Putin kan kunngjøre den «nye verdensordenen» på fredag

Read Time:3 Minute, 47 Second

Hvor langt vil han gå? Hele Europa venter spent på Vladimir Putins neste tale: For det russiske økonomiske forumet har Putins talsmann kunngjort at lederen av Kreml til og med kan proklamere en «ny verdensorden» – kritikere sier at nasjonalsosialistene formulerte det på lignende måte.

På årets internasjonale økonomiske forum i St. Petersburg vil det bli holdt en «ekstremt viktig tale» av den russiske presidenten, som blir kunngjort av Putins talsmann Dmitri Peskov.

Russlands økonomi bør reorientere seg

Et russisk medium rapporterte til og med at Putin kunne proklamere en “ny verdensorden”. Artikkelen omhandler imidlertid i hovedsak økonomisk håndtering av sanksjonene vesten har pålagt. Forumet vil finne sted fra 15. til 18. juni, forretningssjefer fra hele Russland og fra de allierte landene vil delta og diskutere den felles økonomiske fremtiden.

“New World Order”-teorien er spesielt populær blant kritiske personer

Teorien om den «nye verdensorden» antar at en elite bestående av de mest innflytelsesrike menneskene i verden har jobbet med installasjonen av en global kommunisme eller et globalt styresett siden 1990-tallet.

Den utøvende makten bør da bare forholde seg til undertrykkelsen av motstand fra befolkningen. Den antisemittiske teorien derimot er spesielt utbredt i den høyreorienterte scenen. Hitlers regime ønsket også å forme områdene okkupert av Tyskland etter ideene om en nasjonalsosialistisk «ny verdensorden».

Det finnes altså flere teorier om den nye verdensorden fra forskjellige, noen mener også den nye verdensorden bare enkelt og greit er et skifte av den allerede sittende verdensorden altså de ledende maktene og nasjonene i EU, NATO, FN, G20, G7 og mere imens andre ser en tydeligere agenda rundt WEF og globalisert elite av de rikeste menneskene på jorden som drar i trådene og får viljen sin ved bruk av makt og penger.

Uansett kan vi alle være enig i at ordene verdensorden som var pekt på som en konspirasjonsteori er et stadig mere brukt ord av politikere og den globale eliten, såpass mye at du kan være sikker på å høre det minst en gang iløpet av uken selvom du ikke tror på enten eller.

Den tredje verdenskrig har brutt ut»: Dramatiske ord fra pave Frans

I et intervju med jesuittmagasinet «La Civiltà Cattolica» går Francis i detalj om krigen i Ukraina. Noen uttalelser i den har alt. «For meg har den tredje verdenskrig brutt ut», sier den katolske lederen. Og: “Krig kan ikke reduseres til skillet mellom godt og ondt.”

For noen år siden indikerte Francis at verden var midt i en tredje verdenskrig. Han minnes dette i et intervju: «For noen år siden gikk det opp for meg at vi skulle gjennom en tredje verdenskrig som ville bli utkjempet stykkevis. Tredje verdenskrig brøt ut for meg i dag. Det burde få oss til å tenke.”

Den katolske lederen beklaget: “Hva skjedde med menneskeheten som har opplevd tre verdenskriger på ett århundre?” Dette er “en katastrofe”. Legg skylden til all “våpenhandelen”.

Selv om handlingene til de russiske troppene er opprørende, bør man ikke se på det som at det var de de som utløste krigen i utgangspunktet. «Det vi ser er brutaliteten og grusomheten som denne krigen føres med av troppene, vanligvis leiesoldater, brukt av russerne. I virkeligheten foretrekker russerne å sende tsjetsjenere, syrere og leiesoldater frem. Men faren er at vi bare ser det som er voldsomt og overser hele dramaet som utspiller seg bak denne krigen, som kanskje på en eller annen måte enten ble provosert eller ikke forhindret.»

Man tenker ofte på godt og ondt, som i eventyr: «Rødhette var god og ulven var den slemme fyren. Det er ingen metafysisk godt og dårlig i det abstrakte her. Noe globalt dukker opp, med elementer som er tett sammenvevd.» Sier pave Frans.

Noen måneder før krigens start møtte Francis en av statsoverhodene i europa, «en klok mann», som allerede hadde advart paven før invasjonen: «Han var veldig bekymret for NATOs oppførsel. Jeg spurte ham hvorfor, og han sa: ‘De bjeffer ved portene til Russland. Og de forstår ikke at russerne er keiserlige og tillater ingen fremmed makt å nærme seg de.’ Han konkluderte: ‘Situasjonen kan føre til en krig.'” Allikevel ble det ikke gjort noe forsøk fra Europas land i å stoppe konflikten som var vel så synlig og bærte tegn av både Nato og vestens deltagelse.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til sidens utgifter med en liten donasjon via Paypalkontoen. Samtlige donasjoner blir utelukkende brukt til å betale for domener, abonnementer, rettigheter til foto og vedlikehold av nettsiden. Lenke til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Putin kan kunngjøre den «nye verdensordenen» på fredag

Leave a Reply

Previous post Vesten vil ikke at verden skal vite at Russland nettopp reddet Brasils avling i år
Next post Psykiater bekymret: Tiltak førte til flere selvmordsforsøk og Østerrike innfører strengere lovverk
%d bloggers like this: