken, ville jeg ikke brukt den til å påtvinge verden min personlige ideologi, men for å gjøre alle de mektiges hemmeligheter synlige for alle og for å demokratisere informasjonsdeling slik at folk kan velge hvordan de vil svare. Alle offentlige hemmeligheter, alle bedrifts- og økonomiske hemmeligheter, alle medieinstitusjonshemmeligheter ville være umiddelbart synlige og tilgjengelige for alle. Da får alle en enhet med tilgang til et globalt offentlig forum for å snakke om alt de har lært.

Jeg ville bare la folk se alt og så velge sitt eget eventyr. De kan velge å skape den typen egalitære samfunn jeg ser for meg, eller de kan velge noe annet.

Det er opp til dem. Alt jeg trenger å gjøre er å stoppe undergravingen av deres personlige og kollektive suverenitet.

Midt i all kontroversen om hvorvidt USA bør alliere seg med et morderisk, tyrannisk regime som Saudi-Arabia, må det huskes at USA er langt mer morderisk og tyrannisk enn Saudi-Arabia.

“Å nei, Biden burde skamme seg over å bli sett med en mobber som Mohammed bin Salman (MBS)!”

Pokker, MBS burde skamme seg over å bli sett med en bølle som Joe Biden.

Empirepropagandister har nøyaktig én analogi og nøyaktig ett argument. 
https://t.co/eLSrVqtuTQ — Caitlin Johnstone (@caitoz) 
15. juni 2022

Konservative får barn til å sverge troskap til flagget og republikken hver dag på skolen og lærer dem i klassen at de bor i det største landet på jorden mens de flipper ut av LHBT-spørsmål fordi «ungene blir indoktrinert».

Mainstream-vestlige talsmenn for “demokratisk sosialisme” krever aldri en slutt på imperialismen fordi de er fullstendig klar over at deres versjon av “sosialisme” helt og holdent avhenger av imperialistisk dominans og utbytting.

Mennesker som tror at menneskeheten kan gjøre positive endringer mot helse og harmoni har en tendens til å være mennesker som har gjort slike endringer i sine egne liv.

Folk som tror at menneskets natur er egoistisk og destruktiv har en tendens til å være egoistiske og destruktive mennesker også. Vi beskriver bare oss selv, vi beskriver innsiden av våre egne virkelighetstunneler og kler det så ut som stor kunnskap om objektiv virkelighet.

I virkeligheten kjenner ingen av oss menneskehetens skjebne, for vår tenkning om menneskelig potensial og menneskelig natur er formet innenfra av vår personlige opplevelse av menneskeheten. Det er et mysterium, og vi kan bare la det være et mysterium.

Redaktørens merknad: Denne teksten dukket først opp på Caitlin Johnstones blogg 17. juni 2022 under tittelen ” The Mainstream Worldview Is Self-Evidently Bullshit ” . Den ble oversatt av Politikeren og redigert av Politikeren til Norsk for det norske folket.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Russlands Snake Island pullout var en helt forutsigbar goodwill-gest
Next post Ukrainas transformasjonsnode
%d bloggers like this: