Mening: Hva ligger egentlig bak det nye ordet «avkolonisere Russland»

Read Time:7 Minute, 48 Second

Verden er midt i “The Great Bifurcation” som deler den globaliserte internasjonale orden langs tre nivåer: det systemiske, ideologiske og taktiske. Den første refererer til delingen av verden i den USA-ledede Golden Billion* og utviklingslandenes globale sør, hvorav sistnevnte inkluderer Russland.

Den siste USA-ledede Western Mainstream Media (MSM) informasjonskrigføringsfortellingen mot Russland er at det er et såkalt «imperium» som derfor må «avkoloniseres».

Dette er ikke noe annet enn bevæpnet multikulturalisme brukt av de unipolare liberal-globalistene for å skjule sine mål mot en av verdens fremste multipolare konservativ-suverenistiske ledere under en falsk avkoloniseringsdekke. Følgelig må dette Hybrid War -opplegget bli fullstendig avkreftet, ergo det nåværende stykket.

Verden er midt i “The Great Bifurcation” som deler den globaliserte internasjonale orden langs tre nivåer: det systemiske, ideologiske og taktiske. Den første refererer til delingen av verden i den USA-ledede Golden Billion* og utviklingslandenes globale sør, hvorav sistnevnte inkluderer Russland.

Den gylne milliard er teorien om at ubestemte eliter, hovedsakelig i Vesten, trekker i tråder for å samle rikdom og ødelegge vanlige menneskers liv. Det er populært i den russisktalende verden. (Reproduksjon av bilder på internett)

Denne er mellom de unipolare liberal-globalistene (ULGs) og de multipolare konservative-suverenistene (MCS). De førstnevnte prøver å gjenopplive USAs synkende unipolare hegemoni for å påtvinge andre deres hyperliberale sosiopolitiske system, mens sistnevnte ønsker multipolaritet for å bevare deres unike slike systemer og deres suverenitet.

ULG-ene er forent i sin visjon om hvordan hvert lands innenrikssaker skal se ut på en enhetlig måte, mens MCS respekterer deres naturlige mangfold.

Det endelige splittelsesnivået er mellom etablissementet og populistene. Den første refererer til eksisterende interessenter, mens den andre gjelder aspirerende. The Golden Billion er for tiden vitne til mest dynamikk i denne forbindelse på grunn av de vanlige politiske svingningene knyttet til deres vestlige demokratimodell, mens det globale sør ikke alltid opplever dette like mye.

Ikke desto mindre forventes utviklingslandene snart å lide under våpenpopulisme som nå skal forklares.

Den amerikanske regjeringens (USG) Helsinki-kommisjon kunngjorde tidligere at de vil arrangere en online briefing på torsdag om “Avkolonisering av Russland: Et moralsk og strategisk imperativ”. Dette følger uker med beryktet Russophobe og tidligere amerikansk ambassadør i Russland, Michael McFaul, som forsterker denne våpenfortellingen på Twitter til sine over 800 000 følgere.

Elitemedier som The Atlantic har også drevet med denne fortellingen, blant mange andre påvirkere, som viser at den raskt blir neste snakkis.

Kjernen i påstandene deres er greie, men uærlige. De hevder at Russland bare er et etnoreligiøst mangfoldig land på grunn av imperialismen, noe som har resultert i at det fortsetter å kolonisere ikke-etnisk-russiske og ikke-ortodokse land til i dag, spesielt Nord-Kaukasus og Sibir.

For å rette opp denne påståtte historiske feilen, sier de, må det såkalte «siste gjenværende imperiet» demonteres fullstendig så snart som mulig. For dette formål støtter de en ny bølge av separatisme innenfor den.

Talsmenn for denne tilnærmingen peker på president Putins nylige sammenligning av seg selv med Peter den store for å presse deres fortelling om at den russiske føderasjonen ganske enkelt er den moderne versjonen av det russiske imperiet, med alt dette negativt innebærer.

Inspirert av Biden-administrasjonens “Toppmøte for demokrati” i desember i fjor, som i virkeligheten bare var en propagandabegivenhet for å lage et påskudd for å gjenforene Vesten under USAs synkende hegemoni, har de nå plassert Russland i sitt falske “avkoloniserings”-trå.

Det som egentlig skjer er at den russiske lederens sammenligning ble spunnet ut av kontekst for de politisk selvtjenende målene som ble forklart siden både han og hans keiserlige forgjenger hadde rett til å bruke makt som en siste utvei for å beskytte etniske russere og forsvare deres nasjonale sikkerhet.

Dessuten er Russlands etno-religiøse mangfold ekte og fortsetter å vedvare til tross for imperiets oppløsning og Sovjetunionens syv tiår etterpå fordi folket virkelig tror at det er naturlig.

I stedet for å prise Russlands historiske multikulturalisme, fordømmer den gyldne milliards ULG-er den selv om de selv fremmer noe overfladisk likt, om enn vesentlig annerledes innenfor sine egne grenser.

Hensikten bak å bevæpne multikulturalisme mot Moskva ved å hevde at det er det unaturlige og tvungne resultatet av et moderne imperium er å provosere separatist-terrorister til å angripe staten under det falske påskuddet av å være populister i strid med etablissementet.

Sagt på en annen måte, utvider den nye kalde krigen seg fra Øst-Europa til Russlands egne grenser gjennom hybridkrigsmidler, ettersom det taktiske nivået av bifurkasjon blir kunstig forverret innenfor den målrettede stormakten.

ULG-ene respekterer ikke oppriktig minoriteters unike sosiokulturelle tradisjoner der, slik Russlands MCS-ledelse gjør, men håper å villede dem ved å lage fortellingen om at deres egen regjering faktisk er ULG mens Vesten visstnok er den virkelige MCS.

For å utdype, ingen minoritet ville noensinne vurdere å skille seg fra sin sivilisasjonsstat som virkelig respekterer deres egenart som Russland gjør, med mindre de ble indoktrinert til å tro at å gjøre det ville maksimere uttrykket for deres nevnte unikhet.

Den gylne milliard vil at de skal tro at Russland er den som prøver å påtvinge dem sine egne sosiopolitiske systemer i strid med deres tradisjoner, mens blokken deres angivelig vil respektere dem til det ytterste og la dem leve slik de vil maksimalt.

Dette er ikke annet enn en sirenesang ment å manipulere Russlands minoriteter til å lansere flere dømte til å mislykkes separatist-terrorkampanjer for å forvirre den stormakten innenfor sine egne grenser og dermed gi den gylne milliard et forsprang på de geopolitiske slagmarkene i Ny kald krig.

Russland er tradisjonelt en multikulturell og multietnisk nasjon. (Reproduksjon av bilder på internett)

Metoden er å bevæpne multikulturalisme ved å gi uoppriktige forsikringer om at suksessen til kampanjen deres vil føre til at de “endelig kan leve som sanne (sett inn minoritetsgruppe her).”

Virkeligheten er faktisk motsatt: MCS Russland respekterer alle sine minoriteter og lar dem leve som de vil så lenge de ikke støtter separatisme eller terrorisme, mens ULG Golden Billion fratar alle innenfor dens “innflytelsessfære” deres identitet mens den moser dem til en amorf blob.

Det burde også være en død giveaway at noe stygt er på gang at Vesten støtter en overfladisk form for multikulturalisme innenfor sine egne grenser, men er sterkt imot Russlands variant av denne. .

Etter å ha forklart den strategiske dynamikken i hva som skjer, er det nå på tide å forutsi sluttresultatet av denne begynnende kampanjen. Etter all sannsynlighet vil det forbli i cyberspace og media siden Russlands nedbryting av utenlandske agenter betyr at det er praktisk talt umulig for subversive finansiert av den gylne milliard å operere med å organisere separatist-terroristkampanjer.

Det kan være noen isolerte ensomme ulver inspirert av denne infokrigen, men ingen meningsfull hybridkrigsoffensiv forventes.

Ikke desto mindre vil den falske fortellingen om at Russland er et “imperium” som snarest må “avkoloniseres” bli maksimalt forsterket for Global South-publikummet i et forsøk på å samtidig diskreditere den stormakten der samtidig som de prøver å få seg selv til å se bra ut ved denne uredelige sammenligningen.

Skarpe observatører bør imidlertid huske at dette ikke er basert på annet enn desinformasjon og den hyklerske bevæpningen av multikulturalisme, som en bredere bevissthet om dette miskrediterer Vesten.

Alt dette kobles tilbake til “The Great Bifurcation”. Russiske minoriteter er målrettet med falske populistiske fortellinger for å overbevise dem om å taktisk vende seg mot deres regjering på det misforståtte ideologiske grunnlaget at det faktisk er en ULG-en som ikke respekterer deres rettigheter.

Den resulterende destabiliseringen er ment å tvinge Russland til å dele ressursene sine mellom de interne og eksterne frontene til den nye kalde krigen, som den gylne milliarden håper vil gi den et forsprang i å forme den globale systemiske overgangen.

De separatist-terroristiske kampanjene som ULG-ene håper å provosere er dømt til å mislykkes, men i det teoretiske scenariet at en eller noen av dem lykkes, vil dette faktisk føre til at de militante minoritetene til slutt har det dårligere enn de var under Russland.

Det er fordi den gylne milliarden, og ikke deres kosmopolitiske sivilisasjonsstat, er de sanne ULG-ene som til slutt har til hensikt å frata dem identiteten deres når de prøver å blande dem til en amorf blob av ideologiske grunner.

Trenden som alle objektive observatører bør være klar over, er at den gylne milliard vil bevæpne alt, selv deres egen overfladiske tro på multikulturalisme, uansett hvor hyklersk den avslører dem som å være, i jakten på deres store strategiske mål om å vinne den nye kalde krigen.

Ingenting er av bordet, og det som tidligere ble ansett som ikke-våpenbrukelig, er nå “fair game” i denne verdensomspennende kampen om retningen til den globale systemiske overgangen som katalyserte “The Great Bifurcation”.

*Den gyldne milliard er teorien om at ubestemte eliter, for det meste i Vesten, trekker i tråder for å samle rikdom og ødelegge vanlige menneskers liv. Det er populært i den russisktalende verden.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Zelenskyjs tropper ønsker å gi opp: “Inkompetente mennesker gir ordre”
Next post Putin snakker om å opprette en internasjonal reservevaluta på grunnlag av BRICS-valutaer
%d bloggers like this: