Tsunami av kritikk for EUs beslutning om å slutte seg til Ukraina

Read Time:3 Minute, 9 Second

Det skjedde: EU ga en klar anbefaling for Ukrainas tilslutning til EU. Den høye applausen og jubelen fra Zelenskyj på den ene siden er også umiskjennelige undergangsprofetier – kort tid etter kunngjøringen av denne historiske nyheten kom det kraftig kritikk, blant annet fra Harald Vilimsky (FPÖ), medlem av Europaparlamentet.

EU-kommisjonen tok fredag til orde for å gi Ukraina kandidatstatus. I følge kommisjonspresident Ursula von der Leyen bør Kiev tilbys et «europeisk perspektiv» og kandidatstatus bør gis. Videre fremgang vil være underlagt vilkår. Moldova bør også få denne statusen.

Et historisk skritt som presidenten for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, kunngjorde høytidelig på Twitter. Der skriver hun at «vi» (EU) ønsker at Ukraina «skal leve den europeiske drømmen sammen med oss. Og før det: “ukrainere er klare til å dø for det europeiske perspektivet”.

Volodymyr Zelenskyj deltok like entusiastisk i feiringen av tiltredelsen: Kort tid etter kunngjøringen av EU-vedtaket tvitret den ukrainske presidenten at han var veldig fornøyd med dette «historiske steget» og at det helt sikkert ville bringe Ukraina «litt nærmere seier»

Men mens von der Leyen og Zelenskyj jubler, ser andre dette skrittet – som ble møtt med mye kritikk fra første stund – langt mindre velvillig. En forhastet opptak av Ukraina til EU vil være forbundet med mange farlige snublesteiner, advarte mange eksperter – inkludert eXXpress politiske ekspert Dr. Ralph Schöllhammer.

Harald Vilimsky (FPÖ) gjorde også sin mening spesielt tydelig i en uttalelse: «Von der Leyens forsøk på å bringe Ukraina inn i EU i en aksjonistisk, rask prosess er like feil som det er farlig», sa den liberale delegasjonslederen Europaparlamentet fredag. . – Landet er milevis unna å være en kandidat for EU-medlemskap med sin utbredte korrupsjon, regjeringens monopolisering for private interesser og de mangfoldige forbindelsene mellom oligarker, embetsmenn, politikere og rettsvesenet, sa Vilimsky. Ingenting av dette har endret seg som følge av krigen, og det er helt uforståelig hvordan EU igjen ignorerer sine egne standarder.

«Bortsett fra Ukrainas dype strukturelle problemer, ønsker du virkelig – for første gang – å delta i tiltredelsesforhandlinger med et land i krig? Ønsker Brussel virkelig å importere denne konflikten inn i midten av EU? Vil Brussel virkelig at landene på Vest-Balkan bare skal se på når Ukraina overtar dem i deres forsøk på å bli med? Og hvorfor får Moldova nå også status som et kandidatland?» sa den liberale MEP. – København-kriteriene gjelder også for Ukraina. Det kan rett og slett ikke være rabatt, det kan ikke være forskjellige standarder, sier Vilimsky.

Ikke mer russisk gass for Frankrike, og leveransene til Italia ble sterkt redusert

Frankrikes president Macron besøkte Kiev torsdag. Da han kom tilbake, var det plutselig ikke mer russisk gass. Landet får 20 prosent av sine behov fra Putins kilder. Det er mye verre i Italia: Fra i dag kommer bare halvparten av den vanlige gasskvoten dit.

Frankrike mottar ikke lenger russisk gass gjennom rørledninger. Som den franske nettoperatøren GRTgaz meldte fredag, har dette vært tilfelle siden onsdag og skyldes også «avbruddet av gassstrømmen mellom Frankrike og Tyskland».

Per i dag skal Italia også motta bare halvparten av de avtalte gassleveransene – det søreuropeiske landet er betydelig mer avhengig av Russland enn sine franske naboer.

Det russiske Gazprom-konsernet hadde strupet leveransene til en rekke EU-land de siste dagene. Frankrike dekker mindre enn en fjerdedel av gassbehovet med gassimport fra Russland. Landet er betydelig mindre avhengig av russisk gass enn andre europeiske land og har fire LNG-terminaler. I tillegg kommer 70 prosent av fransk kraftproduksjon fra atomkraft, og mange franskmenn varmer med strøm.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Tsunami av kritikk for EUs beslutning om å slutte seg til Ukraina

Leave a Reply

Previous post India begynner å erstatte EU som Russlands største energimarked
Next post Frankrike starter klimasanksjoner, forbyr utendørsarrangementer som første tiltak
%d bloggers like this: