Milliarder for «korrupt Ukraina»: EU undertrykker nå sin egen Revisjonsrettsrapport

Read Time:3 Minute, 28 Second

Kan du snakke deg inn i alt? Så sent som i september 2021 kritiserte den europeiske revisjonsretten Ukraina skarpt: 7,8 milliarder euro i EU-midler hadde strømmet til Kiev, og ingenting hadde endret seg i den «allestedsnærværende korrupsjonen». 240 dager senere har EU denne uken valgt Ukraina som kandidatland.

Frankrikes statsminister Emmanuel Macron klemte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kiev, og Charles Michel, president for Det europeiske råd, ting kan ikke skje raskt nok: Ukraina bør raskt få status som EU-kandidat – og med det enda mer EU penger (og flere våpen).

For dette formål ønsker EU-kommisjonssjef Ursula von der Leyen å opprette et fond for Ukraina verdt flere hundre milliarder euro: «Vi vil gjenoppbygge Ukraina.» Optimismen hennes er overraskende.

Spesielt Von der Leyen burde vite at nepotisme er allestedsnærværende i Ukraina. En korrupt elite beriker seg selv på bekostning av innbyggerne. EU-midler og vilkårene knyttet til deres tildeling har aldri endret på det.

Oligarker og interessegrupper fortsetter å dominere landet

EU-kommisjonen har pumpet milliarder inn i landet i mer enn 20 år. Der skal det for eksempel opprettes anti-korrupsjonsinstitusjoner. Den utbredte nepotismen ble også sett på som hovedhindringen for tilnærming til EU. Det har blitt sagt åpent. Bortsett fra at de tidligere midlene aldri har hatt ønsket effekt. Den europeiske revisjonsretten kritiserte dette åpent 23. september 2021 : Oligarker og statsrelaterte lobbyer kom først og fremst pengene til gode.

Toppmøte mellom EU og Ukraina 9. juli 2018: Zelenskyys forgjenger, president Petro Poroshenko (til venstre), ønskes velkommen av EUs rådspresident Donald Tusk (i midten) og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker (til høyre). APA/AFP/POOL/OLIVIER HOSLET
Hjertelig velkommen på Ukraina-EU-toppmøtet 13. juli 2017: Poroshenko (til venstre) klemmer Juncker. APA/AFP/Sergei SUPINSKY

Fra 2014 ga EU-kommisjonen 7,8 milliarder euro (til makroøkonomisk bistand og bistandsprogrammer). Suksessen: «Antikorrupsjonsinstitusjoner er i fare, og tilliten til slike organer er fortsatt lav», forklarer Revisjonsrettens rapport.

Maktmisbruk på høyeste nivå, «som noen få individer oppnår en fordel på bekostning av allmennheten» og derved «påfører samfunnet alvorlig og vidtrekkende skade, er svært vanlig». Denne typen korrupsjon kommer hovedsakelig fra oligarker og interessegrupper.»

Kommisjonen har allerede vært altfor ettergivende overfor Ukraina de siste årene

Kommisjonen vendte tydeligvis det blinde øyet allerede da: «Titalls milliarder euro går tapt hvert år som følge av korrupsjon», heter det i rapporten. “EU har lenge vært klar over koblingene mellom oligarker, høytstående embetsmenn, politikere, rettsvesenet og statseide selskaper.”

Imidlertid er det ikke utviklet noen reell strategi for å bekjempe korrupsjon på høyt nivå. For eksempel er ulovlige kapitalstrømmer, inkludert hvitvasking, bare marginalt adressert», kritiserer revisorene.

3. mars 2021: Zelenskyi taler under en felles pressekonferanse med presidenten for Det europeiske råd i Kiev. APA/AFP/POOL/SERGEY DOLZHENKO

Selv da blendet ønsketenkning kommisjonen: de kom frem til “overdrevent positive vurderinger”. Visumfri reise er nevnt som eksempel. Gjennomføringen har aldri blitt stilt spørsmål ved, selv om to av de tre vilkårene for EU-bistand ikke er oppfylt.

Konklusjon: “Til tross for at Ukraina mottar ulike former for støtte fra EU, fortsetter oligarker og interessegrupper å undergrave rettsstaten i Ukraina og true landets utvikling,” sa Juhan Parts, medlem av den europeiske revisjonsretten som er ansvarlig for rapporten. .

Von der Leyen ønsker Zelenskyy velkommen på Eastern Partnership Summit i Brussel 15. desember 2021. APA/AFP/POOL/Stephanie LECOCQ

Von der Leyen tror på reformene fordi: “ukrainerne er svært motiverte”

Tilsynelatende uimponert over alt dette, forsikret Ursula von der Leyen til «Wiener Zeitung»: «Ukrainerne ønsker å gjennomføre de nødvendige reformene i full fart.» Von der Leyens inntrykk: «De er svært motiverte».

EU-kommisjonens president avslørte ikke hvordan innflytelsen fra oligarker og interessegrupper skal skyves tilbake denne gangen.

PS: For uker siden advarte finansviteren Prof. Markus C. Kerber (TU Berlin) i et intervju med eXXpress : Det EU planlegger her er ulovlig, udemokratisk og et gigantisk sløsing med penger på skattebetalernes bekostning.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Milliarder for «korrupt Ukraina»: EU undertrykker nå sin egen Revisjonsrettsrapport

Leave a Reply

Previous post Litauen spiller et farlig spill med en mulig Kaliningrad-blokade
Next post Italia ruller ut den røde løperen for genetisk forskning og biolaboratorier
%d bloggers like this: