Psykiater bekymret: Tiltak førte til flere selvmordsforsøk og Østerrike innfører strengere lovverk

Read Time:4 Minute, 17 Second

Barne- og ungdomspsykiateren Paul Hochgatterer advarer: Økningen i selvmordsforsøk blant unge har økt kraftig siden starten av koronatiltakene. Han synes dette er “skummelt”. Lege Marcus Franz finner klare ord: «Det er politikerene som må stilles til ansvar».

I løpet av en panelsamtale på “Langen Nacht der Kirchen”snakket flere eksperter om effektene av Corona-tiltakene på ungdom og barn. Ungdomspsykiater Paul Hochgatterer ga innblikk i sin arbeidshverdag ved Universitetssykehuset i Tulln. Han sier og jeg siterer “Det som skremmer meg er antallet selvmordsforsøk blant unge.” Faktisk blir hele dramaet med konsekvensene av “sosial distansering” og nedstengninger nå sakte tydelig. Mangelen på «resonansopplevelser» har ført til destabilisering, spesielt blant barn og unge.

Statsviteren Vedran Dzihic så den gamle “store fortellingen” om fremgangen under pandemien som falsk og oppblåst. Unge mennesker har ikke de samme mulighetene som før. De vil stadig bli satt på prøve med kriseopplevelser, først pandemien så krigen, inflasjon og prisøkning – denne tilstanden har nå utviklet seg til den «nye normalen». Men statsviteren setter også av litt håp til de unge som til tross for alle truslene i samfunnet startet av politikere «begynner på nytt» «reiser seg og lærer å takle tøffere tider».

eXXpress-medisineren og internisten Marcus Franz finner klare ord på Twitter om de økte selvmordene: «Det er politikerene som er ansvarlige for nedstengningene. De bør også holdes ansvarlige for deres feile beslutninger og for deres tiltak som skader og har skadet mange menneskers liv og lemmer.”

Samtidig har ikke land som Østerrike og Tyskland lagt fra seg disse tiltakene for godt, ting som vaksinepass, forbud pg nedstegning lurer rundt hvert eneste politiske hjørne

Helseminister Johannes Rauch (De Grønne) har endret epidemiloven. Endringene som ble besluttet i Landsrådet var aldri under vurdering, slik opposisjonen kritiserer. Ved nærmere ettersyn gir den nye loven statsråden vidtrekkende fullmakter – og de inkluderer virkelig alt.

I fremtiden vil minister Rauch kunne bestemme livene til folk i Østerrike som ingen helseminister før han. Dette er fastsatt i den endrede epidemiloven. Endringene, som de fleste mediene ikke har tatt hensyn til og som aldri har vært undersøkt i Stortinget og de er bemerkelsesverdige: De innebærer drastiske frihetsbegrensninger som helseministeren nå kan vedta. Man leter forgjeves etter begrunnelser for de vidtrekkende tiltakene i lovteksten men man finner ingen gode begrunnelser.

I fremtiden vil syke mennesker ikke lenger få bruke offentlige plasser til møte – dersom statsråden beordrer det

Rauch vil i fremtiden få lov til å massivt begrense bevegelsesfriheten til alle borgere så snart de har fått en meldepliktig sykdom – for eksempel influensa. Statsråden kan da «ved forordning bestemme» at de det gjelder «begrenses i sin omgang med omverdenen.» Det er i lovteksten redegjort for hva det betyr umiddelbart etterpå.

I fremtiden kan ministeren utestenge østerrikere alle steder. Dette omfatter «innreise- og kjøringsforbud, i forretningslokaler, arbeidsplasser, alders- og sykehjem samt stasjonære botilbud for funksjonshemmede og visse steder, bruk av transportmidler og møter». Lovteksten taler også om «visse steder og offentlige steder» for møter – eventuelt også private steder.

Den som har fått en meldepliktig sykdom kan med andre ord ikke lenger bruke enkelte steder til samlinger dersom statsråden beordrer det. Det handler om «alle meldepliktige sykdommer» uten unntak.

Dette inkluderer også personer som er “mistenkt for å være syke” og “mistenkt for å være smittet”.

Den neste bemerkelsesverdige setningen er at du trenger ikke engang å være syk. Lovteksten snakker om «syk, mistenkt for å være syk eller mistenkt for å være smittet». Ingen steder er det forklart hva som menes med “mistenkt for å være syk” eller “mistenkt for å være smittsom”. Dette reiser en mistanke: Antagelig menes blant annet alle uvaksinerte eller ikke vaksinerte ofte er det jo faktisk nok med dette. Faktum er at loven i utgangspunktet gir statsråden mulighet til å klassifisere uvaksinerte personer som «mistenkelige».

Noe annet fanger oppmerksomheten: Ferdselsrestriksjonene gis kun for sykdommer der «det ikke er alvorlig og vesentlig fare for andre menneskers helse». Man spør da: På hvilket grunnlag må syke mennesker begrense bevegelsesfriheten så mye hvis de ikke utgjør noen fare?

Planlegger ministeren å omstøte demonstrasjonsretten?

Vi gjør oppmerksom på at alle som er mistenkt for å ha pådratt seg en ufarlig sykdom – for eksempel fordi de ikke er vaksinert – ikke lenger kan bruke offentlige og andre steder til møter i fremtiden, såfremt statsråden beordrer det ikke får delta i samfunnet.

Det finnes selvfølgelig også unntak, som å ha på seg maske, holde avstand og «bevis på lav epidemiologisk risiko». Hva kan dette beviset være? Hva med vaksinepass?!! På denne måten hindres uvaksinerte eller undervaksinerte personer fra å delta i demonstrasjoner også. Denne lovendringen vil trolig gå hånd i hånd med en avskaffelse av retten til å demonstrere.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til sidens utgifter med en liten donasjon via Paypalkontoen. Samtlige donasjoner blir utelukkende brukt til å betale for domener, abonnementer, rettigheter til foto og vedlikehold av nettsiden. Lenke til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Putin kan kunngjøre den «nye verdensordenen» på fredag
Next post Avledningsmanøveren
%d bloggers like this: