Putin snakker om å opprette en internasjonal reservevaluta på grunnlag av BRICS-valutaer

Read Time:2 Minute, 2 Second

Gruppen dannet av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika vil praktisk talt møtes denne torsdagen (23.06.2022). Putin ber også blokken om støtte for å overvinne økonomiske sanksjoner.

Russlands president Vladimir Putin ba onsdag (22) BRICS-gruppen (Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika) om hjelp til å overvinne økonomiske sanksjoner som ble pålagt som gjengjeldelse for invasjonen av Ukraina.

«Våre gründere er tvunget til å utvikle sine aktiviteter under vanskelige forhold ettersom de vestlige allierte ser bort fra de grunnleggende prinsippene for markedsøkonomi og frihandel,» beklaget Putin i en innspilt tale som ble sendt under BRICS Business Forum like før BRICS-toppmøtet.

I følge den russiske lederen, “kontinuerer den konstante innføringen av nye sanksjoner av politiske årsaker rundt om i verden sunn fornuft og elementær økonomisk logikk.”

Den russiske presidenten uttalte også at landets finanssystem «utvider sin tilstedeværelse» og er «åpent for koblinger med bankene i BRICS-landene».

“Vi studerer muligheten for å lage en alternativ internasjonal reservevaluta basert på BRICS-valutaer,” sa han.

Etter lanseringen av Russlands militære operasjon i Ukraina, sanksjonerte vestlige land raskt omtrent halvparten av russiske valutareserver. BRICS-land, men spesielt Kina, la merke til hvor raskt og snikende sanksjoner ble innført, og antydet dermed nødvendigheten av en BRICS-reservevaluta.

“Det russiske finansielle meldingssystemet er åpent for forbindelse med bankene i BRICS-landene. Det russiske betalingssystemet MIR utvider sin tilstedeværelse. Vi utforsker muligheten for å lage en internasjonal reservevaluta basert på kurven av BRICS-valutaer, sa den russiske presidenten i en videomelding til BRICS-forumsdeltakerne.

Putin sa også at Russland har til hensikt å signere handelsavtaler med pålitelige nasjoner, slik tilfellet er med Brics-medlemmer. “Det pågår forhandlinger for å åpne butikker til indiske kjeder i Russland og øke andelen kinesiske biler på det russiske markedet.”

Kinas president Xi Jinping kritiserte sanksjonene og sendte en direkte melding til USA, men uten å nevne landets navn: «Politisering og instrumentalisering av den globale økonomien, ved å bruke en dominerende posisjon i det globale finanssystemet til å pålegge sanksjoner uten begrensninger skader bare andre og bringer lidelse til mennesker over hele verden.»

Det 14. BRICS-toppmøtet, ledet av den kinesiske regjeringen, ble holdt torsdag (23. juni).

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Mening: Hva ligger egentlig bak det nye ordet «avkolonisere Russland»
Next post Vekkeren
%d bloggers like this: