Indonesia vil ikke nekte Putin fra G20-toppmøtet

Read Time:2 Minute, 43 Second

Jakarta har nektet å ikke invitere Vladimir Putin fra G20-toppmøtet som skal holdes i Indonesia i november. Vestlige land ledet av USA hadde presset den indonesiske regjeringen til å nekte den russiske lederens deltakelse.

Indonesia vil være vertskap for G20-toppmøtet, som president Vladimir Putin planlegger å delta på. Til tross for press fra Vesten, ønsker ikke den indonesiske lederen Joko Widodo å nekte sin russiske motpart. I det globale sør er diplomati dagens orden.

Joko Widodo, Indonesias president, er for tiden på turné i Europa. Etter å ha deltatt på G7-toppmøtet i Tyskland som gjest, skal han besøke Ukrainas president Volodymyr Zelensky i Kiev og Russlands president Vladimir Putin i Moskva.

For statsoverhodet i verdens mest folkerike muslimske land er det viktigste å få slutt på matkrisen, spesielt siden den indonesiske befolkningen også lider av høye priser.

«Målet er å be president Zelensky om å åpne et dialogforum for fred, for å bringe fred fordi krigen må avsluttes», sa Widodo på en pressekonferanse i Jakarta 26. juni.

De to lederne vil også diskutere matforsyningskjeden, som snart må reaktiveres. Widodo vil reise til Moskva fra Kiev, hvor han vil be Putin om et øyeblikkelig stopp av krigen og innledet en dialog med Zelensky.

Det russiske statsoverhodet har nektet å møte sin ukrainske motpart.

I mellomtiden har Jakarta nektet å stoppe Vladimir Putin fra G20-toppmøtet som skal holdes i Indonesia i november. Vestlige land ledet av USA hadde presset den indonesiske regjeringen til å nekte den russiske lederen deltakelse.

Men for Jakarta, som opprettholder gode diplomatiske forbindelser med Moskva, er et slikt grep uaktuelt. Ukraina var imidlertid landets ledende leverandør av hvete, så eksportproblemer påvirker nå Indonesia direkte.

Widodos reise gjør det imidlertid også klart at det globale sør ikke har noen interesse i å lansere en så skarp konfrontasjons- og sanksjonspolitikk som det USA-ledede Vesten gjør.

I stedet stoler de på diplomati og prøver å dempe de negative økonomiske effektene på sine egne land så godt de kan. Samtidig har ikke Vesten noe problem med å drive økonomiene sine (og de i resten av verden) til veggs med et hardt sanksjonsregime.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Årsaker til den russiske spesialmilitære operasjonen i Ukraina
Next post Mening: ‘Demofascisme’ må motstås – et budskap fra Afrika
%d bloggers like this: