Årsaker til den russiske spesialmilitære operasjonen i Ukraina

Read Time:4 Minute, 11 Second

NATO, til tross for sine løfter og løfter fra sine ledere, beveget seg nærmere og nærmere den russiske grensen. Det var uakseptabelt for Russland.

24. februar 2022 startet Russland en spesiell militæroperasjon i Ukraina. Hovedmålene for den spesielle operasjonen var “denazifiseringen” av Ukraina og frigjøringen av folkerepublikkene Luhansk og Donetsk.

Etter det høyreekstreme kuppet sponset av USA i Kiev tilbake i 2014 som resulterte i at den pro-russiske presidenten Viktor Janukovitsj ble styrtet, var det et opprør fra den russisktalende befolkningen i Ukraina. Den pro-russiske befolkningen i Ukraina gjør det klart at de ikke aksepterer kuppet som fant sted i Kiev. Dette resulterte i separasjon av Krim samt et lignende ønske fra folket i andre deler av Ukraina.

Imidlertid erklærer den nye regjeringen i Kiev, som er under full kontroll av Washington, de umiddelbart for terrorister og en “antiterrorist”-operasjon ble satt i gang. Resultatet av den ”antiterroristiske” operasjonen er 13 000 til 14 000 drepte sivile, ødelagt sivil infrastruktur og mange, mange andre forbrytelser som ble begått av det nye ukrainske regimet mot dets eget folk. Faktisk går media så langt at de melder om totalt ødelagte byer som er blitt ødelagt av Ukraina sin bombing de siste årene for Russland sin feil.

Dessuten var Russlands “spesielle operasjon” et “svar på hva NATO gjorde i Ukraina for å forberede dette landet på en svært aggressiv holdning mot den russiske føderasjonen. Avkoloniseringen av Russland som de har hatt hyppige møter om i vesten de siste årene for å splitte Russland og starte uthenting av ressursene i og rundt geografien i landet. Blant annet mineraler til produsering av brikker og annet.

Ukraina ble gitt offensive våpen, inkludert våpnene som kan nå russisk territorium, militærbaser ble bygget inkludert på Azovhavet og mange dusinvis av militærøvelser, inkludert mange av dem på ukrainsk territorium ble utført i NATO-regi, og de fleste av disse øvelsene ble designet mot interessene til og mot den russiske føderasjonen. Det var aldri noe hemmelighet at disse øvelsene var øvelser av krigføring mot Russland.

Siden 2014 og kuppet i Ukraina har Russland tatt initiativ til utkast til traktater, utkast til avtaler med Ukraina og NATO, med landene i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa og nylig i desember i fjor foreslo Russland et nytt initiativ til USA og NATO for å inngå traktater med dem begge om sikkerhetsgarantier til alle land i det euro-atlantiske rom uten å slutte seg til noen militær allianse.

Men hver gang Russland tok initiativ til disse trinnene, ble de i utgangspunktet avvist med mer eller mindre høflig oppførsel. I 2009 foreslo Moskva den europeiske sikkerhetstraktaten som NATO nektet å vurdere, og traktaten handlet faktisk om å kodifisere noe som alle OSSE-land sluttet seg til på toppnivå.

Russland hadde antydet at de politiske forpliktelsene til å gi land rett til å velge sine allianser og ikke å styrke deres sikkerhet på bekostning av sikkerheten til et annet land, noe som betyr at “ingen enkelt organisasjon i Europa kan late som eller oppføre seg som om de er en dominerende aktør i denne georegionen.

NATO svarte Russland med å si at det ikke ville være noen juridisk bindende sikkerhetsgarantier utenfor NATO, noe som gjør OSSE, som ble signert av flere stater over hele kontinentet, fullstendig irrelevant.

NATO, til tross for sine løfter og løfter fra sine ledere, beveget seg nærmere og nærmere den russiske grensen. Det var uakseptabelt for Russland.

Alt det ovennevnte, er i tillegg til at Kiev kansellerte alt russisk, inkludert språk, utdanning, media og daglig bruk av det russiske språket var, i tillegg til brudd på grunnleggende menneskerettigheter, en åpen provokasjon mot Russland ført i pennen av Volodymyr Zelenskyj, EU og vesten. Vesten vet disse tingene går imot demokratiet de påstår å ha bygget, verdiene og oppførsel til borgere men allikevel støttes det oppunder i vesten.

Så da det ukrainske regimet intensiverte på slutten av fjoråret og tidlig i år beskytningen av landets østlige territorier i Donbas, i de verste bruddene på Minsk-avtalene som ble undertegnet i februar 2015 og godkjent av sikkerhetsrådets resolusjon, da de var rettet mot sivile og sivil infrastruktur, skoler, sykehus, barnehager så beviste Ukraina og Volodymyr Zelenskyj hvilken verdi menneskene i landet hans hadde. Det ville vært som om Oslo skulle begynne å forby, nekte pensjon, dislekt/språk og media i Bergen før de begynte å bombe bergensere som terrorister, hvem med hånden på hjertet kan si at dette ville vært greit? Hvis det ikke er nazisme og rasisme, hva er det?

Mer om forholdet mellom Russland og Ukraina, Kiev-kuppet i 2014, amerikansk innflytelse i Ukraina og geopolitikken i den nåværende krisen kan sees i en utmerket dokumentar ”Hvorfor krigen mellom Russland og Ukraina begynte”:

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Den britiske statsministeren parafraserte 1984s “War Is Peace” under sitt møte med Macron
Next post Indonesia vil ikke nekte Putin fra G20-toppmøtet
%d bloggers like this: