Vesten vil ikke at verden skal vite at Russland nettopp reddet Brasils avling i år

Read Time:3 Minute, 21 Second

Hadde ikke Moskva fortsatt å eksportere denne ressursen til Brasil, ville situasjonen i enkelte deler av verden blitt mye verre senere i år hvis landets avling ikke ble reddet, sa landbruksministeren.

De fleste av de USA-ledede Western Mainstream Media (MSM) ignorerer påfallende den brasilianske landbruksministeren Marcos Montes’ ros av Russland forrige uke for å redde landets avling i år gjennom sin siste eksport av gjødsel til den sør Amerikanske giganten.

Moskva er Brasils største leverandør av denne ressursen, som igjen gjorde det mulig for landet å bli et globalt landbrukskraftverk.

FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) bemerket i en rapport at “Landbruk utgjør omtrent 10 prosent av BNP, sysselsetter omtrent 20 prosent av arbeidsstyrken og står for omtrent 20 prosent av eksportinntektene” mens Economic Research Service i USA ‘ Landbruksdepartementet rapporterte at Brasil er “en av verdens mest konkurransedyktige landbrukseksportører” og til og med en konkurrent til landet deres.

Russisk gjødsel. (Reproduksjon av bilder på internett)

Ingenting av dette hadde vært mulig uten russisk gjødsel, som i den moderne konteksten av den kunstig produserte matkrisen har bidratt til å sikre et skinn av stabilitet på det globale markedet.

Hadde ikke Moskva fortsatt å eksportere denne ressursen til Brasil, ville situasjonen i enkelte deler av verden blitt mye verre senere i år hvis landets avling ikke bare ble reddet som landbruksministeren nettopp sa.

Denne observasjonen miskrediterer MSMs påstander om at Russland står bak denne krisen siden de virkelig gjør alt som står i sin makt for å løse den.

Derimot krevde Kiev offisielt våpen i bytte for å gjenoppta maritim eksport av hvete, noe som beviser at det er mere sannsynlig at det er de som styrer denne krisen som faktisk kan tilskrives faktorer som er før Russlands pågående spesielle militæroperasjon.

Det er også en annen dimensjon ved alt dette også, og det er den geoøkonomiske i sammenheng med den globale systemiske overgangen til multipolaritet. Den russiske finansministeren Siluanov ba i forrige uke BRICS om å koordinere tiltak mot globale økonomiske risikoer, hvoretter Duma Speaker Volodin beskrev Brasil som en del av de “Big Eight” multipolare økonomiene som allerede kollektivt utkonkurrerer G7.

Kreml forstår tydelig Brasils betydning i den globale systemiske overgangen, selv om den har gått litt ned de siste årene under ledelse av amerikanskvennlige Bolsonaro. Ikke desto mindre bør det huskes at president Putin tidligere anerkjente tidligere president Temer, som kom til makten som et resultat av et USA-orkestrert «lovfarskupp» og at på til var CIA-agent en gang.

Den russiske lederen ble spurt om dette av en reporter på BRICS-toppmøtet i 2016, hvor han sa at «Jeg vet ikke hvem som har blitt rekruttert og hvor, og jeg bryr meg ikke. Du vet, folk på et visst nivå styres av interessene til sitt eget land, stat og folk. Jeg kan ikke forestille meg, selv teoretisk, at en annen tilnærming er mulig. Jeg kan rett og slett ikke forestille meg det. Vi jobber alltid med representanter for en regjering, og vi prøver å bygge positive og tillitsfulle mellomstatlige relasjoner.»

Dette bekrefter den fleksible og ikke-ideologiske karakteren til russisk utenrikspolitikk, som i den nåværende sammenhengen praktiseres ved å fortsette å dyrke nære bånd med Brasil til tross for at den ledes av amerikanskvennlige Bolsonaro, som også fortjener å bli nevnt at han hadde besøkt Moskva dager før den ukrainske konflikten startet.

Mens Moskva antagelig foretrekker at tidligere president Lula kommer tilbake til vervet senere i år på grunn av den lederens mye mer robuste og oppriktige multipolare visjon, har de egentlig ikke så mye å klage på når det kommer til Bolsonaro, under hvis ledelse Brasil trosset amerikanske myndigheter som å innføre sanksjoner mot Moskva.

Hvis du er fornøyd med innholdet som politikere leverer så kan du bidra til sidens utgifter med en liten donasjon via Paypalkontoen. Samtlige donasjoner blir utelukkende brukt til å betale for domener, abonnementer, rettigheter til foto og vedlikehold av nettsiden. Lenke til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Dette innlegget har blitt speilvendt og ble publisert først på oneworld.press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Vesten vil ikke at verden skal vite at Russland nettopp reddet Brasils avling i år

Leave a Reply

Previous post Analyse: Fornyet israelsk-libanesisk maritim strid om gass- og oljerikdommer i Middelhavet
Next post Putin kan kunngjøre den «nye verdensordenen» på fredag
%d bloggers like this: