Tysk klimaforsker sier at mennesker forårsaker mindre enn 0,05 °C av global oppvarming

Read Time:4 Minute, 10 Second

Tysk klimaforsker sier at mennesker forårsaker mindre enn 0,05 °C av global oppvarming, advarer om “anarki” fra “vrangforestillinger” netto null-politikk

Professor Hermann Harde sier at mange forskningsstudier og “skrekkscenarier” ikke er basert på et sikkert fysisk grunnlag, men snarere representerer dataspill som gjenspeiler det som ble matet inn. Ideen om at mennesker kan kontrollere klimaet med sine CO2-utslipp er en “absolutt vrangforestilling”.

Med mange land, inkludert Tyskland, som leter verden rundt etter olje- og gassforsyninger og fyrer opp sovende kullkraftverk, har en av landets mest anerkjente atmosfæriske forskere, professor Hermann Harde, kritisert politikere for å reagere på stadig mer skingrende klimaskrekkhistorier og «å tro at de kan redde verden».

Etter professor Hardes syn eksisterer det betydelig tvil om en “vitenskapelig uholdbar tese” om rent menneskeskapte klimaendringer, “og det er helt feil å anta at 97% av klimaforskerne, eller enda flere, bare ville anta menneskeskapt oppvarming”.

Prof. Dr. Hermann Harde. (Reproduksjon av bilder på internett)

Etter hans syn kan klima- og energipolitikk bare få folkelig aksept når den er basert på pålitelig kunnskap, «og ikke på spekulasjoner eller tro». Harde trakk seg for noen år siden fra Helmut Schmidt-universitetet i Hamburg som professor i eksperimentell fysikk etter en lang karriere i vitenskapsakademia.

I mange år har Tysklands politikere vært i stand til å lage gode grønne eventyr ved å stenge atomkraftverk og forby leting etter fossilt brensel. Samtidig begynte landet å importere store mengder olje og gass fra et ustabilt Russland.

Krigen i Ukraina har plutselig brakt hjem til Tyskland, og EU, den rene dumheten i denne farlige politikken.

Etter Hardes syn ble grepet om å innføre “klimanød”-politikk ledet av konkurranse mellom ulike forskningsgrupper for å overgå hverandre i å forutsi skrekkscenarier. Alarmerende spådommer vakte oppmerksomhet i media, “og våre beslutningstakere følte seg forpliktet til å reagere raskt”.

Men, bemerket Harde, det er helt klart at uten en pålitelig og tilstrekkelig energiforsyning, “vil Tyskland og mange andre land som tar en slik vei ende i anarki”.

Professor Hardes forskning fører til at han slår fast at FNs mellomstatlige panel for klimaendringer overvurderer fem ganger den termiske effekten av å doble karbondioksid i atmosfæren.

Han peker på de «svært overlappende og mettede absorpsjonsbåndene» av CO2 og vanndamp og den betydelig reduserte effekten av klimagasser under skydekke. Han fortsetter med å fastslå at den nylige økningen i CO2 har forårsaket en oppvarming på mindre enn 0,3 °C det siste århundret.

Han fortsetter:

Siden bare rundt 15 % av den globale CO2-økningen er av menneskeskapt opprinnelse, gjenstår bare 15 % av 0,3°C, dvs. mindre enn 0,05°C, noe som kan tilskrives mennesker i den totale balansen. Med tanke på dette forsvinnende lille bidraget, som tyskerne bare er involvert i med 2,1 % [av utslippene], er det absurd å anta at en utgang fra fossilt brensel til og med kan ha en liten innvirkning på klimaet vårt. Endringer i klimaet vårt kan spores tilbake til naturlige interaksjonsprosesser som overstiger vår menneskelige innflytelse i størrelsesordener.

Etter professor Handes mening har moderne klimavitenskap utviklet seg mer som ideologi og verdensbilde, snarere enn seriøs vitenskap. Forskere som stiller spørsmål ved eller peker på alvorlige inkonsekvenser om menneskeskapt eller menneskeskapt global oppvarming, blir “offentlig miskreditert” og ekskludert fra forskningsmidler.

I tillegg er forskningsbidrag i tidsskrifter undertrykt, og i en referanse til den nylige professor Peter Ridd- saken i Australia, satt i permisjon eller avskjediget fra universitetet. Tross alt, bemerker han, er dette «avgjort klimavitenskap», og tvil om den skadelige effekten av CO2 på miljøet og klimaet er ikke tillatt, «fordi det handler om intet mindre enn å redde planeten».

Hva vi kaller sannheter, fortsetter Harde, avhenger i stor grad av vår kunnskapstilstand. Han antyder at klimavitenskap krever en grunnleggende gjennomgang av hypotesene og et skifte bort fra den vidt etablerte klimaindustrien.

Vitenskapen må ikke villedes av handel, politikk eller ideologi, sier han. Det er universiteters og statsfinansierte forskningsinstitusjoners genuine oppgave «å undersøke motstridende problemstillinger og sikre uavhengig, fri forskning som gir oss ærlige svar, selv når disse svarene ofte er komplekse og ikke passer inn i en ønsket politisk kontekst».

Harde avslutter med å advare politikerne om at det vil være en uansvarlig miljø- og energipolitikk å fortsette å ignorere seriøse fagfellevurderte vitenskapelige publikasjoner som viser en mye mindre menneskelig påvirkning på klimaet enn tidligere antatt. Det er også uansvarlig å stenge ned en pålitelig, tilstrekkelig og rimelig energiforsyning, som skal erstattes av millioner av vindturbiner, «som ødelegger naturen vår og knuser billioner av fugler og insekter».

Chris Morrison er Daily Sceptics miljøredaktør. Dette innlegget er speilvendt og ble publisert først her. Oversatt til norsk av Politikeren

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Vi må snakke om NATO
Next post Den britiske statsministeren parafraserte 1984s “War Is Peace” under sitt møte med Macron
%d bloggers like this: