Statens suverenitets død i den nye verdensordenen

Read Time:1 Minute, 49 Second

USAs direkte involvering i Pakistans politiske saker har gjort situasjonen svært kritisk. Spørsmålet om statssuverenitet får oppmerksomheten til hver enkelt i landet.

Regjeringen i Pakistan står overfor alvorlig tilbakeslag etter den dramatiske avsettingen av statsminister Imran Khan Niazi, styreleder i Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI). Etter denne hendelsen har landet gått inn i sosioøkonomiske utfordringer. Høy inflasjon har reist mange spørsmål.

Folket i Pakistan har begynt å tro at USA støttet mistillitsbevegelsen for å fjerne statsministeren, Imran Khan Niazi.

Den felles kampanjen til politiske partier, spesielt Pakistan Muslim League (PML-N), Pakistan People’s Party (PPP) og Jamiat-Ulema Islam (JUI), vedtok og godkjente mistillitsbevegelsen.

Det målrettede partiet Pakistan Tehreek-e-Insafs styreleder og hans seniormedlemmer la opp en sak om involvering av USAs utenriksminister Donald Lu som bekreftet overfor andre partier for støtte mot Niazis regjering. “USA liker ikke politikken til den nåværende regjeringen og er klar til å støtte mistillit”, uttalelse fra FM Donald Lu (i henhold til PTI Senior Members).

Dette direkte engasjementet fra USA i de politiske anliggender i Pakistan har gjort situasjonen svært kritisk. Spørsmålet om statssuverenitet får oppmerksomheten til hver enkelt i landet.

Denne hendelsen viser at supermaktene manipulerer de andre statene. Den pågående krigen mellom Russland og Ukraina er direkte knyttet til slik politikk fra internasjonalt ledende stater. Deres negative diplomati resulterer i flere kriser i verden.

Pakistan trenger sårt venner og allierte. Den økonomiske katastrofen har antent sosial uro. Den 16. juni 2022 kunngjorde regjeringen nok en massiv økning i prisen på bensin og diesel. Nasjonen er lamslått og leter etter de minste gode nyheter. Men hverdagslige ting kommer opp som bombing på deres månedlige budsjetter.

For tiden betaler vi regninger uten strøm, kjøper husholdnings- og kjøkkenartikler til høye priser, og stigende petroleumspriser nedgraderer næringsvirksomhet. Det verste er den rådende arbeidsledighetssituasjonen. Bedrifter nedbemanner.

Enten vil offentligheten våkne opp i denne krisen eller gi opp!

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Ukraina forbyr musikk og bøker av russere i media og offentlige rom
Next post Det kreves et kaldt og mørkt Australia for å redde planeten
%d bloggers like this: