Klimamålene ikke lengre viktig: India og Kina produserer 700 millioner tonn mer kull

Read Time:3 Minute, 3 Second

Høye olje- og gasspriser driver tilbake kull til energiproduksjon. India og Kina forventes å øke sin produksjon med rundt 700 millioner tonn i år. Det er mer enn USA produserer totalt per år.

Kull er tilbake. I økende grad mislikt de siste årene fordi det anses som “urent” for kraftproduksjon, det kommer derimot nå tilbake i fokus. Og hvorfor? Prisene på olje og naturgass stiger så kraftig på grunn av vestlige sanksjoner mot Russland og spekulasjoner i markedene om at brunkull og steinkull igjen er i ferd med å bli ekstremt attraktive for kraftproduksjon.

Kina, for eksempel, erklærte allerede i april at de ville øke kullproduksjonen med hele 300 millioner tonn i år. Allerede neste år skal den årlige produksjonen økes til totalt 4,4 milliarder tonn.

I fjor ble det opprettet rundt 30 gigawatt ny kullkraftverkskapasitet i Kina. Denne nye kapasiteten mer enn oppveier de 17 gigawattene med kullkraftverk som ble stengt i resten av verden i fjor. I tillegg er nesten 250 gigawatt med nye kullfyrte kraftverk under bygging i Kina.

Og India? Verdens største demokrati planlegger å øke kullproduksjonen med totalt 400 millioner tonn i år. Til sammenligning produserte landet i det siste regnskapsåret (som ble avsluttet i slutten av mars) totalt 777 millioner tonn kull.

Vi snakker altså om en produksjonsøkning på over 50 prosent innen ett år. Selv om New Delhi også presser på med fornybar energi, kan ikke landet med 1,4 milliarder mennesker unngå å fortsette å møte sine raskt voksende energibehov på konvensjonell måte.

Men import (hovedsakelig fra Indonesia, Australia og Sør-Afrika) blir for dyr, så innenlandsk gruvedrift blir presset. Så sammen øker India og Kina kullproduksjonen med en mengde større enn USA trekker opp av bakken totalt hvert år – det er 600 millioner tonn.

De Grønne i Europa, som presser fram sanksjoner mot olje og gass fra Russland, viser seg dermed å være en av drivkreftene i denne energikrisen, som til slutt vil kaste alle «klimamål» i historiens søppelkasse.

Med sanksjonsvanviddet og de medfølgende priseksplosjonene på olje og gass, sørger også De Grønne for at spesielt fattigere land i økende grad tyr til energiressurser som er mislikte (av klimafanatikere), som kull, for å kunne dekke sitt energibehov til rimelige priser.

Tross alt frigjør hvert kilo kull rundt 2,4 kilo CO2 (ettersom karbonet kombineres med oksygen). Med andre ord, 700 millioner flere tonn kull som brennes vil gi om lag 1,7 milliarder flere tonn CO2.

Dette betyr at rent med det ekstra kullet som utvinnes, vil India og Kina allerede blåse 2,2 ganger så mye CO2 ut i luften som f.eks. Tyskland produserte i hele året 2021 (nemlig 762 millioner tonn) i klimagassutslipp, ifølge den tyske regjeringen .

Hvis du er fornøyd med innholdet politikeren leverer så kan du bidra til sidens utgifter med en liten donasjon via Paypalkontoen. Samtlige donasjoner blir utelukkende brukt til å betale for domener, abonnementer, rettigheter til foto og vedlikehold av nettsiden. Lenke til paypal

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Zelenskyjs vanvittige nye ordreliste for krigen, Putin smiler hele veien til banken
Next post Hvis du har hatt COVID, er du sannsynligvis beskyttet livet ut
%d bloggers like this: