Hammad Al-Saaid blir pekt ut som hjernen bak mistenkt koronabløff

Read Time:3 Minute, 15 Second

Hammad Al-Saaid (34) ble pekt ut som hjernen bak et stort virvar av mistenkte falske covid-sertifikater. I ett år har han gjemt seg i utlandet – og nå er etterforskningen satt på is. SVT har møtt den internasjonalt ettertraktede legen på et hemmelig sted i Midtøsten.

Det beskrives som Sveriges største svindel under korona-pandemien. Rundt 35.000 personer som betalte for PCR-tester og reisebevis hos det Stockholm-baserte omsorgsselskapet Doktorgruppen skal ha fått uanalyserte prøvesvar tilbake – som alle viste negative resultater.

– Midt i den pågående pandemien har de bestemt seg for å tjene penger på forfalskninger. Det er selvfølgelig ekstremt alvorlig, sier aktor Alexandra Bittner.

I sentrum av floken står den 34 år gamle legen og omsorgsgründeren Hammad Al-Saaid. Han ble i fjor sommer trukket ut som mistenkt og er tiltalt for grov smittespredning, grovt bedrageri og grov falsk vitneforklaring. Forbrytelser som kan straffes med livsvarig fengsel.

Men det er et problem for rettsvesenet. Hammad Al-Saaid forlot Sverige da floken begynte å vikles opp i juni i fjor – og myndighetene har ikke fått tak i ham.

– Han er “pågrepet” i sitt fravær, har en europeisk arrestordre på seg og er internasjonalt etterlyst, sier Alexandra Bittner.

Legen: «Ingen åpenhet i selskapet»
SVT har møtt den ettersøkte legen på et hemmelig sted i Midtøsten og han gir sitt syn på anklagene for første gang.

– Det kom som et sjokk, fikk jeg vite via media. Jeg har ingen innsikt i selskapet, sier Hammad Al-Saaid og mener at andre i omsorgsselskapet pekte han ut som en syndebukk.

På spørsmål om hvorfor han forlot Sverige hvis han er uskyldig, sier han at saken er en trussel mot ham.

Hammad Al-Saaid hevder at han solgte sine aksjer i omsorgsselskapet i desember 2020 – altså i forbindelse med at de mistenkte forbrytelsene ble igangsatt. Som bevis sender han oss en såkalt forliksseddel. Men ifølge dokumenter fra det svenske bolagsregistret, som Al-Saaid selv signerte, ble han igjen som partner flere måneder senere. Foto: Privat

Men aktor har et helt annet bilde. Ifølge henne har Hammad Al-Saaid sammen med to andre menn – arrangøren og forretningsmannen – vært drivkraften bak doktorgradsgruppen. Selskapet hadde testklinikker flere steder i landet, men fremfor alt i Stockholm-området, blant annet i Södertälje og Kista.

De skal ha laget en database som genererte titusenvis av falske reisedokumenter med forfalskede medisinske signaturer – samtidig som den andre koronabølgen var på sitt mest intense. Ifølge aktor har personene bak tjent flere titalls millioner kroner. Alle de siktede nekter for kriminalitet.

– Det mest alvorlige er at folk har fått beskjed om at de ikke har vært syke, selv om vi har opplysninger som tilsier at de har vært syke. Det betyr at covid-smitten har spredt seg i samfunnet på en måte som ikke ville blitt gjort om de hadde fått riktige svar på prøvene, sier Alexandra Bittner.

Etterforskningen har nå pågått i ett år og over 25 personer har vært mistenkt for innblanding – flere er mistenkt for grov kriminalitet.

Men at den utpekte har forlatt Sverige har skapt problemer for aktor – som nå vil avskrive alle bortsett fra Hammad Al-Saaid fra etterforskningen.

– Noen avskrives fordi de ikke lenger er mistenkte, andre fordi de ikke kan få en skikkelig rettssak. Den foreløpige etterforskningen pågår fortsatt. Det vil den gjøre til han kommer tilbake – eller til forbrytelsene foreldes, sier aktor Alexandra Bittner.

Hammad Al-Saaid har imidlertid ingen planer om å returnere.

– For meg er Sverige historie. Jeg har lagt alt bak meg og er glad for det, sier han.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/han-pekas-ut-som-hjarnan-bakom-misstankta-coronabluffen

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Hammad Al-Saaid blir pekt ut som hjernen bak mistenkt koronabløff

Leave a Reply

Previous post Store tap igjen fra økte dødsfall og sykdom i amerikansk livsforsikring
Next post 9 land bruker 1.5 millioner kroner på atomvåpen hvert minutt
%d bloggers like this: