India begynner å erstatte EU som Russlands største energimarked

Read Time:4 Minute, 11 Second

Den første overføringen av russiske varer til India ved hjelp av en ny handelskorridor som går gjennom Iran, ble satt i drift 11. juni. Siden Vesten innførte sanksjoner mot Russland, har Iran søkt gjenoppliving av den fastlåste nord-sør-transitkorridoren som bruker Iran til å forbinde Russland til India og andre asiatiske eksportmarkeder.

Til tross for vestlige krav om å stoppe kjøpet av russisk olje, har et Helsingfors-basert forskningsbyrå funnet ut at India kjøpte 18 % av all råolje Russland eksporterte i mai, opp fra 1 % før militæroperasjonen i Ukraina startet .

Rabatter har sørget for at New Delhi ikke vil følge sanksjonenes vei, spesielt ettersom indiske raffinører er svært fornøyde.

I følge en rapport fra Center for Research on Energy and Clean Air (CRECA) utgitt 13. juni, er den største indiske kjøperen Jamnagar-raffineriet, som fikk 27 % av oljen fra Russland i mai, opp fra mindre enn 5 % før april.

Vladimir Putin og Narendra Modi. (Reproduksjon av bilder på internett)

CREA sa også i sin rapport, med tittelen “Finansiering av Putins krig: Import av fossilt brensel fra Russland i de første 100 dagene av invasjonen”, at mye av oljen ble reeksportert fra Jamnagar.

«Omtrent 20 % av de eksporterte lastene dro til Suez-kanalen, noe som indikerer at de var på vei til Europa eller USA. Vi identifiserte forsendelser til USA, Frankrike, Italia og Storbritannia,” sa CREA.

Selv om CRCA fant at russisk råoljeimport til EU falt med 18 % i mai, «ble denne reduksjonen tatt opp av India og De forente arabiske emirater, noe som førte til ingen nettoendring i Russlands råoljeeksportvolum».

Ikke desto mindre, til tross for sanksjoner og reduksjoner i import, er EU fortsatt den største forbrukeren av russisk fossilt brensel, med blokken som kjøper 61 % av russisk fossilt brenseleksport, verdt omtrent 57 milliarder euro.

Rapporten fant at EUs andel av drivstoffeksporten var omtrent 30 % kull, 50 % råolje, 75 % LNG, 75 % oljeprodukter og 85 % rørgass.

Likevel, til tross for at EU effektivt finansierte den russiske militæroperasjonen, har Washington og Brussel presset India til å ikke øke importen av russisk olje. India vil imidlertid ikke ofre sine energiinteresser og sine dype og historiske bånd med Russland for å tjene vestlige interesser og reagere på en krig som de ikke har noe med.

Presset mot New Delhi for å redusere forholdet til Moskva har tydeligvis mislyktes, spesielt ettersom India gikk fra å være en ubetydelig kjøper av russisk råolje til den nest største destinasjonen for forsendelser, kun bak Kina.

Ettersom EU har gått med på en sjette pakke med sanksjoner som svar på krigen i Ukraina, inkludert et forbud mot import av landets råolje til sjøs fra desember, er flere raffinører, avsendere og handelsmenn allerede i gang med selvsanksjonering av russisk olje.

Å miste et slikt marked vil forventelig være ødeleggende, men med handelen som blir omdirigert til Asia, ser det ut til at det har vært liten innvirkning på det generelle nivået av forsendelser.

Oljetankere krysser gjennom Suez-kanalen fra Østersjøen og ishavet for å nå India. Med nesten 860 000 fat per dag med råolje som allerede lastes på tankskip ved Russlands vestlige eksportterminaler i uken til 10. juni før de drar til destinasjoner over hele Asia, vil tallet sannsynligvis øke når det er funnet destinasjoner for nesten 210 000 fat om dagen som er på fartøyer. som ennå ikke har vist et endelig utslippspunkt.

I mellomtiden ble den første overføringen av russiske varer til India ved hjelp av en ny handelskorridor som går gjennom Iran i drift 11. juni. Siden Vesten innførte sanksjoner mot Russland, har Iran søkt gjenoppliving av den fastlåste nord-sør-transitkorridoren som bruker Iran å knytte Russland til India og andre asiatiske eksportmarkeder.

Planen innebærer til slutt å bygge en jernbanelinje som kan overføre varer som ankommer havner i det iranske Kaspiske hav til den sørøstlige India-investerte havnen Chabahar som konkurrerer med den nærliggende Kina-investerte havnen Gwadar i Pakistan.

Islamic Republic News Agency beskrev overføringen som en “pilot”. Rapporten sa ikke når lasten dro. Til tross for det forventes overføringen å ta 25 dager, noe som reduserer frakttidene mellom Russland og India betydelig.

Denne handelen mellom India og Russland har effektivt hjulpet det økonomisk beleirede landet til å utvide økonomiske bånd med ikke-vestlige stater, et viktig initiativ siden det av noen antas at det 21. århundre er det “asiatiske århundret.”

På denne måten har India vist seg å være en pålitelig alliert av Russland uten å nødvendigvis ødelegge forholdet til Vesten med tanke på deres egen hyklerske energipolitikk.

Selv om India ligger etter stormaktene i verden, beviser India at ettersom økonomien og infrastrukturen fortsetter å utvikle seg år for år, er det i ferd med å bli en uunnværlig del av det 21. århundres multipolare system.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Verdens ledere innrømmer alt annet enn at stor myndighet fra WHO er nært forestående
Next post Tsunami av kritikk for EUs beslutning om å slutte seg til Ukraina
%d bloggers like this: