NATOs sentral- og østeuropeiske dukker har ingen sjanse til å lure afrikanere

Read Time:3 Minute, 35 Second

Saken er at afrikanske land er mer suverene enn de sentral- og østeuropeiske i dag, hvorav den første tok imot Zelenskyj og nektet å sanksjonere Russland, mens de andre pliktoppfyllende etterkommer hva deres amerikanske overherre krever.

Washington Post (WaPo) publiserte i helgen et stykke med tittelen ” In Africa, Eastern Europe battles Russian narrative on Ukraine”, som spinner historien om at sentral- og østeuropeiske (CEE)-land har en sjanse til å overbevise afrikanere om å være enige med USA -ledet Vestens tolkning av den ukrainske konflikten. Grunnlaget for denne ønsketenkningen er at noen av deres representanter frier til egyptisk energiimport og hevder at Russland er en moderne kolonimakt.

Afrikanere ser imidlertid på alt veldig annerledes, som bevist av at lederne deres fullstendig ydmyket Zelenskyj forrige uke da bare fire av 55 av dem lyttet til hans virtuelle tale i Den afrikanske union. De ydmyket han fordi de har nok selvrespekt til ikke å gi ham noen oppmerksomhet etter at ambassadøren hans i Tyrkia utpresset det globale sør ved å kreve våpen i bytte for å gjenoppta eksporten av hvete til utviklingsland.

Til tross for hva WaPo hevder, kjøper ikke afrikanske land den falske fortellingen om at Russland er en moderne kolonimakt. Tvert imot betrakter de Kievs USA-ledede vestlige overherrer som sådan og mener at Russland faktisk er et offer for nykolonialisme, ikke en gjerningsmann av den. Dette er heller ikke spekulasjoner, men bevist av det faktum at ikke en eneste av dem sanksjonerte Russland til tross for at noen stemte for det i FN under vestlig press.

Ikke desto mindre tror WaPo fortsatt at NATOs CEE-dukker som klager over deres erfaringer fra imperial- og sovjettiden på en eller annen måte vil forandre afrikanske lederes mening. Dette innebærer at målgruppen deres lett kan manipuleres av selvtjenende politiske narrativer, noe som faktisk er rasistisk å forestille seg. Ingen kan ta den latviske utenriksministerens ytringer om Russland for pålydende, selv om WaPo siterer ham flere ganger i historien deres som en slags autoritativ kilde om saken.

Det fortjenes også å nevne at Latvia glorifiserer de av sine innbyggere som samarbeidet med Hitler og deltok i Holocaust , noe som gjør det til en nyfascistisk stat. Den tidligere sovjetrepublikken er også rasistisk siden de nekter statsborgerskap til noen medlemmer av dens russiske minoritet som er født i det landet. Afrikanske ledere blir antagelig orientert av sine eksperter om denne politiske konteksten, noe som ytterligere bekrefter at de ikke har noen grunn til å ta noe landet sier om Russland på alvor.

Når det gjelder NATOs andre CEE-dukker, har hver av dem sine egne historiske ben å plukke med Russland, noe som reduserer deres troverdighet når de kritiserer. Bare fordi et land hevder å ha blitt “kolonisert” i fortiden, betyr det ikke at de ikke samarbeider med nykolonialister i nåtiden. Afrikanske ledere har nok sunn fornuft til ikke å falle for den falske fortellingen om at disse landene alle er uskyldige ofre for såkalt “russisk kolonialisme” i moderne tid, hvis suverenitet bare kan reddes av NATO.

Hvert afrikansk land har på sin egen måte lært førstehånds i løpet av tiårene å aldri stole på USA, som alltid har utnyttet dem i ulik grad gjennom sin nyimperiale politikk som tar sikte på å underlegge statene deres som vasaller. Saken er at afrikanske land er mer suverene enn CEE-landene i dag, hvorav de første motvillig avviste Zelenskyj og nektet å sanksjonere Russland mens de andre pliktoppfyllende etterkommer hva deres amerikanske overherre krever.

Når det er tilfelle, er det ingen måte at disse NATO-dukkene kommer til å lure afrikanere med sine falske påstander om “russisk kolonialisme”, spesielt hvis den latviske utenriksministeren er ansiktet til denne oppfatningsstyringsoperasjonen slik WaPo presenterer ham som værende. Faktisk, jo mer de aggressivt presser denne fortellingen over på afrikanere, desto tryggere vil målene deres bli på at de tok det riktige valget i å tilskrive Russlands tolkning av hendelsene i den ukrainske konflikten.  

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “NATOs sentral- og østeuropeiske dukker har ingen sjanse til å lure afrikanere

Leave a Reply

Previous post Iran er den perfekte partneren for BRICS+
Next post Avslørt: CIA-agenter som opererer I Ukraina og koordinerer våpenforsendelser
%d bloggers like this: