Putin kunngjør levering av russiske atomvåpen til Hviterussland

Read Time:2 Minute, 18 Second

Minsk skal snart motta kjernefysiske kjærlighetshilsener fra Moskva: Som president Vladimir Putin kunngjorde lørdag på et møte med den hviterussiske statsoverhodet Alexander Lukasjenko, vil Russland snart levere atomkompatible missiler til landet hans.

Russland vil snart levere atomkompatible missiler til Hviterussland, ifølge president Vladimir Putin. Som Putin kunngjorde lørdag på et møte med den hviterussiske lederen Alexander Lukasjenko i St. Petersburg, vil Russland levere Iskander-M-missilsystemet til Hviterussland «i de kommende månedene», som også kan være bevæpnet med atomstridshoder.

Lukasjenko hadde allerede annonsert det planlagte kjøpet av Iskander-missiler og S-400 luftvernsystemer fra Russland i mai. Putin har nå også lovet Lukasjenko å hjelpe til med å oppgradere hviterussiske krigsfly slik at de også kan transportere atomvåpen i fremtiden.

Den hviterussiske hæren har mange Sukhoi Su-25 jagerfly, som kan «forbedres» tilsvarende, sa Putin på et møte med Lukasjenko i St. Petersburg. Moderniseringen må gjennomføres i flyfabrikker i Russland, og opplæring av personalet kan starte samtidig.

Opprustningsplanene midt i Ukraina-konflikten vil sannsynligvis føre til nye spenninger mellom Moskva og Vesten. Hviterussland grenser til Ukraina og flere NATO-land, men er en nær alliert av Russland. Hviterussland har gjentatte ganger gitt diplomatisk og logistisk støtte til den russiske militæroffensiven i Ukraina, og angrep på Ukraina har også blitt satt i gang fra Hviterussland.

Siden starten av den militære operasjonen i slutten av februar har Putin uttalt seg offentlig om atomvåpen flere ganger, noe som blir sett på som en advarsel til Vesten om ikke å gripe inn i Ukraina-konflikten. I motsetning til Russland har ikke Hviterussland atomvåpen; etter Sovjetunionens fall ble alle atomvåpen trukket tilbake fra Hviterussland.

Det hele går også massivt imot narrativet vestlig media leverer til folket om at Russland går tom for våpen og folk når de i tillegg til krigen i Ukraina kan oppruste militæret til Hviterussland med både folk og våpen så passer det absolutt ikke inn i narrativet vestlig media forsøker å levere.

Lukasjenko sa til Putin i St. Petersburg at han var bekymret for den «aggressive» politikken til nabolandene Litauen og Polen. Nærmere bestemt navnga han NATO-flyvninger nær de hviterussiske grensene utstyrt med atomvåpen. Han ba Putin bygge en «symmetrisk respons» på det. Uten å skille mellom Hviterussland og Russland sa den autoritære hviterussiske herskeren: «Minsk må være forberedt på hva som helst, til og med bruk av seriøse våpen for å forsvare fedrelandet vårt fra Brest til Vladivostok». Spesielt krevde han også fra Putin at hviterussiske fly kunne bevæpnes med atomvåpen.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Putin kunngjør levering av russiske atomvåpen til Hviterussland

Leave a Reply

Previous post Fangede ukrainere: “Den eneste sjansen til å overleve var å overgi seg”
Next post Iran er den perfekte partneren for BRICS+
%d bloggers like this: