Vi må snakke om NATO

Read Time:3 Minute, 15 Second

NATO vil utvides, fordi de bare ønsker å true og til slutt beseire Russland.

Mye har skjedd de siste månedene, men én ting har ikke blitt viet tilstrekkelig oppmerksomhet: Vi må snakke om NATO. Og jeg mener ikke NATO som en av hovedårsakene til Ukraina-krisen, vi vet alle forhåpentligvis mer enn nok om det nå. Jeg snakker om den største NATO-provokasjonen på mange år, som ikke bare er en uansvarlig idé, men også meningsløs. Jeg snakker om NATOs planer om å la Finland og Sverige bli med i alliansen. 18. mai har begge land offisielt søkt om NATO-medlemskap. Alliansen kaller dette et «historisk øyeblikk» og vil videre diskutere søknadene på NATO-toppmøtet i juni. Denne utviklingen er nærmest en krigserklæring til Russland, og ingen av partene har noe å tjene på utspillet.

Først av alt, med et helt land i ruiner på grunn av NATOs utvidelse østover, er det uansvarlig og hensynsløst å fortsette på samme vei. Alliansen ser bare ikke ut til å bry seg om sikkerhetsinteressene til andre stater og ler dem vanligvis bort. Som vi har sett i Ukraina, er dette ekstremt farlig og koster til syvende og sist tusenvis av menneskeliv. Og jeg vet at dette eksemplet har blitt gitt mange ganger de siste årene, men det er for avslørende til å ignorere det: hva ville USA gjort hvis Kina innlemmet Mexico og Canada i en militærallianse og begynte å plassere missilsystemer der? Jeg tror vi alle vet svaret. Uansett ville ikke USA rolig akseptert en trussel som er så stor mot deres sikkerhet. Russland gjorde det heller ikke. Likevel, NATO bestemmer seg nå for å utvide trusselen ved å absorbere ytterligere to land som deler en grense med Russland. Kan det bli mer frekt enn dette?

I tillegg til dette, tilsvarer Finland og Sverige å bli med i NATO på dette tidspunktet i historien det å klatre opp i et synkende skip for å redde deg selv fra å drukne. Begge land har avanserte militære og er langt sikrere i dag enn de var på noe tidspunkt under den kalde krigen. Og siden Vesten har hevdet at Russlands militære er så svake i Ukraina, ville det ikke bety – hvis du følger deres tankegang – at trusselen de kan ha møtt fra Russland er mye mindre enn de tidligere trodde? Hvis Russland sliter med å beseire den ukrainske hæren, tar ikke ytterligere NATO-utvidelse opp et reelt sikkerhetsproblem i Europa. Men som vi har sett, har ikke meningsløsheten i det hele tatt stoppet NATO. Å legge til nye medlemsland med noen års mellomrom har gitt alliansen noe å gjøre når de ikke bomber andre land, og denne prosessen vil ikke stoppe. Å bringe inn Finland og Sverige vil sannsynligvis føre til mer uansvarlig snakk om å legge til Georgia også, og vi vet hvordan det vil ende.

Som tidligere runder med NATO-utvidelse, fortsetter denne uten noen seriøs vurdering av de mulige kostnadene som kommer av å legge til nye allierte. Vestlige ledere selger det ved å bruke øyeblikkets hysteriske panikk, men de vet alle at det rett og slett ikke eksisterer noe troverdig scenario som ville føre til et helt ut av det blå russiske angrepet på Finland eller Sverige hvis de forble allianseløse som de er og har vært fredelig i flere tiår. Sannheten er at NATO rett og slett ikke bryr seg. NATO vil utvides, fordi de bare ønsker å true og til slutt beseire Russland. Det vil ikke fungere, for som vi har sett, kjemper den russiske bjørnen alltid tilbake, men det vil føre til blodsutgytelse og ødeleggelse. Vi ser bare begynnelsen nå.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Utrolig tilfelle av statlig undertrykkelse i Tyskland – Pensjonist tiltalt for plakat med gode ord om Putin
Next post Tysk klimaforsker sier at mennesker forårsaker mindre enn 0,05 °C av global oppvarming
%d bloggers like this: