Folkemotstand mot WHO, Brasil erklærer at de heller trekker seg ut av WHO

Read Time:4 Minute, 48 Second

En borgerrettighetsbevegelse prøver å få Sveits ut av WHO – direkte demokrati kan hjelpe de til å lykkes.

Den sveitsiske gruppen «Mass-Voll» rundt borgerrettighetsaktivisten Nicolas Rimoldi har allerede gjort seg bemerket innenfor den tyskspråklige frihetsbevegelsen. Nå jobber de med et nytt hovedmål: Gruppen planlegger et såkalt folkeinitiativ, hvis mål skal være Sveits sin uttreden fra Verdens helseorganisasjon. Aktivistene frykter et angrep på nasjonal suverenitet og ønsker å redusere transnasjonale organisasjoners innflytelse i samfunnet.

Populært initiativ for suverenitet

Det første trinnet er en begjæring , men det er bare det første trinnet. Ting blir alvorlig med det såkalte «folkeinitiativet». I tillegg til folkeavstemningen er folkeinitiativet det andre instrumentet der folket kan utøve direkte demokratisk politisk innflytelse med. Dette innebærer at det kan fattes vedtak om innføring av en ny bestemmelse i grunnloven. Initiativet har som mål å sikre Sveits suverenitet over globale institusjoner.

For Rimoldi, som tidligere var medlem av det liberale partiet, “er WHOs politikk en eksistensiell trussel mot Sveits vellykkede modell.” Sveits sin suverenitet, som er undergravd av pandemitraktaten og nye internasjonale helseretningslinjer, er ikke forenlig med den sveitsiske grunnloven. Rimoldi sier: “Dette er et angrep på den nasjonale suvereniteten til medlemslandene, som vi ikke tolererer!”

Likevel hadde Sveits godkjent USAs forespørsel om å endre helseretningslinjene. Forbundsråd Alain Berset annonserte til og med godkjenningen i januar, da innholdet ennå ikke var kjent. Planen ble blokkert av USA og EU, fremfor alt av Afrika — rapporterte TKP . I forkant av WHOs generalforsamling sa «Mass-Voll»: «Det sveitsiske folket har aldri gått med på å gi fra seg regjeringsmakten til WHO. Forbundsråd Berset har ingen rett til å støtte det amerikanske forslaget. Vi oppfordrer deg til å representere og forsvare interessene til Sveits.»

Også folkeavstemninger i Østerrike

Det skjedde ikke, og det er derfor borgerrettighetsbevegelsen lanserte et ” suverenitetsinitiativ “. Det starter med en begjæring, men dersom det er tilstrekkelig godkjenning kan det godt følge en folkeavstemning. Innsatsen er støttet av flere andre borgerrettighetsgrupper.

Det er fortsatt uklart når folkeavstemningen starter. “Weltwoche” berømmer initiativet:

«Uansett hva man synes om forslaget: Sveits vil definitivt stå overfor en spennende grunnleggende debatt. Hvilken innflytelse og makt kan internasjonale organisasjoner utøve på nasjonalstater som Sveits i en globalisert verden? Hva er fornuftig, og er det grenser

Ironisk nok er hovedkvarteret til WHO i Genève, Sveits, og derfor bør suksessen til initiativet være en spesielt lang og vanskelig vei.

Også i Østerrike blir det folkeavstemning mot WHOs pandemiavtale. Folkeavstemningen «No WHO/EU health dictate!» samler for tiden inn støtteerklæringer . Den ble initiert av den opprørske gründeren Max Pucher.

Veto fra Afrika: Disse landene blokkerte WHO-planene

De vestlige WHO-planene mislyktes forrige uke. Et veto kom enstemmig fra Afrikakontoret til WHO. Brasil erklærte til og med at de heller ville trekke seg fra WHO enn å signere traktaten.

Brasil gikk et skritt videre og sa at de heller ville forlate WHO før «folket ble utsatt for de nye endringene». Men også landene i Afrika tok et samlet oppgjør med planene.

Botswana, som snakket på vegne av de 47 landene som utgjør WHOs regionkontor i Afrika, sa at de ikke ville støtte traktaten fordi mange afrikanske land var svært bekymret for den. I kunngjøringen av det afrikanske vetoet sa Botswana-representanten at “full respekt for medlemslandenes nasjonale suverenitet ” ble krevd.

Den afrikanske vetoretten har makt til å forsinke hele prosessen med pandemiavtalen, som USA og EU håper å inngå i 2024. WHO har ikke nevnt det afrikanske vetoet og internasjonale medier har heller ikke tatt opp det ennå. De punktene som nå er trukket frem kan i utgangspunktet tas opp igjen på hvert årsmøte.

De 13 endringene til det internasjonale helseforskriften foreslått av USA fikk sterk støtte fra Vesten, USA, EU, Storbritannia og Australia. De oppfordret også de andre landene til å følge med. Sannsynligvis et stort nederlag for USA, for i det minste for 2022 måtte intensjonene trekkes tilbake.

Afrikas veto har imidlertid på ingen måte stoppet planene. På forespørsel fra Vesten ble en ny «arbeidsgruppe» sammenkalt for å «komme med tekniske anbefalinger om de foreslåtte endringene». Dette er for å utarbeide endrede “forslag” som skal sendes inn på nytt sammen med pandemitraktaten på den 77. sesjonen av helseforsamlingen i 2024.

Men det er fortsatt en lang vei å gå til da. For også i USA begynner det å dannes intern motstand, fremfor alt gjennom republikanerne. TKP rapporterte: USAs senats lovforslag for å forhindre avståelse av suverenitet til WHO . Den republikanske senatoren Ron Johnsons holdning er enkel: «USAs suverenitet er ikke-omsettelig»

Suverenitet forsvart på Afrikadagen

Ironisk nok kom Afrikas vetorett på “Afrika-dagen”. Dette feires 25. mai og minnes grunnleggelsen av “Organisasjonen for afrikansk enhet” 25. mai 1963. Det er forgjengerorganisasjonen til “African Union” og ble opprettet i løpet av avkoloniseringsbevegelsene i Afrika.

Organisasjonen gikk dermed sammen for å bygge og forsvare Afrikas uavhengighet og suverenitet fra Vesten. Den store afrikanske frihetskjemperen og pioneren for afrikanske uavhengighetsbevegelser, Patrice Lumumba, ble myrdet to og et halvt år tidligere på initiativ av CIA. Han var den første statsministeren i det uavhengige Kongo.

WHOs regionkontor i Afrika er basert i Brazzaville, som ligger ved siden av Kinshasa, hovedstaden i den nåværende demokratiske republikken Kongo. Bare Kongo-elven skiller de to metropolene.

WHOs regionale kontor i Afrika inkluderer ikke de afrikanske landene Marokko, Tunisia, Egypt, Libya, Somalia, Sudan og Djibouti. Disse er organisert i “Regionalkontoret for det østlige Middelhavet”.

Redaksjonell merknad: Denne artikkelen dukket først opp på tkp under tittelen ” Hvordan aktivister ønsker å håndheve Sveits sin tilbaketrekning fra WHO ” .

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Folkemotstand mot WHO, Brasil erklærer at de heller trekker seg ut av WHO

Leave a Reply

Previous post Bli kjent med det sanne monsteret NATO i denne dramatiske dokumentaren WHY?
Next post Store tap igjen fra økte dødsfall og sykdom i amerikansk livsforsikring
%d bloggers like this: