President Putin forklarte Russlands rolle i den globale systemiske overgangen

Read Time:4 Minute, 9 Second

Langt fra å kollapse i et fattig rot, overlevde Russland sanksjonene som ble pålagt mot landet for så å bli sterkere og mer suverene enn noen gang.

Russlands president Vladimir Putin holdt en detaljert tale på årets Saint Petersburg International Economic Forum (SPIEF) hvor han forklarte landets rolle i den globale systemiske overgangen. Han erklærte at unipolaritet er over og at en ny multipolar verdensorden har begynt, selv om han advarte om at den fortsatt dannes og at mye er uforutsigbart. Likevel er den russiske lederen overbevist om at sterke, suverene og mektige land vil forme dens utviklende konturer.

Grunnleggende, irreversible og fullspektrede endringer utspiller seg i et enestående tempo, som alle skylder sin opprinnelse til hendelser som gikk før Russlands pågående spesielle militæroperasjon i Ukraina, sa han. Den globale matkrisen , for eksempel, ble forårsaket av Vestens uansvarlige finanspolitikk, det samme som den generelle økonomiske krisen over hele verden også er. President Putin sa at vestlige valutaer ikke støttes av noe, men at de ganske enkelt trykkes for å kjøpe flere varer fra det globale sør.

Deres anti-russiske sanksjoner har også slått tilbake og forårsaket anslagsvis 400 milliarder dollar i skader på deres egne økonomier, noe han spår vil fremskynde deres bortgang. USA er ikke lenger den globale lederen, men den lille kretsen av andre vestlige stater rundt de forblir under vrangforestillingene fra deres egen propaganda som hevder noe annet. Den russiske lederen sa at det var troen på deres egne falske fortellinger om landet hans som drev deres beslutning om å sanksjonere de, i forventning om at Russland ville kollapse.

Det motsatte har skjedd, sa president Putin, siden Russlands økonomi forblir suveren, noe som fremgår av mat- og drivstoffsikkerheten blant andre faktorer. Forsyningskjeder har blitt skadet, men gjenoppbygges raskt og rubelen er fortsatt sterk. Derimot er situasjonen i enkelte europeiske land ukontrollerbar og går mot kaos, sa han. Faktisk spådde den russiske lederen til og med en ny bølge av populisme som uunngåelig vil resultere i endringer i deres elite, alt til uforutsette mål.

Mens Vestens globale rolle avtar på grunn av den selvpåførte skaden forårsaket av vår elites hensynsløse finanspolitikk med uendelig produksjon av penger til importformål uten å støtte det opp med noe, vil Russland fortsette å styrke sin suverenitet i alle henseender. President Putin sa at suverenitet er helhetlig og ikke begrenset til én eller flere sfærer som økonomi, samfunn, militær osv. Likevel er økonomisk suverenitet avgjørende, og siden han talte på SPIEF, skisserte han landets planer på dette området.

Fem prinsipper underbygger deres fremtidige strategi: en forpliktelse til å forbli åpen; full støtte for private virksomheter; ansvarlig og balansert makroøkonomisk politikk; sosial rettferdighet; og infrastrukturutvikling. Noen få ord vil nå bli sagt om hver av dem. Åpenhet vil skje i form av samarbeid med alle interesserte partnere på lik linje på alle områder, med vekt på å skape alternative ikke-vestlige plattformer som betalingssystemer og leverandørkjeder.

Med hensyn til å støtte private virksomheter foreslo president Putin drastiske byråkratiske og juridiske reformer for dette formål. Han lovet også å fordoble statens bistand til små og mellomstore bedrifter, spesielt i Russlands regioner. Videre henvendte han seg direkte til store bedriftsledere og minnet dem om hvor viktig det er for deres selskaper å bidra til å forbedre livene til det russiske folket. President Putin sa at å gjøre dette og bygge en strålende arv er viktigere enn profitt.

På det tredje prinsippet fordømte han nok en gang Vestens hensynsløse finanspolitikk og lovet at Russland aldri ville gjenskape den. Den russiske lederen la til at det er en merkbar økning i real-aktiva økonomier, eller de som er basert på noe håndfast og ikke bare deres finansielle systemer. Dette brakte han til sitt fjerde punkt hvor han understreket behovet for at virksomheter bidrar til samfunnet og spesielt de innenfor det som er mest sårbare.

Til slutt er den siste delen av Russlands geoøkonomiske planer å fokusere mye på infrastruktur. Dette vil ta form av modernisering av eksisterende veier og bygninger, spesielt boliger, samtidig som industrielle og naturvitenskapelige anlegg utvides. Importerstatning er greit, bemerket president Putin, men det er ikke et mål i seg selv siden Russland alltid må strebe etter å bli en global leder i alt og ikke bare erstatte produkter fra fremmede land.

Samlet sett kan den russiske lederens tale tolkes som en omfattende debunking av Vestens informasjonskrigføringsnarrativer om landet hans. Langt fra å kollapse i et fattig rot, overlevde Russland sanksjonene som ble innført mot de for å bli sterkere og mer suverene enn noen gang. Det er nå udiskutabelt blant lederne av den pågående globale systemiske overgangen til multipolaritet og har satt et eksempel for andre av typen sterke, suverene og mektige stater som vil forme den fremtidige orden.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “President Putin forklarte Russlands rolle i den globale systemiske overgangen

Leave a Reply

Previous post Helt ny meningsmåling: Europeere vil ha fred – mer enn straff for Russland.
Next post Vaksinerte babyer og konsekvensene
%d bloggers like this: