Ukrainske frivillige blir kanonfôr: «Vestlig bistand når ikke fronten»

Read Time:7 Minute, 3 Second

Briten Matthew Robinson trener ukrainske frivillige. En tredjedel av mennene hans vil være døde om noen uker. Vesten sender moderne, tunge våpensystemer. Vanlige soldater blir glemt: de blir kanonfôr i en krig som ikke har noe til felles med bildene på TikTok.

Tidligere intervjuer med tidligere britiske hæringeniør Matthew Robins høres annerledes ut. mer optimistisk. Men nå innrømmer han at uttalelsene ble pyntet opp. Det samme er bildene av krigen på sosiale nettverk. «Dette har blitt en TikTok-krig. Du kan se videoer av dyrt vestlig utstyr som tar ut russiske tanksøyler. Flott, men virkeligheten er veldig annerledes, sa Robins.

Politikeren Viser de virkelige bildene

Mer enn 1000 frivillige han trente til krigen mot Putins tropper er allerede døde. Dette er også fordi den virkelige krigen er styggere enn mediebildet. Den russiske hærens ildkraft blir ofte bagatellisert. Men i virkeligheten er den massiv. For stor for unge mennesker som ikke er fysisk form nok og ikke godt trent nok til å krangle hamle opp i møte med russerene. Selv de mest moderne selvgående haubitsene i den vestlige verden hjelper ikke.

Det mislykkes på grunn av de små tingene. En av soldatene hans mistet synet fra små splinter. Hadde han hatt på seg militærbriller, ville han fortsatt kunne se nå. Men disse blir ikke levert. Robinson merker ingenting til den store hjelpen fra USA og Storbritannia. «Når jeg ser meg rundt, ser du ikke en eneste dollar av det. Jeg ser ingen Humveer, ingen pansrede kjøretøy. Mennene vi trener har ikke sikte til våpnene sine, de har ikke førstehjelpsutstyr, de har ikke uniformer. Verken øye- eller hørselsvern har kommet.»

Noen burde også slutte å fortelle ukrainere at Javelin ville gjøre noe som helst forskjell. Grunnen til at jeg sier dette er ikke fordi jeg støtter Russland men fordi jeg ønsker at ukrainere skal overleve, dette er ikke folket sin krig, jorden er like rund i morgen om du ser den fra månen.

Vi blir også stadig minnet på at Russland ikke har luftforsvar. Hvem er det som forteller disse løgnene og hvorfor? Er det for å lure resten av verden og skjule de menneskelige tapene?

Russisk luftforsvar på vei inn i Ukraina

Ukrainsk soldat filmer sine siste sekunder

Levering av tyske M-270 MLRS til Ukraina utsatt til vinteren

Leveransen av tyske M-270 fleroppskytingsrakettsystemer til Ukraina har blitt utsatt til minst vinteren. Programvaren deres tillater ikke avfyring av britisk og amerikansk ammunisjon.

Det vil ta flere måneder å løse inkompatibiliteten. Våpene så pene ut i media men det nytter ikke å vise dem frem til oss hvis de ikke kan gjøre noe nytte i krigen men det gir hurra folket en slags falsk følelse av at de vinner men jeg kan si det her og nå at det går ikke bra for folkene som deltar i krigen. Imens kan vi jo se på bildet som ble delt av media av våpene de ikke får som de ble lovet. Ren inkompetanse.

Hvor er den vestlige bistanden?

Mens Robinson beundrer motet til troppene sine, gjenstår den bitre erkjennelsen at mange av dem ikke vil komme tilbake fra fronten. «Jeg lurer på hvor all den vestlige bistanden går, jeg aner ikke hvor de vestlige bistandspengene er. Hver mann jeg trener har bare en lang liste med utstyr som han ikke fikk, sa Robinson til Stern.

Siden begynnelsen av Donbass-offensiven har Russland endret strategi. Og det gir enorme tap for ukrainerne. Disse store tapene vil bety at undertrente rekrutter vil fortsette å bli kastet til frontlinjene. For å forhindre dette må soldatene, det enkle infanteriet, utstyres med det essensielle, appellerer treneren. “Hvis de fikk riktig utstyr, ville hele dynamikken endret seg – disse gutta ville vinne tilbake 100 prosent av det tapte territoriet,” fastslår Robinson.

Men jeg stiller meg tvilsom til og må spørre meg selv og det burde alle sammen gjøre, hva I alle dager kjemper de egentlig for? Hva I alle dager dør de egentlig for og hvilken nytte og forskjell har det å sende 300-500 mann i døden hver eneste bidige dag og 500-700 nye skadde og ofte for livet ut. Det må komme til et punkt før heller enn senere der Zelenskyj tar ansvar og ber om fred og innser at han har tapt før titusenvis av flere liv går tapt.

Samtidig har Pentagon fått et leveringsproblem og brudd i kjeden av produksjon og leveranser.

Krigen [i Ukraina] har allerede konsumert så mye som en tredjedel av det amerikanske militærets beholdning av Javelins. I løpet av måneder vil ikke Pentagon være i stand til å levere nye uten å tømme ut sin egen forsyning. Krigen har også konsumert en fjerdedel av den amerikanske beholdningen av Stinger-skulderavfyrte luftvernmissiler. Raytheon, som lager Stinger, sier at det kan ta opptil et år å starte produksjonen på nytt.
Med dagens bruksrate kan forsyningene være nesten oppbrukt neste år. En utgiftspakke på 40 milliarder dollar som ble vedtatt av kongressen forrige måned har som mål å fylle opp disse lagrene. Men problemet går dypere enn kortsiktige forsyningsavbrudd. Militære planleggere og forsvarsentreprenører har lenge prioritert utgifter til “plattformer” med store billetter, som hangarskip og jagerfly, fremfor å lage våpen selv. En Pentagon-rapport fra 2020 fant at i et alarmerende antall tilfeller er militæret avhengig av én enkelt, «ofte skjør» leverandør for å lage kritiske komponenter…»

«Ukrainske tropper lider store tap ettersom de blir skutt 20 mot én i artilleri og 40 mot én i ammunisjon av russiske styrker, ifølge ny etterretning som maler et dystert bilde av konflikten i frontlinjen.

En rapport fra ukrainske og vestlige etterretningstjenestemenn avslører også at ukrainerne står overfor enorme vanskeligheter med å svare på russernes beskytning med artilleriet begrenset til en rekkevidde på 25 kilometer, mens fienden kan slå fra 12 ganger så langt.”

Artikkelen fortsetter om kamper med desertering med opptil hundre soldater som blir drept om dagen, har «en alvorlig demoraliserende effekt på ukrainske styrker, så vel som en veldig reell materiell effekt; tilfeller av desertering øker hver uke”

“Det totale antallet russiske soldater som holdes av Ukraina har falt til 550 fra 900 i april etter en rekke utvekslinger. Moskva har i mellomtiden mer enn 5600 ukrainske tropper i fangenskap….”

Samtidig ansetter Ukraina stadig nytt personell til krigen men det er umulig å overse at noe definitivt har forandret seg side starten, stadig flere kvinner “melder seg frivillig” til krigen som Zelenskyj ikke ønsker å avslutte. Om vestlige medier skulle skrevet noe i nærheten av lignende som om Russland så ville de fortalt dere at Ukraina er tomme for kanonfor og nå ansetter kvinner til å gjøre jobben mennene deres ikke klarte. Og ikke skyt budbringeren.

Nye rekrutter til Kiev Territorial Defence. Merk at de fleste av dem er kvinner.

Selv har USA begynt å sende gammelt utstyr til Ukraina de sender nå Ukraina de originale M270-ene, De som ble laget på 1980-tallet.
Ingen digitale eller GPS-veiledningssystemer. Og hvis vestlige medier skulle skrevet som de gjør om Russland ville de fortalt dere en historie om hvordan USA begynner å gå tom for våpen, de gjør jo sannsynligvis ikke det men det er løgnen de ville fortalt dere og det er slike løgner de forteller dere om krigen i Ukraina. Det er ingen instagramfilter som kan fikse disse ansiktene når bombene treffer mennene som styrer disse kjøretøyene.

Så til alle dere som roper hurra over våpen som blir sendt for å drive døden og elendigheten i Ukraina videre og inn i evigheten bare husk at de fleste av disse våpene havner i fienden sine hender og ender opp med å bli brukt mot ukrainere, både sivile og soldater. Uansett hvem som avfyrer dem så rammer det sivile. Her et beslag gjort av Russland nylig.

Og til slutt drivstoff i USA har nådd 5 dollar, drivstoff i Norge 30kr, matprisene stiger, renten stiger. Du er bra naiv hvis du ikke skjønner at det er vi folket som betaler for denne krigen til vesten, det er dine barn sine penger og fremtid de sanksjonerer inn i elendigheten. Min oppfordring er å si at nok er nok.

Hvis du er fornøyd med innholdet politikeren leverer så kan du bidra til sidens utgifter med en liten donasjon via Paypalkontoen. Samtlige donasjoner blir utelukkende brukt til å betale for domener, abonnementer, rettigheter til foto og vedlikehold av nettsiden. Lenke til paypal

https://www.paypal.me/politikeren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Ukrainske frivillige blir kanonfôr: «Vestlig bistand når ikke fronten»

Leave a Reply

Previous post Pandemic Police State Dokumentar – fremveksten av autoritarisme i Storbritannia
Next post Den enorme inflasjonen vi står overfor skyldes den umettelige grådigheten til Blackrock og Vanguard
%d bloggers like this: